Foreach php/mysql

poruka: 12
|
čitano: 2.741
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Foreach php/mysql

imam kod koji mi vadi artike iz baze u tablicu a sad zelim da svaki zapis prikazem u posebnom prozoru (ono kad u zadnjoj koloni tablice pise detalji pa kliknes na detalje i otvori u novom prozoru samo taj red)

Kontam da se to moze izvesti s foreach petljom samo neznam kako postaviti -pliz help     Evo trenutni kod:        

<?php
$con=mysqli_connect("localhost","user","pass","ime_baze");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }

$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM aaa ORDER BY price");

echo "<table class='myTable'>
<tr>
<th>Model</th>
<th>Opis</th>
<th>Na lageru</th>
<th>Cijena bez PDV-a (Kn)</th>

</tr>";

while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['model'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['name'] . "</td>"; 
  echo "<td>" . $row["quantity"] . "</td>";
  echo "<td>" . $row["price"] . "</td>";

echo "</tr>";
  }
echo "</table>";

mysqli_close($con);
?>

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 15:46 (skip).

0 0 hvala 0
17 godina
Foreach php/mysql

1 koristi echo samo za ispis podataka

2. uradi ovako

<table class='myTable'>

<tr>

<th>Model</th>

<th>Opis</th>

<th>Na lageru</th>

<th>Cijena bez PDV-a (Kn)</th>

<th>Detaljno</th>

</tr>

<?php while($row = mysqli_fetch_array($result))

{

?>

<tr>

<td><?php echo $row['model']; } ?></td>

<td><?php echo $row['name']; } ?></td> 

<td><?php echo $row["quantity"]; } ?></td>

<td><?php echo $row["price"]; } ?></td>

<td><a href="detaljno.php?=<?php echo $row["id"]; } ?>" >Pogledaj </a></td>

</tr>

<?php  } ?>

</table>

detaljno.php   selektiraš jedan artikl prema ključu koji se nalazi u url..

najjednostavnije, ali ne i najsigurnije.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Foreach php/mysql

Evo ja sam malo drugačije to napisao ali možda ti i ovo pomogne uz gornji primjer

http://pastebin.com/D4mNZZRB

Pisao je na brzinu, tako da treba provjeriti ali ovdje ti se otvara u novom prozoru i to pop-up prozoru tako da ti korisnik ne gubi tvoju stranicu i praktički je vidi dok gleda i proizvod pa mu je jednostavnije odabirati detalje o više proizvoda.

www.lakotuts.com

0 0 hvala 0
17 godina
Foreach php/mysql

tvoj primjer nije seo friendly,   nikad u href ne stavljaj js, nego koristi event atribute. 

SEO friendly link

<a href="putanja/do/detalji.php?id=123" onClick="javascript:otvoriDetalje("123")">Detaljnije</a>

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Foreach php/mysql

RADI :)   super hvala obojici

kopiro sam ovaj primjer od LakoTuts-a   

jel tesko prekrojit bez java scripta ? samo da otvori u novi prozor

ovo za seo i sigurnost neznam zasada

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:35 (skip).
11 godina
neaktivan

Nije. Samo zamjeni href sa putanja/do/detalji.php?id=1231  i možeš dodat još po <a ...> element target="_blank", ako nemaš, da ti otvara u novom prozoru/tabu

www.lakotuts.com
16 godina

Hi, uspio sam napravit da mi otvara u novom prozoru samo neznam gdje da ovaj _blank ubacim, probo sam na vise mjesta ali mi javlja parsing error

Evo ovako izgleda sada:

echo "<td><a href=\"http://putanja/detalji.php?id=".$row["id"]."\" >Detaljnije</a></td>";

11 godina
Nix kaže...

tvoj primjer nije seo friendly,   nikad u href ne stavljaj js, nego koristi event atribute. 

SEO friendly link

<a href="putanja/do/detalji.php?id=123" onClick="javascript:otvoriDetalje("123")">Detaljnije</a>

Čak se ni to ne preporuča kao ni djelomični linkovi u href-u ili npr href="#" itd.

Samomrzeći hrvat
17 godina
Entry Point kaže...
Nix kaže...

SEO friendly link

Čak se ni to ne preporuča kao ni djelomični linkovi u href-u ili npr href="#" itd.

Zavisi kako kreiraš aplikaciju, u href stavljaš putanju za webcrawlere i preglednike koji ne podržavaju JS, u tom slučaju na serveru se kreira kompletna stranica. S druge strane onClick js event  omogućava parcijalno učitavanje i mijenjanje sadržaja, potrebno je samo implementirati window.history :)

evo kako to izgleda u real life http://www.usatoday.com/  (klikni na navigaciju i poveznice )

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 12:50 (Nix).
16 godina

Što mi se loše moze dogoditi ako nemam seo linkove ? osim što će stranica biti losije pozicionirana na pretrazivacima. Iz mog iskustva s gotovim webshop rjesenjima nisam primjetio nista bolji rejting kad sam koristio seo friendly linkove u odnosu na one automatski generirane prema id-u artikla.

Imate li neki konkretni primjer kako da to rjesim bolje- sory ja pocetnik nemam pojma :(

17 godina
skip kaže...

Što mi se loše moze dogoditi ako nemam seo linkove ? osim što će stranica biti losije pozicionirana na pretrazivacima. Iz mog iskustva s gotovim webshop rjesenjima nisam primjetio nista bolji rejting kad sam koristio seo friendly linkove u odnosu na one automatski generirane prema id-u artikla.

Imate li neki konkretni primjer kako da to rjesim bolje- sory ja pocetnik nemam pojma :(

SEO link je svaki link koji vodi na sadržaj koji mogu tražilice indeksirati. U uvodnom primjeru iz ovog topica, takvi linkovi ne postoje, pa je shodno tome tražilicama sadržaj otvoren pomoću onClick JS eventa NEVIDLJIV. U primjeru koji sam poslije naveo omogućavaš petraživačima da indeksiraju taj sadržaj..

16 godina

Aha to sam i mislio u vezi JS ali sad kad sam napravio bez JS otvara mi u istom prozoru i link zavrsava ovako  detalji.php?id=176      Kontam da bi pretrazivac to moro registrirat...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice