Iznajmljivanje cpu-a i win remote access

poruka: 7
|
čitano: 2.389
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima i unaprijed se ispričavam ako sam fulao podforum. Moja ideja je ovakva: imam core i7 970 ( šest jezgri, 4.2 ghz ) koji većinom stoji neiskorišten pa sam mislio da ga "iznajmim" preko windows remote accessa ljudima koji se bave renderingom i takvim zahtjevnijim stvarima. Cijena bi bila kao da se radi preko student servisa, npr 20 kn/h. 

Pa recite što mislite...

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

5 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Da imaš još bar 20ak takvih mašina, garanciju u pouzdanost (24/7 naponski dovod, generatore u slučaju nestanka struje itd) i dobru cijenu, možda bi i bilo nešto od toga. A ovako, nikog nećeš usrećit sa jednom starom i7-micom, i još za 20kn/sat.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Iznajmljivanje cpu-a i win remote access

Ok, zaletio se sa cijenom al kao što vidiš ideja uopće nije razrađena. U Zagrebu sam di je dovod struje i stabilan i konstantan ( evo ne sjećam se kad je zadnji put nestalo struje ) , a generatore istina nemam. Čisto sam mislio da ako nekomu ovdje na forumu zatreba procesorske snage da bi mogao iznajmiti procesor koji je većinom u idle-u za sitnu novčanu naknadu.

15 godina
neaktivan

Ne.

Ajde sada ozbiljno... Razmisi o tome da iskoristiš to vrijeme da sâm naučiš nešto što ćeš kasnije moći pretvoriti u novac - npr. programirati ili raditi s grafičkim / audio / video alatima ili nešto peto. To je najbolje što možeš napraviti za sebe.

A ako ne, onda ga jednostavno isključi da ne guta struju bezveze.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Iznajmljivanje cpu-a i win remote access
ipetrovs kaže...

Pozdrav svima i unaprijed se ispričavam ako sam fulao podforum. Moja ideja je ovakva: imam core i7 970 ( šest jezgri, 4.2 ghz ) koji većinom stoji neiskorišten pa sam mislio da ga "iznajmim" preko windows remote accessa ljudima koji se bave renderingom i takvim zahtjevnijim stvarima. Cijena bi bila kao da se radi preko student servisa, npr 20 kn/h. 

Pa recite što mislite...

Dakle to bi mjesečno bilo 30 * 24 *20 = 14400kn. To ti je očito uvelike preskupo jer se za cijenu dva reda veličine nižu mogu iznajmiti dedicated serveri boljih specifikacija od tvoga kompjutera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 18:35 (captain_soap_McTawish).
14 godina
neaktivan

Ok, čini se da je glupa ideja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice