HTML/CSS pomoć

poruka: 6
|
čitano: 2.972
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HTML/CSS pomoć

Pozdrav, evo naime imam jedan problem prilikom korištenja "naših" slova (č, ć, ž ,đ ,š).

Problem možete vidjeti na slici i ako netko zna kako i gdje to srediti/popraviti.

Hvala :)

Problem Problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HTML/CSS pomoć

Font koji si koristio ne podržava naše znakove.

Ako baš želiš s tim fontom ostati, a koristiš font-face, možeš napravit font-stack i uzeti č i ć i ostale iz sličnih fontova, da barem koliko-toliko izgleda dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 17:05 (mantolic).
15 godina
mantolic kaže...
Font koji si koristio ne podržava naše znakove.

Jel ima neka druga solucija osim da promijenim font?

EDIT: Sad vidio tvoj edit, hvala :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 17:06 (Trawis).
16 godina
neaktivan
HTML/CSS pomoć

A možeš i ovo, odi na gogle fonts, i u lijevom izborniku imaš Scripts. Tu odaberi Latin extended, i onda će ti se pokazati svi fontovi koji između ostalog koriste i naše dijakritičke znakove.

Edit: Tek sad sam vidio da želiš ostaviti isti font, pa kako će to izgledati ako ubaciš slovo iz nekog drugog fonta?  Ja sam to znao riješavati tako da u nekom od font creatora smanjim slovo v i onda dodajem nova slova.

Znači, ako želiš Ž, smanjiš V i dodaš ga na Z. Ali to je prevelika zaje..., radije nađi neki sličan font i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 18:30 (suludi8).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ako koristiš klasične fontove tipa Arial, Verdana i sl. onda si postavio krivi charakter set u HTML-u (savjet koristi UTF-8), ako je problem do nekokog nestandardnog fonta onda je problem u njemu jer nema definirane karaktere za naš jezil (Latin extanded). Mošeš sam napraviti te karaktere koji ti trebaju i dodati ih fontu ili naći font koji je već napravljen za naše tržište.

15 godina
HTML/CSS pomoć

Evo, nije mi se dalo nešto drugo radit pa sam jednostavno promijenio font {#}

Hvala na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 16:06 (Trawis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice