Knjiga za tiskanje

poruka: 8
|
čitano: 9.408
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Knjiga za tiskanje

Pozdrav svim veleumovima,
Jel itko zna kako prebacit word dokument u dokument spreman za tiskanje tj. da sve bude podložno stranicama buduće knjige A5 formata. Kokretno zanima me kad napisem knjigu u koji format i s kojim programom da prebacim tekst pa da mogu odnijeti u tiskaru i predati na tiskanje.
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Knjiga za tiskanje

Bolje ti je da odneseš samo taj word dokument. Što god da napraviš, oni će ga još morati prilagođavati, a to je često teže. Prijelom ovisi o obliku knjige, tisku i doradi... To sve ne možeš unaprijed znati bez tiskara, a isto tako ni sam napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 11:12 (photonFUEL).
16 godina
neaktivan

a u kome programu se to inace radi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 16:59 (duxqwe).
17 godina
neaktivan

Adobe inDesign, Quark etc ...

A.

17 godina
Knjiga za tiskanje

adobe indesign je zakon za pripremu za tisak.

ti samo sve pripremi u ms wordu, maximalno koristi stilove, unaksne reference, generiranje sadržaja i indexa (automatsko, naravno), a onda indesign samo uvuče sve u sebe i pripremi se za tisak na brzinu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
duxqwe kaže...

Pozdrav svim veleumovima,
Jel itko zna kako prebacit word dokument u dokument spreman za tiskanje tj. da sve bude podložno stranicama buduće knjige A5 formata. Kokretno zanima me kad napisem knjigu u koji format i s kojim programom da prebacim tekst pa da mogu odnijeti u tiskaru i predati na tiskanje.
Hvala

sasa kaže...

adobe indesign je zakon za pripremu za tisak.

ti samo sve pripremi u ms wordu, maximalno koristi stilove, unaksne reference, generiranje sadržaja i indexa (automatsko, naravno), a onda indesign samo uvuče sve u sebe i pripremi se za tisak na brzinu...

@ sasa

Sve to zvuci predobro da bi bilo istina. Ako si ikad radio nekakav slican projekt znat ces da gotovo nikada nije u igri "na brzinu". Ljudi dodju s "pripremom" za tisak (dokument u Wordu), napravljenom kao da je Word pisaca masina, a ne mocan tekst procesor.

@duxqwe

Ukoliko nemas poprilicno sredjen Word dokument (kao sto je rekao sasa) pripremi se na to da ces morati platiti vrijeme utroseno na prijelom te sigurno taj isti prijelom cekati neko vrijeme.

... ...sine spe
17 godina
neaktivan
Knjiga za tiskanje

Nema programa koji sve samo usisa i izbaci spremno za tisak dok si reko britva. Obično to bude noćna mora za prelamače. Pogotovo ako osoba donese vlastiti prijelom ili svoju divnu grafičku pripremu. Bolje sirovi tekst bez puno stilova i cicaboca. O svemu se dogovoriš sa grafičarom. Manje će koštati ako ne mora prvo izvlačiti tekst iz pokušaja prijeloma koji mu sam doneseš.

0 0 hvala 0
17 godina
Knjiga za tiskanje

slažem se kolege, ali word je mocan i ako se koriste stilovi, reference prilikom automatskog generiranja sadrzaja/indexa, i sl. onda to indesign moze automatizmom usisati i sve je brzo i jako gotovo. sada doalzi ALI dio... 95% populacije nema pojma kako koristiti word i/ili neki drugi tekstualni procesor i zato "vi" graficari imate nocne more...

opet, jedan moj kolega graficar, ima u indesignu automatizirano sve za pripremu knjige i na tu automatizaciju je potrosio dosta vremena, ali sada njegova priprema knjige za tisak traje jako kratko u odnosu da sve radi rucno.

ali, opet se vracam na ono sto sam napisao... badava indesign i njega automatizacija i word i njegove mogucnosti kad aljudi ne znaju za fusnote, "napredne" stvari oko brojeva stranica (jer ne poznaju prijelome, vec lupaju prokleti enter), nemaju pojma o automatskom generiranju sadrzaja vec ga samostalno tipkaju pa razmacima pogadaju da su brojevi jedan ispod drugog, jer su tabulatori kvantna fizika....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice