Eh ovako. Neznam ni sam kako da pocnem, naprosto sam izludio.
Dobio sam neki laptop na kojem nema nikakvog operativnog sistema. Buduci da je predvidjen za XP, tako sam ga i odlucio instalirati. Ubacim bootabilni XP, podesim u BIOSu da prvo dize s CDROMa, kad izbaci mi poruku "Searching for Boot Record from CDROM.. " Nakon 2-3 minuta ponovo izbaci "Boot Failure - Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device - Press any key when ready" Prvo sam pomislio da je do CD-a, medjutim CD radi na drugom racunalu bez problema. Sljedece sto sam pokusao s bootabilnim usb stickim, podesim u BIOSu da dize s USBa, kad opet ista poruka (umjesto CDROM pise USB). Kada postavim da dize prvo s hard diska izaci mi ovo "Searching for Boot Record from IDE-0.. OK - Boot Failure from Previous Device"
Buduci da sam zesci pocetnik nista mi drugo nije preostalo nego da gugalm. Guglajuci punih 3 dana i kucajuci "Boot Record Fix" otkrijem za taj neki Master Boot Record MBR. Navodno ga treba popraviti tako sto ubacim instalacijski CD XPa i udjem u Recovery Console, ali kako da udjem tu kada nemogu nista da bootam s CD-a kao sto sam opisao na pocetku. Pa sam pokusao s pretragom "Boot Record Fix without recovery console", nadjem par rezultata ali nista. Pa sad ja neznam imali li razlike izmedju Master Boot Recorda i Boot Recorda odnosno jeli to isto? Jel jos netko imao problem s ovime? Pomagajte ako znate, jel moze biti uzrok kvar hardware-a??
Pozdrav