Vista - problem s bootanjem

poruka: 13
|
čitano: 3.121
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, kupih prije dva dana svoj laptop (toshiba satellite a300d-1gn) i imam jedan velik, bar tako mislim, problem. Koristim Vistu Home i kada palim računalo to se boota jako dugo. Vrlo brzo dođe do mjesta gdje se Vista počima učitavat, a onda trebam čekat skoro 2 minute! A danas sam kod jednog kolege isto vidio toshibu s vistom, ali dosta slabiju, i kod njega to što u mene teče 2 sekunde teče 5 ili 10 s najviše. Znam da je Vista prilično spora, ali ne bi trebala bit toliko, a i u drugih slabijih računala na startupu radi puno puno brže. Molim vas puno da mi pomognete svojim znanjem i iskustvom ako možete...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista - problem s bootanjem
chuck norris kaže...

Pozdrav, kupih prije dva dana svoj laptop (toshiba satellite a300d-1gn) i imam jedan velik, bar tako mislim, problem. Koristim Vistu Home i kada palim računalo to se boota jako dugo. Vrlo brzo dođe do mjesta gdje se Vista počima učitavat, a onda trebam čekat skoro 2 minute! A danas sam kod jednog kolege isto vidio toshibu s vistom, ali dosta slabiju, i kod njega to što u mene teče 2 sekunde teče 5 ili 10 s najviše. Znam da je Vista prilično spora, ali ne bi trebala bit toliko, a i u drugih slabijih računala na startupu radi puno puno brže. Molim vas puno da mi pomognete svojim znanjem i iskustvom ako možete...

Instaliraj Tune Up Utilities 2008 i koristi Tuneup Drive Defrag i Startup Manager.Oni će ti valjda pomoći i ubrzati ti podizanje Windowsa na notebooku.Cool
Ne učimo za školu nego za ocjenu
17 godina
neaktivan

To što preporučaš može sigurno malo ubrzat, ali mislim da se ode radi o bugu, jer dosta slabiji laptop s otprilike jednako programa obavi odr. dio za 10 s dok moj za minutu i po

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebreš samo tak uspoređivati svoj komp i njegov.Prvo moraš videti koji ti se sve programi podižu tjekom dizanja Windowsa i kolko ti programa radi;kak si im postavljene postavke kod startupa i takve gluposti.Pogasi neke programe i procese koje ne trebaš i sigurno buš videl razliku.

Meni se vista nakon podešavanja diže 15-20 sekudi brže nego prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

Nebreš samo tak uspoređivati svoj komp i njegov.Prvo moraš videti koji ti se sve programi podižu tjekom dizanja Windowsa i kolko ti programa radi;kak si im postavljene postavke kod startupa i takve gluposti.Pogasi neke programe i procese koje ne trebaš i sigurno buš videl razliku.

Meni se vista nakon podešavanja diže 15-20 sekudi brže nego prije.

To ja i pokušavam reći. Sa TuneUp Startup managerom gledaš koji ti se programi dižu s windowsima i koji ti ne trebaju (a ima ih hrpu) i možeš ih disable-at!

Ne učimo za školu nego za ocjenu
17 godina
neaktivan

Ali razlika je 2 minute to je problem... pogasio sam neke programe ali ne vidim neke velike promjene...

17 godina
neaktivan

iskopcaj router (ADSL modem) pa onda vidi jel se brze ucitava

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chuck norris kaže...

Odi na run i ukucaj msconfig pa pod opcijom boot pogledaj sta ti se sve boota, odmah pogledaj i pod services imas li nepotrebnih servisa koji rade. Koliko rama imas na laptopu, brzina diska? Si probao iskljuciti superfetch?
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Nemam router, ali imam kabel za lan s kojim se spajam na domsku mrežu. Išao sam na msconfig i isklučio dosta stvari na startupu, ali nema nekog pomaka. Imam 3 GB rama, neznam točno brzinu harda, laptop mi je, valjda je oko 5400...

17 godina
neaktivan
chuck norris kaže...

Nemam router, ali imam kabel za lan s kojim se spajam na domsku mrežu. Išao sam na msconfig i isklučio dosta stvari na startupu, ali nema nekog pomaka. Imam 3 GB rama, neznam točno brzinu harda, laptop mi je, valjda je oko 5400...

Kada uhvatiš vremena postaj screense procesa koji ti se vrte u pozadini kao i programa koji ti se bootaju na startup-u (da usporedimo jer imam i ja laptop i boota se ok). Disk ti je sigurno na 5400 okretaja jer su oni manje više standardni kod laptopa.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

brate, i ja imam satellite a300d i otkrio sam u cemu je problem.

vista se ne slaze sa toshibinom aplikacijom za tuniranje performansi TEMPRO (kad pogledas u ctrl panelu koji programi najvise crashaju vidjet ces mali milijun unosa za TemproSvc.exe)

odi u control panel i uninstaliraj Tosshiba TEMPRO i javi kako je proslo. ja sam dio boota koji komp provede na onom Please Wait ekranu sa 3 minute smanjio na 10 sekundi, a sveukupno je nekih 50tak sekundi bootanje od paljenja.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Da slicna stvar kod mene isto sa Vistom čista instalacija na kompjuteru X2 2,5ghz sa 3gb memorije (1066mhz) i boota oko 1,5-2 minuta najmanje zato sam ju i pobrisao sa diska.Znaci nema  drugih programa koji bi se dizali skupa sa Vistom  samo čista  Vista !

17 godina
neaktivan

To je to. Naapravio sam kako si rekao i sad se puno puno brže boota. Hvala kralju puno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice