Muke po Vista SP1

poruka: 20
|
čitano: 2.667
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Muke po Vista SP1

Evo nekoliko rečenica kao uvod u temu...

- Kako napraviti poluproizvod? Tko ne zna odgovor, nek pita Microsoft. S Vistom su doktorirali.
- Service Pack 1 podiže funkcionalnost Windowsa Viste na novu stepenicu; i ono što je dobro funkcioniralo su ispravili. S SP1 nema toga.
- Vista proširuje poglede, s SP1 vidiš zid koliko god široko gledao.
- SP1 za Vistu je što i Millenium za 98. 2 velika U. Ušminka i Uništi.

Vista je ok OS, ali samo ako ne stavite SP1. Pitate se zašto?
Kratko i jasno... Vista mi na laptopu radi vrlo dobo (ocjena 4.3), no danas kad sam stavio SP1 sve je ošlo kvirgu što bi reko inspektor Cluso.
Instaliram ja njega; brzo se instalira. Uvau, radi super, dodo je to i to, brže se kopiraju fajlovi... ma sve 5 i tako od 3 do 5.
U 5 odjednom sam po sebi BSOD i restart. Prvi BSOD što sam vidio s Vistom. I nakon toga nema više ni touchpada ni tipkovnice.
Neradi. Ošlo sve u 3 popodne. Čak se ni u Bios nemože; a kamo li potvrditi pokretanje boot cd-a. Radio mi samo usb miš.
Odlučih fino lap na servis jer je još pod garancijom, a standardne metode samopomoći (system restore, uninstal drivera i reinstall, čišćenje
registra, restarti, update...) od nikakve koristi. Ono, ufuro sam se da je hardware kvar; da su driveri moglo bi se u bios i slične stvari.
I na kraju, nakon 6 sati probah uklanjajne SP1 kao zadnji potez. Kao što vidite, sve opet radi dobro.

Sad čak strahujem i za SP3 za XP. Bojim se da ga moj komp neće vidjet dok se ne dokaže da svima radi dobro.
Microsoft nešto previše mulja u zadnje vrijeme. Nešto gadno spremaju. Kuje se Windows7.

Piratstvo je grozna stvar! Kako netko može drugima pljačkati brodove?! Nedozvoljivo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Muke po Vista SP1

Nemozes pljuvat po SP1 samo zato sto se tebi nesto sje*alo. Uvijek je bila preporuka slipstreamati service packove i radit cisti install. Obicno SP-i mijenjaju puno stvari koje su mozda vec mijenjali neki driveri ili softver pa tu dolazi do medusobnog neslaganja, rusenja sistema.

Uvjeren sam da si probao cistu instalaciju viste s integriranim SP1 da bi ti bilo sve ok.

Newton je bio u krivu. Lake brze padaju!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Muke po Vista SP1

Stvarno mi je žao što si imao tih problema s SP1 ,ja Vistu vrtim s SP1 već blizu mjesec dana i puno mi je bolja,prije sam imao sitnih problema s driverima ,ali sad
sve šljaka ok i sve bolje i bolje,stoga mi je žao ako ima više takvih slučajeva.

v_maxcpp
17 godina

Vi ste oboje slipstreamali ili? Ja nisam, naknadno sam stavio SP1 (ubrzo nakon instalacije) imam Ultimate 64, i za sada sve ok.

17 godina
neaktivan
Muke po Vista SP1

Definitivno slipanje kao najbolja opcija da neces imat problema sa SP-om...

Samo ne znam kako to ide kod nas sa garancijom, cak i ako dobijes Win. sa laptopom, smijes reinstalirat bez da izgubis garanciju??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno. Reinstalacije sistema nikakve veze nemaju s granacijama, nigdje i nikada.

Čak možeš dodati memoriju, disk, bateriju, ili što god drugo želiš.

Pitanje je samo licence tj. imaš li key za instalaciju.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Ovo nisu muke po Vista SP1, nego muke Viste SP1 s n00bom pred monitorom.

Mislim  da  ova  tema  zaslužuje  brisanje.  Još  jedno  pljuvanje  Viste, M$-a, čak se i Milleniuma dotaknuo.  Koja  je  ovo  reinkarnacija  ovakvih  postova  na  ovom  forumu?  Bilo  ih  je  barem  5  koje  sam  ja  vidio...

lol

P.S.  Millenium  nije  izašao kao SP  za  Win98.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Naravno. Reinstalacije sistema nikakve veze nemaju s granacijama, nigdje i nikada.

Čak možeš dodati memoriju, disk, bateriju, ili što god drugo želiš.

Pitanje je samo licence tj. imaš li key za instalaciju.

Rodjo moj, kupi laptop u inozemstvu pa ih pitaj (ako znas strane jezike) da li mozes reinstalirat OS... pa kad ti kazu NE, vrati se na svoj post.

A ako je dobio sa laptopom OS, onda ima licencu, i to vrijedi, uvjek i svugdje.
17 godina
neaktivan

Nisam to znao i to me iznenađuje. Microsoft nikada nije imao takvu politiku niti američke i korejske (juž.) trgovine imaju, barem koliko ja znam. Možda misliš na neku drugu zemlju, u EU?

