Eksterni hard3.0 spojiti na 2.0

poruka: 14
|
čitano: 13.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupio sam si ovaj hard http://www.bestmedia.de/products/c/platinum_mydrive_25_usb_30/p/platinum_mydrive_schwarz-18.html?L=1&cHash=6672a74a55

i kad ga spojim na usb 2.0 ne prepoznaje ga, a pise da je kompatibilan sa 2.0 al prise nes o nekom dodatnom napajnaju  (through the USB 3.0 bus, no external power supply required (for a compatibility to USB 2.0, an USB Hub (external electrical supply) is necessary!))   ja sam s njim dobio samo jedan kabl (jedan kraj je 3.0 koji ide u hard a drugi kraj 2.0 u komp) sad ako mi netko moze obajsnit kaj to trebam napravit ili kupit da ga mogu spojit na 2.0 bio bih mu jako zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Eksterni hard3.0 spojiti na 2.0

Koliko sam ja shvatio moraš spojiti oba USB kabla na komp da može hard dobiti dovoljno struje. Spajaš li hard na prednje ili zadnje USB portove na kućištu?

14 godina
neaktivan

Treba ti dodatni usb kabel koji ćeš ukopčati u drugi port i spojiti na PC. Tek onda će ga PC moći pokrenuti i prepoznati!

To uostalom piše i Manual-u ,a ima i slika!

14 godina
neaktivan

ali ja sam dobio samo taj jedan kabl ovako izgleda

(http://www.conrad.de/ce/de/product/973723/USB-30-ANSCHLUSSKABEL-AMINIB-5M-SCHW/SHOP_AREA_17130&promotionareaSearchDetail=005)

i hard ima samo jedan utor. di mogu kupit takv kabl koji mi treba?

14 godina
protjeran

u Linksu imaš dvoglave kablove po nekih 15 kn.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kabel+TRANSMEDIA%2C+USB+2.0%2C+2x+tip+A+%28M%29+na+mini+B+%28M%29%2C+1.5m&option=artikl&id_kategorija=2012&id_artikl=201.200.037

Samo provjeri da li ti odgovara konektor koji ide u Hard.

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 19:32 (Mustafa).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni treba micro

14 godina
problemsahardom kaže...

Kupio sam si ovaj hard http://www.bestmedia.de/products/c/platinum_mydrive_25_usb_30/p/platinum_mydrive_schwarz-18.html?L=1&cHash=6672a74a55

i kad ga spojim na usb 2.0 ne prepoznaje ga, a pise da je kompatibilan sa 2.0 al prise nes o nekom dodatnom napajnaju  (through the USB 3.0 bus, no external power supply required (for a compatibility to USB 2.0, an USB Hub (external electrical supply) is necessary!))   ja sam s njim dobio samo jedan kabl (jedan kraj je 3.0 koji ide u hard a drugi kraj 2.0 u komp) sad ako mi netko moze obajsnit kaj to trebam napravit ili kupit da ga mogu spojit na 2.0 bio bih mu jako zahvalan

Odgovor na tvoj problem leži u pitanju,USB 2.0 ne daje dovoljno veliki napon kao USB 3.0, moraš nabaviti USB Hub koji ima dodatno napajanje i sve bi trebalo raditi

14 godina
protjeran

Dobar je tvoj kabel koji si dobio s hardom. On ima na jednom konektoru oba priključka tako da nije u kabelu problem..

Lijepo si kupi PCi usb 3 karticu pa ćeš dobiti dovoljno napona za svoj hard.

OVO

http://www.broadbandbuyer.co.uk/Shop/ShopDetail.asp?ProductID=9398

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 19:53 (Mustafa).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa znam da nije problem u kabelu, al ne znam kakv to hub trebam kupit ak mi mozete rec koju rijec vise o tome i kakv link da vidim kak to izgleda

14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
problemsahardom kaže...

pa znam da nije problem u kabelu, al ne znam kakv to hub trebam kupit ak mi mozete rec koju rijec vise o tome i kakv link da vidim kak to izgleda

Mustafa ti je dobro odgovorio to kupi i bit ćeš prezadovoljan brzinama prijenosa podataka ako nemaš love onda USB Hub.

USB Hub ti izgleda kao letvica s 4 USB 2.0 + napajanje(ispravljač kao za mobitel).

Nekad davno kupio sam u Čipoteci za neku siću.

15 godina
neaktivan
problemsahardom kaže...

Nigdje nisi naveo što imaš:PC ili laptop? Zabadave ti i pcie kartica ili hub ako ti je napajanje loše tj slabašno. To se tiče kućnog PCa, a i za laptop nije ništa drugačije naime, imao sam prije par godina jednu Siemens Amilu koja mi je štekala sa ubodenim 1 stickom i 2,5 inčnim hdd. Morao sam kupiti napajanje za hard. Hub nije pomogao

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
14 godina
neaktivan

imam laptop al nov je i nikad nisam imao problema s napajanjem, asus ako vam to kaj govri posto pretposatavlajm da svi asusi imaju isti punjac

15 godina
neaktivan

Ovo je tvoje uputstvo za upotrebu harda:     

KONFIGURACIJA SUSTAVA ZA USB 2.0 I USB 3.0: • Microsoft Windows 2000, XP, Vista ili Windows 7 • Mac OS X 10.3.9 ili više (primjenjuje se samo u određenim
slučajevima - informacije o tome potražite na našim web-stranicama www.bestmedia.de.) • Maksimalno 2 dostupna priključka za USB 2.0 ili jedan dostupan
priključak za USB 3.0
NAPAJANJE STRUJOM (tvrdi disk USB 2.0): Prijenosni tvrdi disk možete priključiti preko USB 2.0. Kod nekolicine prijenosnih računala pod određenim okolnostima potrebno je koristiti USB priključak sa mrežnim utikačem.
NAPAJANJE STRUJOM (tvrdi disk USB 3.0): Vanjski tvrdi disk možete spojiti na uređaj USB 3.0. Na rijetkim se prijenosnim računalima u određenim uvjetima USB
3.0 koncentrator može koristiti samo uz utikač.
Obratite pozornost na sljedeće: Tvrdi disk USB 3.0 kompatibilan je sa starijim verzijama standarda USB 2.0 samo uz priključak za USB (potrebno je vanjsko napajanje)!
Pri tome je jedino moguće postići najveće brzine prijenosa kao na uređaju USB 2.0.
PUŠTANJE U POGON (jednostavna Plug&Play instalacija – dostupna za USB 2.0 i USB 3.0): 1) Pokrenite svoje računalo i čekajte, dok se Vaš sustav u cijelosti učita.
2) Priloženi kabel za prijenos podataka priključite na USB priključak Vašeg prijenosnog tvrdog diska. 3) Drugi kraj kabela za povezivanje priključite u utor za USB 2.0
ili USB 3.0 na računalu. 4) Kada je tvrdi disk pogonski spreman, LED svjetiljka svijetli u zelenoj boji.
TVRDI DISK IZVADITI IZ SUSTAVA
Windows (nije potrebno kod Windows XP i Vista): 1) Kliknite dva puta na simbol u programskom traku „Sigurno ukloniti hardware“.
2) U prozoru označite „USB uređaj za pohranjivanje podataka“ i kliknite na „Okončati“. 3) Kliknite na OK i čekajte, dok se prikaže potvrda.
4) Iskopčajte kabel sa eksternog tvrdog diska.

Nisi rekao koji je OS ili ti operativni system ili koji Winsi

Samo se nadam bez kartona(opomene) za mene{#}

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice