Gejming konfa

poruka: 22
|
čitano: 2.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

pozdravljam sve na forumu, ne znam dal se treba negdje predstaviti ili ne pa se ispričavam unaprijed Smijeh.

znam da vam je već puna kapa ovakvih pitanja, ali htio bi što spremniji doći u dućan.

ovako, kupujem  novi komp nakon ohoh vremena, uglavnom gejming komp + sve ostalo što ide ( surfenzi, mjuza, filmovi jada jada )

clockanje možda tu i tamo, ali ništa strašno i profi.

kupujem u adm-u i u principu želim dobar komp u granici 6k - max 7k, ali poželjuno bi bilo 6.5k plus/minus.

riječ je samo o kanti, bez periferije/monitora.

zamislio sam si ovako nešto ( slika ).

nema matične jer ne znam koju bi stavio, čitao sam masu recenzija i usporedbi, al svejedno imam upitnike iznad glave.

e sad, ako ova konfa na slici valja, zanima me koja matična bi tu bila dobra, a da nije preko 1k, uglavnom neka koja će to sve durati kak spada i sa kojom ću iskoristiti sve potencijale ove grafulje.

ako pak konfa ne valja onda vas lijepo molim da preporučite nešto u navedenim okvirima.

znam da će mi masa rulje preporučiti amdejca, do sad sam ih koristio, sad bi nekako prešao na intel.

zahvaljujem svima unaprijed. Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gejming konfa

Nema slikeNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

Nema ti slike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

Evo moja preporuka,skoro pa točno 6.500 kn,sa kućištem!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

A čovječe, nemoj dualca... Ja sam od onih koji će ti preporučiti AMD. Al nije ni to bez razloga... Jedno Phenoma II, koji će ti u igrama biti podjednak ovom dualcu, a u svemu ostalome će ga derat. A i igre počinju sve više biti svjesne više jezgara, tako da nema baš budućnosti za dualce... Quadovi su budućnost...

Ova od big_guya je odlična konfa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:20 (Sused).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gejming konfa
 odlicna konfa moci ces sve vrtiti samo bi ti bilo bolje da stavis quad 9550 ....to ti je ulaganje u buducnost... =)
graficka odlicna hdd da stavis caviar black/blue
napajanje savrseno
a gdje ti je maticna??
Fc Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:21 (XFX Gamer).
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

brzi ste nema šta Smijeh

znao sam da ćete amd preporučit :)

u vezi amd, imam ga, doduše prastari cpu 2600+ i cijelo vrijeme mi se gasi čim dođu visoke temperature vani, čak sam uzeo zallmana koji je koštao onda oko 500kn Iznenađen, tako da mi cijelo vrijeme radi na 1250mhz, čak kad ga stavim na 2000 rikava, zato sam nekako nepovjerljiv prema amdejcima.

sad sam opet u nedoumici Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX Gamer kaže...
 odlicna konfa moci ces sve vrtiti samo bi ti bilo bolje da stavis quad 9550 ....to ti je ulaganje u buducnost... =)
napajanje savrseno
a gdje ti je maticna??
 za matičnu sam tutlek skroz, jedan od razloga zašto sam na forumu Šutim
16 godina
neaktivan
XFX Gamer kaže...
napajanje savrseno
a gdje ti je maticna??
 Vidiš da piše bez matične,iako mislim da je hx620 prejako,radije da uzme moju konfu sa phenomom nego core 2 duo?
Matična UD3 je sasvim dobra,i više nego dobra!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:24 (big_guy).
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...
 Vidiš da piše bez matične,iako mislim da je hx620 prejako,radije da uzme moju konfu sa phenomom nego core 2 duo?
Matična UD3 je sasvim dobra,i više nego dobra!
 nisam ni citao Belji se
a dobro je slozio konfu jos da je stavio quad bilo bi odlicno.....hx620 je stavio za CF ili je bezveze klik na to napajanje i to je to =)
i tvoja je konfa odlicna.....samo su meni svi ti hdd-ovi 7200.11 i 7200.12 sumnjivi tako da....a i caviar black/blue je najbolji hdd :D uzmes taj cini mi se i da je jeftiniji
EDIT:iwane svaka cast odlicna konfa
Fc Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:31 (XFX Gamer).
16 godina
neaktivan
Nobles kaže...

brzi ste nema šta  Smijeh

u vezi amd, imam ga, doduše prastari cpu 2600+ i cijelo vrijeme mi se gasi čim dođu visoke temperature vani, čak sam uzeo zallmana koji je koštao onda oko 500kn  Iznenađen, tako da mi cijelo vrijeme radi na 1250mhz, čak kad ga stavim na 2000 rikava, zato sam nekako nepovjerljiv prema amdejcima.

sad sam opet u nedoumici  Smijeh

Ma nije ti AMD ko što je nekad bio, popravili su se... Taj tvoj 2600+ nema veze sa današnjim procesorima... Vjeruj mi, AMD se debelo isplati pokraj ovakvih cijena intela...
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

ovaj psu sam uzeo po preporuci nakon što sam pročitao gro recenzija za gtx275 pa mi se činilo kao logičan izbor Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

Neznam zašto intelovci daju tolike cijene quadovima i dualcima kao što su e7500 i e8500,stvarno preskupo,za cijenu e8600 dobijem phenoma 955.Za mene je uvijek AMD #1!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:37 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gejming konfa

fala na savjetima ruljo, prespavat ću pa ću odlučiti. javim vam kaj sam uzeo Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nobles kaže...

brzi ste nema šta Smijeh

u vezi amd, imam ga, doduše prastari cpu 2600+ i cijelo vrijeme mi se gasi čim dođu visoke temperature vani, čak sam uzeo zallmana koji je koštao onda oko 500kn Iznenađen, tako da mi cijelo vrijeme radi na 1250mhz, čak kad ga stavim na 2000 rikava, zato sam nekako nepovjerljiv prema amdejcima.

Radi ti na 1250 rpm (rounds per minute) ili 1250 okr/min
AJ uživaj
;)
They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
Nobles kaže...

brzi ste nema šta Smijeh

Pa sad... cenim da i sam shvacas da nema bas mnogo smisla porediti AMD platformu od pre 7-8 godina sa ovim sto AMD danas nudi.

Sto se tice ulaganja u buducnost, kako neko gore pomenu, znaj da Intel najesen izbacuje novu platformu i novo podnozje - LGA1156, tako da kupovinom LGA775 mozes da se oprostis od buducih upgradeova na nove generacije procesora.

Sa svim tim na umu, trenutni Best-Buy, kako sa stanovista cena/performanse, tako i sa stanovista dugorocnog ulaganja u platformu je AMD AM3 platforma kombinirana sa X3 Black Edition procesorom.

16 godina
neaktivan

Sa svime se slažem osim sa ovom tvrdnjom da treba biti kombinirana sa X3 procesorom... S tim se ne slažem. Ubrzo će ih x4 procesori debelo nadmašiti, sve više se implementira podrška za više jezgri u softver, te samim time x4 postaje sve jači naspram x3... Kada su izašli x3 i x4, jedva da je postojala podrška za 2 jezgre, tako da su po snazi x3 i x4 bili podjednaki... Danas to više nije slučaj, a u budućnosti još manje... X4 je budućnost...

16 godina
neaktivan
Nobles kaže...

kupujem u adm-u i u principu želim dobar komp u granici 6k - max 7k, ali poželjuno bi bilo 6.5k plus/minus.

riječ je samo o kanti, bez periferije/monitora.

Evo pogledaj u Moje računalo kupio sam skoro sve u ADM-u odnosno samo kućište u Linksu, radi odlično, koliko sam skužio periferiju netrebaš nego samo kućište i komponente pa pogledaj. Ja sam svog platio oko 6600 kn.

16 godina
neaktivan
Gejming konfa

kvragu, adm ostao bez q9550 Viče

da uzmem q8400 onda?

edit: čitam da je bolje uzeti e8xxx nego q8400

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 17:19 (Nobles).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice