Pozdrav, kupih prije dva dana svoj laptop (toshiba satellite a300d-1gn) i imam jedan velik, bar tako mislim, problem. Koristim Vistu Home i kada palim računalo to se boota jako dugo. Vrlo brzo dođe do mjesta gdje se Vista počima učitavat, a onda trebam čekat skoro 2 minute! A danas sam kod jednog kolege isto vidio toshibu s vistom, ali dosta slabiju, i kod njega to što u mene teče 2 sekunde teče 5 ili 10 s najviše. Znam da je Vista prilično spora, ali ne bi trebala bit toliko, a i u drugih slabijih računala na startupu radi puno puno brže. Molim vas puno da mi pomognete svojim znanjem i iskustvom ako možete...
Vista - problem s bootanjem
- poruka: 13
- |
- čitano: 3.121
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, kupih prije dva dana svoj laptop (toshiba satellite a300d-1gn) i imam jedan velik, bar tako mislim, problem. Koristim Vistu Home i kada palim računalo to se boota jako dugo. Vrlo brzo dođe do mjesta gdje se Vista počima učitavat, a onda trebam čekat skoro 2 minute! A danas sam kod jednog kolege isto vidio toshibu s vistom, ali dosta slabiju, i kod njega to što u mene teče 2 sekunde teče 5 ili 10 s najviše. Znam da je Vista prilično spora, ali ne bi trebala bit toliko, a i u drugih slabijih računala na startupu radi puno puno brže. Molim vas puno da mi pomognete svojim znanjem i iskustvom ako možete...

To što preporučaš može sigurno malo ubrzat, ali mislim da se ode radi o bugu, jer dosta slabiji laptop s otprilike jednako programa obavi odr. dio za 10 s dok moj za minutu i po
Nebreš samo tak uspoređivati svoj komp i njegov.Prvo moraš videti koji ti se sve programi podižu tjekom dizanja Windowsa i kolko ti programa radi;kak si im postavljene postavke kod startupa i takve gluposti.Pogasi neke programe i procese koje ne trebaš i sigurno buš videl razliku.
Meni se vista nakon podešavanja diže 15-20 sekudi brže nego prije.
Nebreš samo tak uspoređivati svoj komp i njegov.Prvo moraš videti koji ti se sve programi podižu tjekom dizanja Windowsa i kolko ti programa radi;kak si im postavljene postavke kod startupa i takve gluposti.Pogasi neke programe i procese koje ne trebaš i sigurno buš videl razliku.
Meni se vista nakon podešavanja diže 15-20 sekudi brže nego prije.
Ali razlika je 2 minute to je problem... pogasio sam neke programe ali ne vidim neke velike promjene...
iskopcaj router (ADSL modem) pa onda vidi jel se brze ucitava
Nemam router, ali imam kabel za lan s kojim se spajam na domsku mrežu. Išao sam na msconfig i isklučio dosta stvari na startupu, ali nema nekog pomaka. Imam 3 GB rama, neznam točno brzinu harda, laptop mi je, valjda je oko 5400...
Nemam router, ali imam kabel za lan s kojim se spajam na domsku mrežu. Išao sam na msconfig i isklučio dosta stvari na startupu, ali nema nekog pomaka. Imam 3 GB rama, neznam točno brzinu harda, laptop mi je, valjda je oko 5400...
brate, i ja imam satellite a300d i otkrio sam u cemu je problem.
vista se ne slaze sa toshibinom aplikacijom za tuniranje performansi TEMPRO (kad pogledas u ctrl panelu koji programi najvise crashaju vidjet ces mali milijun unosa za TemproSvc.exe)
odi u control panel i uninstaliraj Tosshiba TEMPRO i javi kako je proslo. ja sam dio boota koji komp provede na onom Please Wait ekranu sa 3 minute smanjio na 10 sekundi, a sveukupno je nekih 50tak sekundi bootanje od paljenja.
Da slicna stvar kod mene isto sa Vistom čista instalacija na kompjuteru X2 2,5ghz sa 3gb memorije (1066mhz) i boota oko 1,5-2 minuta najmanje zato sam ju i pobrisao sa diska.Znaci nema drugih programa koji bi se dizali skupa sa Vistom samo čista Vista !
To je to. Naapravio sam kako si rekao i sad se puno puno brže boota. Hvala kralju puno...