Sama ideja da ne smiješ reinstalirati OS i da time gubiš garanciju na hardver je suluda, smiješna i kada bih takav odgovor dobio od servisera, taj serviser bi bio na hitnoj pomoći u roku od 5 minuta max.

Gdje si dobio taj odgovor?

P.S. znam nekoliko stranih jezika. Hvala Bogu, najmanje sam dva ponio iz gimnazije.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2008 1:44 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nisam to znao i to me iznenađuje. Microsoft nikada nije imao takvu politiku niti američke i korejske (juž.) trgovine imaju, barem koliko ja znam. Možda misliš na neku drugu zemlju, u EU?

Sama ideja da ne smiješ reinstalirati OS i da time gubiš garanciju na hardver je suluda, smiješna i kada bih takav odgovor dobio od servisera, taj serviser bi bio na hitnoj pomoći u roku od 5 minuta max.

Gdje si dobio taj odgovor?

P.S. znam nekoliko stranih jezika. Hvala Bogu, najmanje sam dva ponio iz gimnazije.

Bilo koja trgovina u Italiji, jer je OS na talijanskom pa bi trebalo prebacit na eng. naravno cim taknes OS, kazu ti da gubis garanciju.
Isti reply sam dobio od 3 trgovine u Njemackoj , dok je jednoj bilo svejedno.

Uzimao sam ih par u Engleskoj ali tamo je vec OS na eng. tako da i nije toliko bitno, a i oni se ne bune. Samo su mi napomenuli da mi onda ne vrijedi produzena garancija od 3 godine. nego samo 1.

Kako mi je opisao jedan prodavac u Italiji, oni imaju neki "tool" kojim se valjda biljezi na onoj skrivenoj particiji (koju ima vecina laptopa) da li si nesto mjenjao. U biti ako nesto krepa ili ne radi, jednostavno doneses laptop na servis, pa oni reinstaliraju.

To je meni jedina mana kupovanja laptopa u inozemstvu. Kod nas nemam pojma kako ide... mislim da ih ne briga za to. Ne kupujem laptope kod nas jer su debelo preskupi.
17 godina
Muke po Vista SP1

Zajebano je to s OSom na laptopu. Neznam kakva imaju proizvodaci pravila oko raznih modela laptopa i verzija win na njima. Tj. dal mozes uzet bilo koji laptop bez win ili izabrat koji OS hoces gore?

Za obicnog korisnika je "gotova stvar" mozda najbolje rjesenje, no za sve ostale uz ovakva spomenta ogranicenja to je gnjavaza.

Newton je bio u krivu. Lake brze padaju!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvi put čujem za tu glupost. To nikako nebi smio biti slučaj niti biti dozvoljeno tako ucjenjivati kupce.

U SAD-u i Južnoj Koreji to sigurno nije tako. Baš me zanima što HP ili IBM kažu na to.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Prvi put čujem za tu glupost. To nikako nebi smio biti slučaj niti biti dozvoljeno tako ucjenjivati kupce.

U SAD-u i Južnoj Koreji to sigurno nije tako. Baš me zanima što HP ili IBM kažu na to.

Pa meni su prodavaci rekli da ih bas proizvodjaci (znaci HP i ostala bagra) tjeraju na to.
17 godina
neaktivan

Ovako:

HP - reinstalacija Windows operativnog sustava (bez obzira na verziju dok god je Windows) u potpunosti je dozvoljena i ne poništava garanciju. Instalacija nekog Linuxa poništava garanciju.

Dell - reinstalacija bilo kojeg operativnog sistema ne poništava garanciju. Podrška postoji i za Windows i za Linux.

Apple - instalacija dual boota ne poništava garanciju.

Izgleda da od ovo troje jedino HP ima neku idiotsku politiku. Razlog za ne-kupnju ako želite Linux. Ako ste Windows korisnik, sve je u redu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2008 13:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan

ja imam instaliranu vistu sp1 i sve radi savrseno.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan
Muke po Vista SP1

Pa onda kupite laptop s free DOS-om i instalirajte gore što želite ...

Btw ja imam SP1 od kako je izašao i uopće nemam problema ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
d4red3vil kaže...

Pa onda kupite laptop s free DOS-om i instalirajte gore što želite ...

Btw ja imam SP1 od kako je izašao i uopće nemam problema ...

E bas to ja kazem bilo kome tko kupuje laptop :)
Najjednostavnije rjesenje, a driveri su ionako na sajtu proizvodjaca...
17 godina
Muke po Vista SP1

Imam samo 2 pitanja!!!

Da li koristite ORGINALNI software ???

Ako da, koji  verziju imate?

ja osobno imam orginal Win Vista Ultimate 32 sa instaliranim SP1 i radi savrseno, bez problema.

Regularni update kad izade nesto sto mi treba i nema problema.

Inace Vista je na Lenovo T61p laptopu, i za sada je sve OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam Vistu Busnies 64 bitnu, kupio sam je prije tjedan dana i bio je s njom SP1. Nisam ni 5 sek. radio bez SP1. Nikakvih problema nema, sve 5

17 godina
neaktivan

Na Microsoftove strane posvecene SP1 imas popis drivera i programa koje rade problema nakon instalacije

SP1 sam instalirao na Visti koja je u upotrebi vise od godinu dana i nisam imao problema

SP3 na XPu takodze sam instalirao bez problema

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice