Planiram prijeći na Windows 7 i strastveni sam gamer. Imam dilemu budući da mi je 3,50 GB RAM stvarno premalo. Svoj rad na računalu ne mogu zamisliti bez programa poput WinRar, PowerIso, PowerDVD 9, Nero, DVDShrink, Photoshop (CS 4), NOD 32... Da li da prijeđem na 32- bitnu ili 64- bitnu inačicu?
64- bitna dilema
- poruka: 24
- |
- čitano: 174.699
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svakako si uzmi 64-bitnu verziju ako ti treba više od 3,5 GB RAM-a (vidim da imaš 4)
Ma, kupit ću ja još četiri, ali ne znam je li postoje 64- bitne verzije svih programa koje koristim.
Please help.
nemas frke,sve ces naci.
Život je nezamisliv bez WinRARa...
Je li postoji 64- bitna verzija Officea 2007? (Bez toga stvarno ne mogu živjeti.)
Je li postoji 64- bitna verzija Officea 2007? (Bez toga stvarno ne mogu živjeti.)
Ljudi, odite malo u prirodu, zabavite se na zraku itd., jer ovo što pišete već stvarno postaje zabrinjavajuće.
Ljudi, odite malo u prirodu, zabavite se na zraku itd., jer ovo što pišete već stvarno postaje zabrinjavajuće.
Ovo je ipak informatički forum.
Please help.
Please help.
Ne radi, microsoft je ovaj put odlučio napraviti OS na kojem njegov drugi glavni produkt ne može raditi.
Please help.
Ne radi, microsoft je ovaj put odlučio napraviti OS na kojem njegov drugi glavni produkt ne može raditi.
Što ne radi??
Na win 7 x64 rade svi programi koji su 32bitni. Ako postoji 64bitna verzija, naravno da uzmeš takvu (ali te nitko ne tjera da moraš).
@autor teme: Kod fotošopa CS4 na x64 OS-u se instalira i 64bitna i 32bitna verzija i obje možeš koristiti. Ima puno filtera za fotošop koji ne rade na 64bitnoj verziji pa se pokreću kroz 32bitnu verziju (npr OnOne photo tools itd.). Za svaki pojedini program koji koristiš odeš na web stranice proizvoda i vidiš system requirements ili compatibility i provjeriš posebno da li ima x64 verzija i da li ima problema sa radom u Win 7.
Na 64-bitnim Windowsima imat ćeš dva Program Filesa.
Program Files -> 64 bitne aplikacije
Program Files (x86) -> 32 bitne aplikacije
Drugim rječima, sve radi što radi i na 32 bitnoj inačici (aplikacije, jel).
Please help.
Što ne radi??
Ti si u nekom stadiju cjepljen na sarkazam.
Čovjek pita da li su dva najveća produkta najveće softverske firme kompatibilna. Odgovorih mu na jedini mogući način... posprdno.
Ali eto, čisto da nebi bilo zabune : DA, Office radi na Windowsima. :rolleyes:
Ti si u nekom stadiju cjepljen na sarkazam.
Čovjek pita da li su dva najveća produkta najveće softverske firme kompatibilna. Odgovorih mu na jedini mogući način... posprdno.
Ali eto, čisto da nebi bilo zabune : DA, Office radi na Windowsima. :rolleyes:
Sori, već sam toliko "toga" pročitao na ovom forumu da me nebi začudilo ni da si mislio ozbiljno.
Instaliraj si 7zip
1. Besplatan je
2. Raspakirava RAR
3. Odličan je
Bio je to sarkazam...
Ne, ali ti 32-bitna radi bez ikakvih problema na 64-bitnom OS-u.
Office 2010 ima i 64-bitnu inačicu.
S idućim Windowsima mogla bi biti i 128-bitna dilema.
Microsoft mulling 128-bit versions of Windows 8, Windows 9
64 bitni os je svakako bolji, i ne samo u tome sto prepoznaje ram (prepoznaje ga i 32 bitni ali necu sad o tome), i aplikacije rade brze na njemu.
Vista Ultimate SP2 x64 radi mi savršeno (zasada), crysis warhead ima opciju pokretanja x64 (dx9 i dx10) te x86 (dx9 i dx10) ta mogućnost se dobije sa patchem 1.1. Cra**a u biti nema za x64 verziju, no radi tako da se kopira paul.dll u glavnu x64 datoteku i sve radi, očitava preko 3,2GB (što bi i trebalo).
Meni integrirka koristi 512MB sistemskog ram-a pa mi piše da imam 3,5GB, kada sam smanjio na 256MB ram-a pokazivalo je 3,75GB.
Daemon,winrar,opera 10,cod4,xfire... Sve radi bez problema. Mogu stavit i office,ali mi se neda jer imam već na 32-bitnoj visti.
Problem kod igrica jedino može biti kod cra**a za x64 launcher,ali sve te igrice imaju i 32-bitni launcher no problem je što tada igrica nemože očitati preko 3,2-3,5GB ram-a, ali bože moj koja igrica koristi toliko ram-a?
BTW: da imaš program & files x64 i x86 foldere. Na 32-bit se više nevraćam, ram-a si možda još 2-4GB kupim.
nemaš brige...sve što si nabrojio kod mene radi na win7 bez problema....office 2007 radi bez brige...win rar imaš u x64 verziji....nod32 također ima u x64...
uglavnom svi programi rade bez problema samo neki prastari možda zahebaju ali i to je sitnica.....
Ma 32-bitni programi rade na 64-bitnom OS-u, naravno, nisu brzi kao njihove 64-bitne verzije, ali rade
taj 32-bitni software je do sad bio glavni ograničavajući faktor zašto se 64-bitni OS nije raširio, jer ne
dobijaš ništa na brzini ako koristiš 32-bitne aplikacije. Danas je druga priča, 4 GB RAM-a postaje preporučena konfiguracija za dosta igara.
Ne ću više dodavati RAM-a. Je li mi se onda isplati 64- bit OS?
Ovo je ipak informatički forum.
Then shoot yourself in the head, ako NE mozes zivjet bez programa na kompjuteru. Osim ako be zaradjujes za zivot putem njega......onda ti se oprasta ovakav ispad.