Instalacija Windows XP - problem

poruka: 47
|
čitano: 16.825
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pokušavam instalirati Windows XP, i kad dođem do dijela gdje trebam prihvatiti Licensing Agreement, ništa se ne događa kad stisnem F8 (I agree).

Kad stisnem ESC (I do not agree), on izađe iz setup-a i napravi reboot.

Problem nije do tipkovnice, ona je u redu.

U čemu može biti problem, i kako ga riješiti (ako je moguće)?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Instalacija Windows XP - problem

Stavi drugu tipkovnicu i onda napravi instalaciju od početka. To se meni desilo prošli tjedan sa prijateljevim kompom. Kad sam stavio svoju tipkovnicu sve je bilo OK , a njegova isto nije prihvaćala "F8".

17 godina

Koliko vidim instaliravaš Xp na laptop, na njima po treba funkcijske tipke poslije svakog paljenja aktivirati s posebnom tipkom.

Možda kod tebe Fn+F8, nešto takvog, vjerujem da ćeš naći.

15 godina
neaktivan

Ne, instaliram ih na malo stariji desktop.

Probati cu sa drugom tipkovnicom.

15 godina
neaktivan

Moze li  mala pomoc..instalirao sam  do sada  dosta windowsa.. uviijek postoji ali  pokusavam po koji puta ni sam  neznam  i nece.. problem ekran poplavi i neka objasnjena  na eng. koje naravno  ne razumijem a na kraju:***STOP;0x000000a5(0x00000011,0x00000007,0xf79430c0,0x0100000c) u biosu sam  nislim sve probao.. mollim ako  netko zna sto o tome. wxp. nece, win7. nece.

iv.vo@hotmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
heh nezna niko hm
iv.vo@hotmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ivo baranjac kaže...

Moze li  mala pomoc..instalirao sam  do sada  dosta windowsa.. uviijek postoji ali  pokusavam po koji puta ni sam  neznam  i nece.. problem ekran poplavi i neka objasnjena  na eng. koje naravno  ne razumijem a na kraju:***STOP;0x000000a5(0x00000011,0x00000007,0xf79430c0,0x0100000c) u biosu sam  nislim sve probao.. mollim ako  netko zna sto o tome. wxp. nece, win7. nece.

ne odgovara ti hardware, ili je neki dio otišao ili neki nije podešen u biosu kako treba, nema treče...

no, ako ti uđe u instalacijski cd, onda vjerojatno ova druga opcija osim ako nije HD sheban, traži po biosu

možda bi pomoglo da si rekao nakon kojeg točno djela instalacije dođe to plavo, dali stalno nakon istog ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 15:52 (mindstorm).
15 godina
neaktivan
Evo citav text.( A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this is the first time you*ve seen this stop error screen, restart your computer. if this screen appears again, follow these steps: The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. please contact your system vendor or visit http:/www.hardware-update.com For an updated BIOS. if your are unable to obtain an updated BIOS or the latest BIOS supplied by your vendor is not ACPI compliant, you cant turn off ACPI mode during text mode setup. To do this, siply press the f7 key when you are prompted to install storage drivers. The system will not notify you that the f7 key was pressed - it will silently disable ACPI and allow you to continue your installation. Tehnical information: ***STOP: 0x000000a5 (0x00000011,0x00000007,0xf79430c0,0x0100000c) Heh eto to je to sto me muci. da mirovao mi je komp skoro 2 mjeseca i sada nista.. imao sam w7 ultimate 32bit. retail. 7600. bez win. loader7. kada sam ubacio ins. cd da ponovno instaliram ali ovaj puta xp. prosao sam formatiranje particija i dalje nece. a sada nakon sto ga pocinje ucitavati odma prebaci na plavi ekran.. POMMOC hvala
iv.vo@hotmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

a sve ti kaže, update biosa ( što ako što krene po zlu možeš baciti matičnu, pa bolje to napraviti iz windowsa )

i onaj F7 kad stisneš piše da če nastaviti instalaciju bez ACAPI ( koji je problem ), probaj taj F7, pa ako uspije, update biosa iz win napraviš pa onda taj ACAPI postaviš na enable ako je uopče diseblan sa strane winsa pritiskom na tipku F7,

no to se kasnije sve riješi iz winsa...

probaj taj F7

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na isti naćin kao i tvoj problem. Problem leži zapravo u memoriji ( ali nemora bit) koja javlja da je preslaba kad kod instalacije rade punom parom i otud javlja plavi ekran. u biosu potrebno podesit defaultno, pa ako cijela instalacija prošla i to je OK. Kod overclockanja i podešavanje latencije na memoriju može utjecati kod javljanja plavog ekrana.  Ja sam morao vratiti standarnu postavke u Biosi u prošla cijela instalacija i poslije podesio po volji i radi sve OK.

Nakon instalacije možeš podesit latenciju u memoriju da ti malo ubrza i ako tvom Biosu da ima onaj overclock  koji može podesit brzine CPU. Nisi naveo koja matićna ploča imaš i kolika memorija koji tip memorija kakve imaš. A ovako ima puno faktora da išta neradi kako treba na  matičnom i komponenta.

Nenad
15 godina
neaktivan
probao sam ali bas ne shvacam kada moram stisnuti f7? pri pokretanju sam probao i nista
iv.vo@hotmail.com
15 godina
protjeran
Nello kaže...

Ja sam na isti naćin kao i tvoj problem. Problem leži zapravo u memoriji ( ali nemora bit) koja javlja da je preslaba kad kod instalacije rade punom parom i otud javlja plavi ekran. u biosu potrebno podesit defaultno, pa ako cijela instalacija prošla i to je OK. Kod overclockanja i podešavanje latencije na memoriju može utjecati kod javljanja plavog ekrana.  Ja sam morao vratiti standarnu postavke u Biosi u prošla cijela instalacija i poslije podesio po volji i radi sve OK.

Nakon instalacije možeš podesit latenciju u memoriju da ti malo ubrza i ako tvom Biosu da ima onaj overclock  koji može podesit brzine CPU. Nisi naveo koja matićna ploča imaš i kolika memorija koji tip memorija kakve imaš. A ovako ima puno faktora da išta neradi kako treba na  matičnom i komponenta.

moguče ali mislim da bi u tom slučaju pisalo ****STOP Memory: 0x0.... ili nešta u tom smislu...

F7 stisni kad ti dođe taj plavi... probaj i kad se win louda i piše "pritisnite F6 za third party software..." možda tad upali

ili probaj izvaditi baterju na pola min

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 16:31 (mindstorm).
16 godina
odjavljen
mindstorm kaže...

moguče ali mislim da bi u tom slučaju pisalo ****STOP Memory: 0x0.... ili nešta u tom smislu...

F7 stisni kad ti dođe taj plavi... probaj i kad se win louda i piše "pritisnite F6 za third party software..." možda tad upali

ili probaj izvaditi baterju na pola min

Nebi pisalo ****STOP Memory: 0x0.... Uvijek piše STOP: pa adresa.

Ja bi rekao da je memorija neispravna. Odvrti Memtest.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 16:33 (Sum_of_all_fears).
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Nebi pisalo ****STOP Memory: 0x0.... Uvijek piše STOP: pa adresa.

Ja bi rekao da je memorija neispravna. Odvrti Memtest.

ako čemo u detalje nebi pisalo ACPI nego Memory, uglavnom

no za memtest se slažem, neka proba

15 godina
neaktivan
mislim da tru treba malo strucnija ruka poput vase. tako da cu sada odnijeti hd da ga isprobam a onda cu dalje dalje
iv.vo@hotmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam problem...kad sam instalirao XP i kad se racunar upalio skuzio sam da ni u jednom programu ne mogu upisati znak @ please help....

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Promijeni tipkovnicu u hrvatsku.

My Computer - Control Panel - Regional and Language - Keyboard. Tu negdje potraži opciju za dodavanje jezika (ne sjećam se kako točno ide na XP) i dodaj Croatian layout i označi ga kao aktivni.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Imam problem:

- na početku sam odabrao da First Boot Device bude CD/DVD. Kompjuter se ugasi, ponovno pokrene, i kad mi dođe do dijela gdje piše Press any key to boot from CD - ja pritisnem, ali se ne događa ništa nego se Windows (XP) normalno upali (kao i inače).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moguće je da ti medij nije botabilan.

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403

0 1 hvala 0
16 godina

uzeo mi Ivo rijec sa tastature :)

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-moraš pritisnuti neku tipku unutar 5sec ..... ako imaš USB tipkovnicu, moraš omogućiti u BIOSu support (za DOS).

F1-IVO kaže...

-bootabilan je, u suprotnom nebi bilo poruke 'press...'

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 13:22 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-moraš pritisnuti neku tipku unutar 5sec ..... ako imaš USB tipkovnicu, moraš omogućiti u BIOSu support (za DOS).

F1-IVO kaže...

-bootabilan je, u suprotnom nebi bilo poruke 'press...'

Da, tipkovnica je Logitech Wawe (bežična).

Može malo objašnjenje kako omogućiti support?

16 godina

-uđi u BIOS, (DEL, .... ili neka druga tipka) za prvih par sec. paljenja. Dalje traži po menijima.

Mora postojati nešto USB-keyboard  (i mouse) .. promjeniš na 'enable', save-and-exit'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 13:32 (ihush).
16 godina
neaktivan

Uključi ovu opciju u biosu:

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam jedino opciju USB Controller (Enabled) i USB Device Legacy Support (Disabled).

Kad ovu drugu opciju stavim na Enable, spremim settings, opet mi dođe do istog dijela kao i gore, samo što tada ne piše Press any key to boot from CD.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, sve riješeno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instalirao sam XP na laptop Toshiba Satellite L10, koja nije kupljena u Hrvatskoj, pa tako nema QWERTZ, nego AZERTY tipkovnicu.

E sad, WinXP je podešen na QWERTZ, pa tako kad pritisnem slovo A izbaci Q, itd...

Je li moguće nekako promijeniti da default tipkovnica bude AZERTY?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 16:39 (g520).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako: pokušavam instalirati win xp na stariji komp(na njemu imam već instalirane windowse xp, ali dotrajali su)..dakle ubacim cd i rest komp..bootam sa cd-a i on tamo gleda hardver il šta već i onda mi kaže da stisnem enter kako bi pokrenuo setup..ja ga stisnem i onda mi izbaci ovu poruku(slika)..molim vas dali itko zna kako da to riješim..gledao sam da hard slučajno nije priključen negdje ali sve mi se čini ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kazo99 kaže...

ovako: pokušavam instalirati win xp na stariji komp(na njemu imam već instalirane windowse xp, ali dotrajali su)..dakle ubacim cd i rest komp..bootam sa cd-a i on tamo gleda hardver il šta već i onda mi kaže da stisnem enter kako bi pokrenuo setup..ja ga stisnem i onda mi izbaci ovu poruku(slika)..molim vas dali itko zna kako da to riješim..gledao sam da hard slučajno nije priključen negdje ali sve mi se čini ok.

U BIOS-u ti je disk podešen da radi u SATA (AHCI) modu, stavi ga u IDE i bit će sve u redu !

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
15 godina
neaktivan

aha e idem sad to probati..hvala :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice