Univerzalni daljiski

poruka: 41
|
čitano: 11.563
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Neznam jesam li stavi ovu temu u dobar podforuma,ako nisam samo neka je moderatori maknu gdje triba.

Trebam jedan univerzalni daljinski za tv,satelitski reciever i DVD.treba imati one tipke za gore,dolje,livo i desno.razlog kupnje je sto na sadasnjem daljinskom od lg-a su mi te tipke krute pa moram jako pritisnuti da prorade(na kraju me bole prsti) a drugi razlog je da smanjim broj daljinskih.

Cijena ~ 500 kn.ako ima neki dobri preko toga moze i taj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Univerzalni daljiski

Moja preporuka je Logitech Harmony 525.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Jesi siguran da podržava i satelitske reciever-e? Pročita sam negdje da ih ne podržava
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Univerzalni daljiski

Logitechovi daljinski podrzavaju sve sto radi sa daljinskim. U bazi ima preko 700.00 hiljada uredjaja a i ako ga nema u bazi moze da nauci sa postojeceg daljisnkog. Ja imam dva i tople preporuke.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Bitno mi je da podržava satelitski reciver,jel mi možeš potvrditi da može i s tim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Podrzava SVE uredjaje koji imaju daljinski pa samim tim i satelitske prijemnike. SA mojim optikumom radi. Nista ne brini kupuj ako ti cijena nije problem. NEces se pokajatai i pitaces se kako si mogao bez toga do sada. Na njega ces prebaciti sve uredjaje koje imas a da imaju daljinski. Recimo ja imam TV, satelitsku, DVD, Zvucnike i komp na daljinskom bez obzira koji uredjaj koristim tipke za pojacavanje i smanjivanje zvuka mi podesavaju zvuk na zvucnicima jer sav zvuk ide na njih. Perverzija od daljinskog.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
A da te pitam, jel mos namistit na svima harmony-ima da kad upalis satelita da se pali i tv?jel može na xbox taj daljinski(najvjerovatnije glupo pitanje jer si reka da može na sve?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve moze ;)

Imas akcije u kojima poslazes kojim redoslijedom salje komande na razlicite uredjaje. Cak mozes zadati i vremenski razmak. Recimo salje komandu za paljenje kompa i stavis recimo 3 minute da saceka i onda salje komandu da se pokrene MC ;)

Kazem ti pitaces se kako si mogao bez njega ;)

I to nije sala iako ima smajli ;)

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
A šta ti triba za paljenje kompa? Nekakav prijamnik?kako to izvesti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tu imas dvije varijante. Neki daljinski sa prijemnikom koji ide na usb ali ti onda paljenje zavisi od ploce i cesto ne radi ili imas prijemnike kao sto ja imam koji se kace izmedju prekidaca i ploce pa je paljenje na daljinski isto ako i paljenje na prekidacu i radi uvijek bez obzira na plocu.

JA imam ovo http://www.pan-ex.net/vidi.php?artikl=9026

Skupo ali radi odlicno. Ne znam znas li kurs KM i KN ali 4 kn je 1 KM pa ti ovo dodje oko 600 kn.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
600 kn,malo previse.fala na odgovorima

edit:SAD sam skužio da mi se tema zove univerzalni daljiski umisto univerzalni daljinski.(glupi iPhone) ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
A sta upravljma s tim za komp.samo paljenje i gasenje ili se moze jos nesto
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa ovim uredjajem sto ja kupih mozes maltene sve jer dobijes i daljinski koji moze simulirati misa. Sredina je kao mali joystick samo vece (ne znam kako da to nazovem) a imas posebnu tipku za lijevu i desnu tipku. Sve to mozes iskopirati na logi harmony osim tog malog joysticka jer na harmoniju ima strelica za 4 smjera. Malo bi to trapavo bilo. Al mozes isprogrmairati bukvalno bilo koju komandu. Recimo pokrenes MC i onda komande rade u njemu. Kad izadjes iz MC onda komande rade globalno. MA mogucnosti su neogranicene bukvalno.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
A koji ti imas harmony?
Jel dobar ovaj 525?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

O njemu i pricam.

Imam dva ;)

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Nisam odma skuzio,ja mislia da ti imas neki drugi harmony.

Sta mislis o ovome
http://www.njuskalo.hr/audio-video-foto-ostalo/logitech-harmony-525-univerzalni-daljinski-upravljac-oglas-1200011
je da mu ekran nevalja,ali je 100 kn
sta gubim bez ekrana?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I kod mene na jednom ne radi ekran. NEmoj kupovati polovan jer se harmny podesava preko neta i onda moras koristiti njegov nalog. Ako ga je reklamirao i dobio novi kao sto sam ja dobio neces ga oci vise pdoesavati jer ga logitech odjavi iz sistema. A sto se tice ekrana gubis 4 programibilne tipke. Njih mozes podesiti bukvalno za bilo sta i pored tipke napisati cemu sluze. A ako zelis koristiti vezane komande, akcije o kojima smo pricali ni njih neces moci pokrenuti. JEdino da naucis napamet sta pise pored tipke. Da, na ekranu pise sta koja tipka radi (ti sam upises) Ali takvih ekrana mozes imati koliko hoces. Kao vise desktopa. Recimo mozes podesiti spisak kanala sa nazivima i sl. Sta god zelis. bukvalno.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Znaci da ne kupujem ovaj,strpit cu se pa kupit novi.amen

kako to da ti je logitech dao novi daljinski?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemoj zezati da nisi upucen u logitechov fenomenalni supprot? Pa ljepo. Klincu ispao i otisao ekran kao u oglasu. Ja lijepo napisem mail logitechu, oni me pitaju jesam li probao nekoliko stvari, ja rekao da jesam poslao im serijske brojeve i ljudi mi poslali novi, odjavili stari koji i dalje mogu koristiti al ga ne mogu programirati vise i jos se izvinuli sto sam imao neprijatnosti i da se nadaju da cu ostati njihov kupac. Pogledaj pod moj PC kakav sam ja njihov kupac ;)

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Jel tako sa svim proizvodima?
Cuo sam za to ali nisam znao da je to bas tako?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa svim proizvodima. I to je bas tako. Zato za mene postoji samo logitech. Kosta ali vrijedi.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
A ja ima jednu tipkovnicu koja se pokvarila(logitech)i ja je rastaka,kreten.(nije bila nesto skupa

nekuzim to sta ti posalju novi proizvod,tako mozes uduplat sve sto imas u kuci a da je logitech ili ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa traze racun i slike ;)

Hehehheheheheh

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Aha
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Univerzalni daljiski

Uglavnom imam jedan stariji smartvision tv, uglvnom star je i crko je daljinski... kupim ja univerzalni daljinski marke smartvision, i koji na kraju nema kod za svoju firmu... uglavnom nekak je proradio al rade samo 5 tipki i to ne po redu. Ako tko zna kod neka ga podijeli, uglAvnom znam da u ti tv bezveze, al to je kod mene u sobi tak da...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Da te pitam logic : to s garanciom kako to ide?ja danas dosa kuci i nerade mi zvucnici(x-530).kupljene u vemila u ljeto 2008.nasao sam sve papire osim racuna=(.oce moc bez toga?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su do sada harmony, dva misa i dvije tastature promijenili bez racuna.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Kome se obratit za to?
mos mi dati link jer ja nemogu nac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa na logitechovom siteu ima gore desno link support i dalje te vodi samo.

15 godina
protjeran
Univerzalni daljiski
Sta triba upisat u polje "P/N(part number)"?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice