"The directory is not empty"

poruka: 11
|
čitano: 4.924
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Eto instalirao sam si xp pro sp2 nakon kupnje novog kompa i vec nakon 10 min. problem!!!!

Recimo: stvorim si folder i kasnije ga odlucim izbrisati i kaze mi: "cannot delete x - the directory is not empty"

Ja imam ukljuceno da mi se vide svi "hidden files", a i napravio sam CHECK DISK, neznam kako da to riješim!!! Trazim po google-u i nema odgovora...

Pomoč!!!! Plač

There are no coincidences only opportunities...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: "The directory is not empty"

probaj s Unlockerom, ali ako se ovo stalno događa kad napraviš folder, preporučam reinstall, ionako nemaš puno za izgubiti ako je svjež install windowsa.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
niki kaže...

probaj s Unlockerom, ali ako se ovo stalno događa kad napraviš folder, preporučam reinstall, ionako nemaš puno za izgubiti ako je svjež install windowsa.

Hvala. Imam unlocker, ne pomaze....zbilja mi se neda brisati 640 GB hdd plus instaliravanja sve nanovo
17 godina
neaktivan
daredevil87 kaže...

Eto instalirao sam si xp pro sp2 nakon kupnje novog kompa i vec nakon 10 min. problem!!!!

Recimo: stvorim si folder i kasnije ga odlucim izbrisati i kaze mi: "cannot delete x - the directory is not empty"

Ja imam ukljuceno da mi se vide svi "hidden files", a i napravio sam CHECK DISK, neznam kako da to riješim!!! Trazim po google-u i nema odgovora...

Pomoč!!!! Plač

Pokusao si u safe modu?
Dali si admin?
Pokusaj sa "take ownership"

How to take ownership of a file or folder in Windows XP

I jos jedan hint:

Try this first ,go to reycle bin icon on desktop and right click open properties and check the box to" do not move files to the recycle bin" then try deleting it . Don't forget to reset move files to recycle bin. If this doesn't work try this. Open a Command Prompt window and leave it open. Close all open programs. Click Start, Run and enter TASKMGR.EXE Go to the Processes tab and End Process on Explorer.exe. Leave Task Manager open. Go back to the Command Prompt window and change to the directory the folder (or other undeletable file) is located in. At the command prompt type DEL <filename> where <filename> is the file you wish to delete. Go back to Task Manager, click File, New Task and enter EXPLORER.EXE to restart the GUI shell. Close Task Manager. 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...
  Pokusao si u safe modu?
Dali si admin?
Pokusaj sa "take ownership"

hvala!, ali i dalje imam problem.
Ok. Recimo da sam uspio izbrisati file i on je otisao u Recycle Bin ali kada zelim isprazniti recycle bin on mi kaze i dalje :"Cannot remove folder x - The directory is not empty"...
Ovo me vec izluduje jer prvi put da imam takav "glup" problem.
BTW. Da ja sam admin..
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 11:19 (daredevil87).
17 godina
neaktivan

Vjerojatno trebaš ownership prebaciti.

Idi na Start -> Control Panel -> Folder Options -> View i isključi Simple File Sharing (zadnji je po redu)

Kad si to obavio, odaberi Folder, u ovom slučaju Disk, te klikneš desnim klikom na njega. Stisneš Sharing and Security, odabereš karticu Security, klikneš Advanced, zatim ideš na karticu Owner, te odabereš account, klikneš Ok i to bi trebalo riješiti tvoj problem.

U 16ercu se nije dobro za.......frkavat xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala! Probao sam ali i dalje imam taj problem.

Cak sam probao Reinstalirati windows i problem je opet tu..Plač

17 godina
neaktivan

Savjet

rasparticioniraj disk.

za vistu ti je dovoljno oko 40 GB, a ako misliš i instalirati i neke druge stvari na istu particiju, lupi systemsku particiju od 100 GB, a ostale rasporedi od po 100 ili 200 gb.Nezgodno je imat 640 GB u jednom komadu baš zbog ovakvih piz.a.i.ja

napraci check disk sa opcijom check for bad sectors.Jer vrlo je čudno da ti se prilikom čiste instalacije pojavljuje isti problem.

možda je problem u nekom komadu softwareaili driveru ili  updateu, daj napiši šta ne možeš pobrisati, i na koji si način to pobrisao, jer ovako samo nagađamo.

e još nešto što bi moglo bit. ako koristiš P2P programe (torrent ili emule ili nešto slićno), nemreš pobrisati fajl koji aktivno djeliš ili ti je na share listi već ga moraš maknut iz share liste u navedenom programu, tak opet navodim da napišeš kaj brišeš jer ovako samo spekuliramo.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Nasao sam rjesenje i to jedino. cak sam zvao ove sa servisa i raspitivao sve frendove, pogledao sve stranice na google-u (dobro ne bas sve), i jedino rjesenje je nazalost FORMATIRANJE.

Clean, NTFS - not quick, Windows XP SP2 jer mislim da SP3 stvara te probleme, zato bolje se drzite SP2!! Cool

Hvala...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 10:07 (daredevil87).
17 godina
neaktivan
Teško da je samo SP3 uzročnik tog problema, mora biti nešto drugo, jer SP3 radi normalno na brojnim računalima uključujuči 2 moja i još barem nekoliko za koje ja znam.
Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Dobro. Povlacim ono o SP3 jer tu ima dosta raspravljanja i ne da mi se...bar danas Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice