kako da spasim podatke.pokvaria mi se unutarnji disk na komp
Unutarnji hard disk
- poruka: 14
- |
- čitano: 6.600
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
simptomi? mrtav, ne vrti ploce? klika klik-klik? ubaci ga se u drugi pc, ne trza?
neces nista spasit. eventualno ako si poslovnjak sa 30MB (da megabajta) bitnih dokumenata u wordu, platit ces 10 000kn.
tim klik klik hdd-ovima nema spasa il su nasli nest ?
uf
Nema im spasa, samo je pitanje vremena kad ce u vječna lovišta.
nema spasa. da se skrate dozivljaji oko reparacije hdd-a... eventualno se moze mijenjati vanjska elektronika,ako ona stvara problem. sve ostalo vezano za ploce,igle i transportni mehanizam, mozete se slikati. to se inace rastavlja pod vakumom.
klik-klik ciao bela.
Prije nego sto izdvojis 10 000 KN ili ga bacis,daj nam simptome ponasanja harda!
Sta si radio prije toga,sta sada radi-a sta ne,zvukovi.....tako to budi malo detaljniji!
nece nista.ne cuje se.ne mogu ga otvoriti.
ne cuje se? ne vrti ploce? kad ga upaljenog drzis u ruci osjetis vibracije? ako je necujan i ne vrti, mozda je vanjska elektronika.
Ja sam prije jedno godinu dana spasio najbitnije podatke sa WD 500GB Caviara Blue, koji je imao dve particije (C i D). Windowsi su se normalno bootali sa C particije, ali je D (podatci) postala totalno nepristupačna. Bila su mi bitna tri word filea koje sam izvukao (i gomilu ostalih stvari, ali većina je bila u fragmentima) pomoću ovog programa.
I da. Čulo se često to famozno kliktanje, koje sam ja ignorirao danima (stupid me).
nece nista.ne cuje se.ne mogu ga otvoriti.
Gle:
Vrlo je bitna cinjenica da nam odgovoris na par pitanjaca:
Koliko je disk star i dali je mozda prije "grebao",tj.cuo se prilikom rada!
Dali ga mozda BIOS ocitava?
Jesi probao zamjeniti kabal od napajanja ili samo napajanje?
Dali ti SATA dobro sjedi-zna se dogoditi da(kao i u mome slucaju-imam sata kablove "made in Tunguzija" koji kada puhnem u njih iskopcaju se!
Nije da ti sada pametujem,ali znas li koliko sam puta naletio da ljudi kupuju nove komponente,a da nisu provjerili sve,pa cak i ono najgluplje!
javin popodne kod majke mi je taj komp
S kojim programom osim HD Tune mogu testirati disk? Nekako čudno se ponaša a HD Tune mi kaže da je sve u redu.