moja konfiguracija: Intel celeron 420 1.6 ghz
Asus EN210 512 mb
AsRock MB 880PRO/ultra
Stock cooler na proc-u
Nemam vent ni za ispuh ni za upuh zraka
LINK: http://imageshack.us/photo/my-images...peraturay.png/
ne radi link :)
neznam dal sam jedini,al ne vjerujem ovom programu,probaj hw monitorom izmjerit,,ako su iste,ljeto je :),,probaj očistit hladnjak od proca od prašine,,,al to je malo puno za idlle,,ili ti fali malo propuha u kučištu,probaj ubacit još koji fan za usis i van,tj. naprijed i iza,ili jednostavno skini stranicu
neznam dal sam jedini,al ne vjerujem ovom programu,probaj hw monitorom izmjerit,,ako su iste,ljeto je :),,probaj očistit hladnjak od proca od prašine,,,al to je malo puno za idlle,,ili ti fali malo propuha u kučištu,probaj ubacit još koji fan za usis i van,tj. naprijed i iza,ili jednostavno skini stranicu
...izmjerio sam sa HW monitorom i speed fan-om (rezultati na linku dolje)...
...temperatura je mjerena sa skinutom stranicom na kucistu...nemam vent za ispuh ali ga imam namjeru ugraditi, a vent za upuh ne mogu jer je takvo kuciste...komp je nedavno ociscen od prasine, vent od CPU nisam skidao...posto je komp star 4 godine, moguce je da se "istrosila" termalna pasta...pa cu vas pitat: jel mogu ja slobodno skinut CPU cooler i pogledat stanje te paste i usput ga temeljitije ocistit...pitam jer se bojim sljedecega...termalna pasta se nanosi na vent i malo gore na proc pa se ja bojim da cu ako skinem CPU cooler, strgat pastu s coolera ili proca i sto sam onda, a nemam doma druge paste...ili da to radije prepustim deckima u servisu i koko bi to moglo odprilike kostat (pitam jer su mi jednom za najobicniju ugradnju grafe uzeli 250 kn)...
link: http://imageshack.us/photo/my-images/811/bezimenaxf.png/
temperatura procesora ti je malo visoka. al cek ti nemas niti jedan vent na kucistu ako sam dobro shvatio? ako nemas, odi cim prije u neki ducan i kupi ako treba najjeftiniji vent, ja sam jednog sa led diodama kupio za 20 kn i can nije bucan.
slobodno skines cooler sa proca, al prije toga kupi novu termalnu pastu, jer ne vjerujem da je u dobrom stanju nakon 4 godine.
jos jedna opcija ti je kupovina novog coolera, u cijenovnom rangu oko 150 kn ti je sasvim dovoljno. uz njega bi trebao dobiti termalnu pastu, barem sam ja tako uz svoj dobio.
temperatura procesora ti je malo visoka. al cek ti nemas niti jedan vent na kucistu ako sam dobro shvatio? ako nemas, odi cim prije u neki ducan i kupi ako treba najjeftiniji vent, ja sam jednog sa led diodama kupio za 20 kn i can nije bucan.
slobodno skines cooler sa proca, al prije toga kupi novu termalnu pastu, jer ne vjerujem da je u dobrom stanju nakon 4 godine.
jos jedna opcija ti je kupovina novog coolera, u cijenovnom rangu oko 150 kn ti je sasvim dovoljno. uz njega bi trebao dobiti termalnu pastu, barem sam ja tako uz svoj dobio.
...ne, nemam niti jedan vent na kucistu ali ga mislim stavit...otvorio sam stranicu kucista da napravim propuh i sad sam tako ostavio...ja smatram da ce se tako bolje hladit nego s nekim malim ventilatoricem...onda necu ni skidat vent sa proca niti necu sam stavljat pastu posto to nikad nisam radio...sto se tice novog CPU coolera, mislio sam uzeti scynthe katan-u jer cujem da je tiha a jako dobro hladi...mozda mi i ne bi trebala jer imam slabi proc ali mislim kupit jaci pa neka onda bude i neki bolji cooler....a jel mozda tko zna kolko bi kostalo mjenjanje termalne paste i ugradnja ta dva coolera u servisu??!
daj ti prvo navedi koje komponente sve imas, jer mislim da ti se bas i ne isplati kupovat novi procesor
sry nisam vidio.
rade si kupi novi komp za godinu dana, ne isplati ti se ovog nadogradivat
sry nisam vidio.
rade si kupi novi komp za godinu dana, ne isplati ti se ovog nadogradivat
...heheh...znam da se ne isplati...ali meni je tako zabavnije...brat ce kupit novi (jaci) komp, a ja cu ovog svog polako nadograđivat kad mi bude tebalo...
Danas mi se komp ugasio sam od sebe, pretpostavljam da ima veze sa temperaturama.
Ovo su mi temperature, mislite da bi trebo kupit ventilator jos koji uz standardne na procesoru i grafickoj, napajanju?
To su skroz normalne i uobičajene temperature, nije u njima problem.
Danas mi se komp ugasio sam od sebe, pretpostavljam da ima veze sa temperaturama.
Ovo su mi temperature, mislite da bi trebo kupit ventilator jos koji uz standardne na procesoru i grafickoj, napajanju?
To su skroz normalne i uobičajene temperature, nije u njima problem.
Nije?
Ok, hvala, mora onda neki virus i sl.
Skenirat cu komp.
Hvala!
Ako imaš upaljen speedfan on ti automatski ruši kompjuter na 65°C. Usto možda u BIOS-u imaš namještenu opciju da se kompjuter ruši pri određenoj temparaturi.
Ovo sada koje si nam dao u idleu su normalne. Još samo provjeri kolike su u full loadu.
Bok ljudi dal je ovo normalna temperatura procesora evo slike.
Da, to je skroz normalna temperatura.
...po mojem mišljenju, to ti je previsoka temperatura...tj. to je 100% previsoka temperatura...nemoj slusat ovog lika kaj gluposti prica...
...prestani pricati gluposti i djeliti krive informacije...61 C je za procesor prevelika temperatura, narocito ako je u idleu...
Temperatura je prevelika, u idleu nebi smjelo biti više od 35 stupnjeva (bar po mom)
evo moj X2 4200+ procesor s Freezerom 64pro unutar Windowsa uz svakodnevni rad je 37 stupnjeva
Evo da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Imam 2 ventilatora u kućištu (jedan 120mm koji upuhuje hladni zrak i jedan 80mm koji izbacuje topli zrak). Evo na ovoj slici od SpeedFan mi pokazuje samo 2 brzine, a to je od fan od proca i i ventilator od 80mm i njima mogu mijenjat brzinu. Ovome od 120mm ne mogu i on se dosta sporo vrti (skoro da i nema funkciju). Pa sad kako promijeniti brzinu ovome od 120mm i kako namjestiti da mi SpeedFan očitava sva tri venta?
Hvala!
Temperatura je prevelika, u idleu nebi smjelo biti više od 35 stupnjeva (bar po mom)
evo moj X2 4200+ procesor s Freezerom 64pro unutar Windowsa uz svakodnevni rad je 37 stupnjeva
LOL
LOL
Zasto LOL? pa pogle temperature prostorija danas u sobi gdje je komp bez klime je 27 stupnjeva, graficka dodatno grije, chipset takodjer
+ ako je los sistemski cooler..nije ni cudo
Ti si rekao da ne bi smjele biti u idleu iznad 35, tu se varaš.
...prestani pricati gluposti i djeliti krive informacije...61 C je za procesor prevelika temperatura, narocito u idleu...
Ne radi se o IDLE-u, nego Full Loadu...
moram napomenuti da pazite kad vadite proc ja sam kao svako ljeto i ovo ljeto vadio proc, ocistio cijeli komp, promjenio pastu ALI!
razhebao sam socket na maticnoj i proc vise nije htio unutra i ugl. komp se nije palio, tj je, al je bio crni ekran...
ugl. to ciscenje kostalo me 1400kn, u sta spada nova AM3 maticna (stara je bila AM2, a danas nac dobru AM2 je cudo), AM3 procesor i DDR3 rami...posto moja stara kombinacija AM2/DDR2 nije mogla na novu maticnu...
osjecam se laksim za 200 evra koje sam mogao uloziti u auto, al barem imam upgrejdan komp koji po svim ovim toplinama i sa 15tak sati rada dnevno ne prelazi 35°C unutra (osim GPU, oko 50°C, posto sam nedavno shvatio da aktivno hladenje ne znace ona rebarca za hladenje, nego vent. na grafickoj -.-)
iduca investicija: graficka, po mogucnosti 560Ti i vanjski hard posto nemam nis mjesta vise :)
Evo da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Imam 2 ventilatora u kućištu (jedan 120mm koji upuhuje hladni zrak i jedan 80mm koji izbacuje topli zrak). Evo na ovoj slici od SpeedFan mi pokazuje samo 2 brzine, a to je od fan od proca i i ventilator od 80mm i njima mogu mijenjat brzinu. Ovome od 120mm ne mogu i on se dosta sporo vrti (skoro da i nema funkciju). Pa sad kako promijeniti brzinu ovome od 120mm i kako namjestiti da mi SpeedFan očitava sva tri venta?
Hvala!
da bi mogao kontrolirati vent, mora bit spojen na maticnu na konektor od 4 pina, ali vjerujem da ti imas samo 3 pina na ventu.
i znam da ti se cini da nema neku veliku funkciju, ali ima. moj se isto dosta sporo vrti ali je zato 120 mm, vise zraka puse, da se radi o 80 mm, onda bi mogao biti problem, al ovako ti je dobro.
i vidim temperatura graficke ti je 67 stupnjeva, ne mislis da je to malo visoko? jesi to slikao kad si igrao neku igru ili? jer ako nisi, ako nisi nista posebno radio onda probaj nekako sredit hladenje.
koliko ventova imas na kucistu i gdje? isto tako probaj imat otvoreno kuciste na 1-2 sata pa da vidis da li se dogadaju kakve promjene.
moram napomenuti da pazite kad vadite proc ja sam kao svako ljeto i ovo ljeto vadio proc, ocistio cijeli komp, promjenio pastu ALI!
razhebao sam socket na maticnoj i proc vise nije htio unutra i ugl. komp se nije palio, tj je, al je bio crni ekran...
ugl. to ciscenje kostalo me 1400kn, u sta spada nova AM3 maticna (stara je bila AM2, a danas nac dobru AM2 je cudo), AM3 procesor i DDR3 rami...posto moja stara kombinacija AM2/DDR2 nije mogla na novu maticnu...
osjecam se laksim za 200 evra koje sam mogao uloziti u auto, al barem imam upgrejdan komp koji po svim ovim toplinama i sa 15tak sati rada dnevno ne prelazi 35°C unutra (osim GPU, oko 50°C, posto sam nedavno shvatio da aktivno hladenje ne znace ona rebarca za hladenje, nego vent. na grafickoj -.-)
iduca investicija: graficka, po mogucnosti 560Ti i vanjski hard posto nemam nis mjesta vise :)
Kak si potrgao socket, imaš trokut na procesoru i isti takav trokut imaš na socketu, i samo staviš CPU i paziš da ti se trokut na CPU i Socketu poklapaju, i onda samo pritisneš CPU da škljocne i zaključaš ga s ručicom.
...prestani pricati gluposti i djeliti krive informacije...61 C je za procesor prevelika temperatura, narocito u idleu...
Ne radi se o IDLE-u, nego Full Loadu...
...nigdje nije navedeno je li idle ili full load...