Maknio sam preko msconfiga na windows 7 neki proces koji je kada bih kliknio mišem na desktop i povlačio ostavio bi onaj plavi "select area" a sada mi ostavlja kao u windows XP-u onaj s točkicama
Možete li mi reći kako da to vratim?
[Slika]
Maknio sam preko msconfiga na windows 7 neki proces koji je kada bih kliknio mišem na desktop i povlačio ostavio bi onaj plavi "select area" a sada mi ostavlja kao u windows XP-u onaj s točkicama
Možete li mi reći kako da to vratim?
[Slika]
System restore?
ma ne želim d**at po tome.. jel mi moš možda reć koji je to proces?
ma ne želim d**at po tome.. jel mi moš možda reć koji je to proces?
Udri po system restoreu kao što i je Logic rekao. Gurni instalacijski DVD, bootaj, umjesto instalacije pokreni repair, odaberi system restore. Vodi računa da odabereš najbližu točku prije nesretnog događaja. Pokreni i to je to.
KOji si proces ubio, teško da može znati itko osim tebe, budući da ni sam ne znaš udri po system restoreu.
desni klik na computer -> advanced system settings -> advanced -> settings pod performance -> stavi kvacicu na "show translucent selection rectangle"
Udri po system restoreu kao što i je Logic rekao. Gurni instalacijski DVD, bootaj, umjesto instalacije pokreni repair, odaberi system restore. Vodi računa da odabereš najbližu točku prije nesretnog događaja. Pokreni i to je to.
KOji si proces ubio, teško da može znati itko osim tebe, budući da ni sam ne znaš udri po system restoreu.
Zasto mora instalacijski DVD?
Pa moze i "onako,preko win"
Može i preko winsa, neznam zašto sam skužio iz njegova posta da to nebi išlo. Drugi put brže čitai a sporije tipkati.
Pokusaj system restore kao sto su ti vec rekli..
a da jednostavno pokusa ovo sto sam mu ja rekao??? .. vidite da ga nema trenutno online, nemojte mu svi pisat isto - SYSTEM RESTORE kada mozda nije potrebno!
Čekaj, gasiš proces, a ne zapamtiš kak se zove? XD
A eto, to ti je pouka za ubuduće. Zapiši negdje ;)
Ne cackaj ako nisi 150% siguran sta radis. To mu je bolja pouka. Onako seljacki ici gasiti sto ti se ne svidja kako se zove je nesto najgluplje sto mozes raditi.
onesposobio hoces reci.
Evo ja cu ti pomoc :D
Fino opet odes u services.msc i stavis tj pogledas jesu ti svi procesi po default kak bi trebali
Tu imas stranicu kak ti mora svaki bit znacu automatic,manual,disable
Windows 7 Service Configurations by Black Viper
NE MORA biti ovako. Moze ali ti niko ne garantuje da ce ti sve raditi kako treba.
NA sadasnjim kompovima sa dojezgrenim procesorima i 4 gb rama je bezveze gasiti servise jer neces nista primjetno dobiti a mozes izazvati probleme. Okani se toga i sjedi sa mirom.
lool o cem ti?
Dao sam mu stranicu nemora sam mjenjat moze i skinut pa ce mu samo promjenit kak je po defaultu servisi popaljeni i 100% ce mu sve radit kak spada
evo ti mislim da imas ultimate verziju samo skini raspakiraj i pokreni
http://www.blackviper.com/downloads/Win7/Registry_Files/Archive/Default_W7_Ultimate_32_Start_v004.zip
System restore samo udri...
A ok. Ali sta ce dobiti? Nista primjetno. Znaci dobit skoro nikakva a potencijalni problemi veliki. Kako ti znas da ce mu 100% sve raditi? Otkud zanas da nece doci u situaciju da mu neki servis zatreba a on nema pojma sta je to servis jer je samo pokrenuo nesto sto mu je kao ubrzalo sistem. Sta onda?
Ako nije poslusao nekog genijalaca i iskljucio i taj servis ;)
Ako nije poslusao nekog genijalaca i iskljucio i taj servis ;)
Haha, ne kužim zakaj uopće ljudi prčkaju po procesima a nemaju pojima za šta služe...
Bilo bi najbolje da odeš u task manager i ugasiš sve procese koje imaš uključujući sistem...
Upravo tako. Nije to bezveze tako zavuceno. Da treba svako cackati po tome bila bi ikona na desktopu.
Igraj na sigurno i odi na već predloženi system restore. Ne možeš pogriješiti s tim potezom, a pomoći će sigurno.
Ne vidim čemu potreba za raspravom. Nije da mu se predložilo formatiranje diska.
Blackwiperova strana je bila dobra kada smo vrtjeli XP na P3 sa 256 MB RAM-a......
Uostalom XP je imao hardverske profile pa ste mogli stelati da XP jednom bude 98 like a drugi put MS-DOS like :)
A ok. Ali sta ce dobiti? Nista primjetno. Znaci dobit skoro nikakva a potencijalni problemi veliki. Kako ti znas da ce mu 100% sve raditi? Otkud zanas da nece doci u situaciju da mu neki servis zatreba a on nema pojma sta je to servis jer je samo pokrenuo nesto sto mu je kao ubrzalo sistem. Sta onda?
LOLČINA
Ja opet ne kuzim o cemu ti?
Aj idemo po redu
Ali sta ce dobiti?-a sta bi trebo dobit?pa radit ce mu sve kao kad je instaliro windowse
Kako ti znas da ce mu 100% sve raditi? -Pa znam jer prčko je po servisima i iskljucio je onaj koji nije trebo i sad je u situaciji u kakvoj je
Otkud zanas da nece doci u situaciju da mu neki servis zatreba a on nema pojma sta je to servis jer je samo pokrenuo nesto sto mu je kao ubrzalo sistem. Sta onda?
Lol
Pa kakve veze ima sto nece znat sta je to servis i onako puno njih to nezna,i nepostoji nist za pokrenut sto ce ubrzat sistem...
Ja sam njemu dao da vrati Servise na Default kak su bili kad instaliras windowse znaci onakvi kakvi su bili prije neg je on prcko po njima...
desni klik na computer -> advanced system settings -> advanced -> settings pod performance -> stavi kvacicu na "show translucent selection rectangle"
Ovo je rješenje. Ne treba raditi System Restore, a kamoli dirati servise.
LOLČINA
Ja opet ne kuzim o cemu ti?
Aj idemo po redu
Ali sta ce dobiti?-a sta bi trebo dobit?pa radit ce mu sve kao kad je instaliro windowse
Kako ti znas da ce mu 100% sve raditi? -Pa znam jer prčko je po servisima i iskljucio je onaj koji nije trebo i sad je u situaciji u kakvoj je
Otkud zanas da nece doci u situaciju da mu neki servis zatreba a on nema pojma sta je to servis jer je samo pokrenuo nesto sto mu je kao ubrzalo sistem. Sta onda?
Lol
Pa kakve veze ima sto nece znat sta je to servis i onako puno njih to nezna,i nepostoji nist za pokrenut sto ce ubrzat sistem...
Ja sam njemu dao da vrati Servise na Default kak su bili kad instaliras windowse znaci onakvi kakvi su bili prije neg je on prcko po njima...
Jaoooooooooooooooooooo
Moje duboko izvinjenje ;)
Ja stalno kontam da ti njemu govoris da pogasi servise ;)
Izvinjavam seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)
HVALA!
Ja sam otišao na onaj "Quick Search" i tamo ukucao "Advanced system" i otišao na prvo, pa na "Advanced" pa na prvi "Settings" i tamo sam našao ali mi je to već bilo uključeno pa sam isključio i otišao na "Apply" pa sam opet uključio i otišao na "Apply" i sada radi...
E ovako bas te se ljepo ispricali. Sva sreca da niste imali palije priruci da dokazujete tko je, a tko nije upravu ..... sala mala.... No, kao sto se vidi iz prilozenog da sam novi clan foruma i ispricavam se ako sam postavio pitanje na pogresnom mijesti. No nadam se da nisam jer je rijec o procesima za koje nemam bas mnogo pojma, sem sto znam da postoje i da nisu bez veze u funkciji. Da znam kako koji, i za sta sluzi logicno je da ne bih trazio pomoc od vas koji ste kroz ta vrata vec prolazili.... Nego da skratim. Vec dugo vremena se natjeravam na insta Win7 jer nisam bio siguran da li ce uopce funkcionirati na mojoj konfiguraciji. Na moju srecu radi, ali ne kao Win XP. Reiting koji sam dobio je 3,8 zbog CUP-a.
- Intel Pentium 2.80 GHz
- RAM 2GB
Moje pitanje je da li postoji mogucnost da si pogasim pojedine procese koji mi "mozda" nisu toliko potrebni, ili pak nesto tako slicno. Tako da bi smanjio upotrebu CUP-a pri radu sistema.
Potreban mi je jedan ljep i siguran tutorijal da se nebi desila slicna situacija kao sto je dozivio Top Bugovac prije desetak mjeseci. Svjestan sam da previse trazim za pocetnika, ali isto tako smatram da zato postoje ovakva mjesta kao sto je BUG forum
Unaprijed hvala na ulozenom trudu....
Moje pitanje je da li postoji mogucnost da si pogasim pojedine procese koji mi "mozda" nisu toliko potrebni, ili pak nesto tako slicno.
Unaprijed hvala na ulozenom trudu....
Procese možeš prekinuti, ali postoji (velika) mogućnost da će se neki od njih prilikom ponovnog pokretanja računala vratiti (ako su prikvačeni za startup). Ono što treba gasiti su servisi. Kopiraj ovdje log iz HiJackThisa pa ćemo ti reći koje startup stavke i servise bez problema možeš onemogućiti.