Joomla server problem

poruka: 8
|
čitano: 5.738
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Joomla server problem

prebacio sam joomlu sa mog harda na besplatni server 000webhost.com pomocu FTP filezile ,

napravio izvoz tablice sa harda   http://localhost/phpmyadmin/     (localhost.sql)

e sad kad odem na server i otamo probam uvest tablicu (localhost.sql)  javlja mi gresku

Error
SQL query:
-- Baza podataka: `joomla15`
CREATE DATABASE `joomla15` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL said: Documentation
#1044 - Access denied for user 'a5449872_2'@'localhost' to database 'joomla15'

kontam da nesto sa passwordima nije u redu ili sl.

moze pomoc

thanx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joomla server problem

Da i nije..ovako u joomlinoj bazi ti je ostalo podesavanja sa localhost-a tj. neki user i neki pass pa ti zato nece..a zasto ne skines joomla script sa instalacijom i postavis na taj host i novu instalaciju i samo ti ponudi da kreira mysql bazu..

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Joomla server problem

zato sto neznam kak se to radi

dali je jomla skript ustvari joomla instalacijski file koji sam instaliro u htdoc u XAMPU

gdje da ga instaliram na hostu -u koji direktorij i koju aplikaciju otvorim na hostu prije ?

ja pocetnik Mršti se

16 godina
neaktivan
skip kaže...

zato sto neznam kak se to radi 

OVDJE imaš primjer kako se prebacuje Joomla sa web servera na localhost XAMPP server, ti uradi obrnuti postupak, sa Xampp-a na web server.

Pitam se zašto uopće radiš prebacivanje  ako je web sttanica potpuno nova i od početka bez ikakavih podataka.

Instaliraj je direktno na web serveru. Ovdje je primjer instalacije na Xampp-u a to veš znaš kako vidim, slično je i na serveru.

Ako baš hoćeš tako onda ( mislim na prebacivanje ):

- Prvi korak je kreiranje SQL baze na "besplatnom web serveru 000webhost.com" pod istim nazivom kao što ti je bila na localhostu

- FTP upload svih instalacijskih datoteka na web server

- Instalacija Joomla

- sređivanje i prepravka configuration.php

- i sada na red dolazi Import SQL baze na web server

Da bi ti Joomla funkcionirala na web serveru "000webhost.com" potrebno je imati kreiranu SQL bazu pod istim nazivom kao što si je imao i na localhost serveru. Dakle ako si imao SQL bazu na localhostu pod nazivom "Joomla15", potrebno je prvo kreirati "Joomla15" na web serveru a potom izvršiti export sa Xampp-a pa onda import na web serveru. Nakon tog odrađenog posla trebaš downloadati

datoteku configuration.php  koju treba prepraviti. Pogledaj kako to izgleda na prvom linku ovog posta u KORAKU 4.

pozdrav

Web tutoriali za početnike, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network ...
16 godina
Joomla server problem

ok thanks

probacu instalirat odma na server

problem

dodem do kraja instalacije i kad pise ono obrisi instalation folder ispod toga mi javi da nije mogao napraviti configuration.php file i izbaci kod dole koji sam kopiro u notepad file i nazvo configuration.php kako pise, te kopiro u public folder gdje je i jomla ....i kad otvorim stranicu javlja da nenade taj configuration.php   

installation folder sam obriso sa filezilom

onda sam probo obrisat i jomlu i taj config file i probo instal jomlu u root folder ali onda uopce neotvara instalaciju

u cem je problem

mislim da je baza ok napravljena jer nebi doso uopce do zavrsnog koraka instalacije jomle da nije

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 21:34 (skip).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavio chmod 777 na config.php koji si napravio??

[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina

stavio 777 na config

opet ista stvar

javlja da nenade config file

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 14:11 (skip).
16 godina

problem rijesio  kunof00 (clan foruma)

configuration file treba imati sufix samo php a ne php.txt kako je meni notepad automatski dodjelio

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice