Alati za generiranje web aplikacija

poruka: 7
|
čitano: 2.129
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Alati za generiranje web aplikacija VS prog.

Radi se o tome da moram napisati koje su osnovne prednosti/nedostaci programerskog pristupa, odnosno koristenja alata za automatsko generiranje web aplikacija. Nadam se da mi mozete pomoci.. naravno da ne ocekujem da se ubijate od pisanja i da napisete sve prednosti/nedostatke.. htio bih samo da me   uputite na neki dobar sajt gdje bih mogao naci vise o tome.. trazio sam po google-u ali, za sada, bezuspjesno.

Naravno, ako vam nije problem, mozete i napisati neke prednosti, odnosno razlike u ova 2 pristupa, posto znam da neki od vas to sigurno znaju iz iskustva.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Alati za generiranje web aplikacija VS prog.

Ne mogu reći da razumijem na što točno misliš. Kakav je to "programerski pristup"? I što se misli pod "alatima za automatsko generiranje web-aplikacija"? U što od tog dvojeg bi spadali CMS-ovi? Ono prvo? U ovo drugo bi spadali neki shareware alatići koji ti recimo na temelju baze podataka naprave HTML/PHP forme za upis podataka ili što? Nije mi baš najjasnija ta terminologija.

16 godina
neaktivan
Alati za generiranje web aplikacija

Ovako mi je receno:  "Dodajte i dio u kojem cete se osvrnuti na naki ALAT ZA GENERIRANJE www aplikacija i dati prikaz dobrih i losih strana izrade pomocu generatora i klasicnim programerskim pristupom."

Btw sjecam se da mi je taj profesor dosta pricao o ovom.

Jel ti sad mozda jasnije? {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Alati za generiranje web aplikacija
B-52 kaže...

Ovako mi je receno:  "Dodajte i dio u kojem cete se osvrnuti na naki ALAT ZA GENERIRANJE www aplikacija i dati prikaz dobrih i losih strana izrade pomocu generatora i klasicnim programerskim pristupom."

Mani se tog sranja, ja sam to davno probao i mogu ti samo reć da izbjegavaš to, možda se nešto promjenilo na bolje u zadnje vrijeme, ali ako nije onda se mani toga.

I'm from Hollywood
17 godina
moderator
B-52 kaže...

Skini takav nekak program pa pogledaj kakve mogućnosti ima. Već sad vidim da je njime teško ili nemoguće napraviti tehnički zahtjevnije stranice, odnosno slabe su mogućnosti prilagodbe. Prednost je to što vrlo lako i brzo pomećeš elemente po stranici pa ko fol imaš neku stranicu. A poslije što će biti s njom... Uh... Ako hoćeš naknadno mijenjati stranicu, onda se valjda očekuje da je ponovno otvaraš u tom programu, promijeniš stvari i ponovno izrenderiraš i uploadaš na server.

Klasični programerski pristup - to bi se moglo odnositi na to da sam ideš raditi stranicu ili da uzmeš gotov CMS - sustav za baratanje sadržajem. U CMS-u prilagodiš template (predložak, izgled stranice), a sadržaj mijenjaš recimo kao da u Wordu tipkaš tekst - ali u web-pregledniku, s bilo kojeg računala koje ima pristup Internetu. Ako treba nešto prilagoditi ili dodati neke ozbiljne stvari - ni to ne bi trebao biti problem. Samo treba znati programirati u programskom jeziku u kojem je napravljen sam CMS. Otiđi na http://php.opensourcecms.com/scripts/show.php?catid=1&category=CMS%20/%20Portals - tamo možeš isprobati CMS-ove.

15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
B-52 kaže...

Mani se tog sranja, ja sam to davno probao i mogu ti samo reć da izbjegavaš to, možda se nešto promjenilo na bolje u zadnje vrijeme, ali ako nije onda se mani toga.

Ovo nema veze s temom.

Što se tiče prednosti/mana alata za generiranje www aplikacija, kako si to sročio, ono što mi pada na pamet:

Koliko je vjerojati videu na bluevoda, moguće je veuma lako i brzo napraviti jednostavne stranice i vjerojatno neke uobičajene dinamične aplikacije, ali takvo nešto je veuma ograničeno, na ovakav način nikad ne bi mogao uređivati detalje na koji bi joj dali nekakav specifični tj. identitet. Sve što nije predefinirano mora se verojatno ručno raditi u nekom drugom alatu, tako da, ako želiš dobit nešto malo više, opet moraš znati neke osnove (a glavna reklama ovog proizvoda jest da ne moraš znati nikakve osnove). 

Znači: za jednostavne html stranice - Da. Sve ostalo Ne.

Imaj na umu da pod ovim nisam uzeu u obzir CMS-e kao Joomla!, zapravo ono što sam ja shvatio pod alate za generiranje www aplikacija jesu isključivo wysiwyg editori.

16 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Ovo nema veze s temom.

..tako je!

Xanzzu kaže...
  na ovakav način nikad ne bi mogao uređivati detalje na koji bi joj dali nekakav specifični tj. identitet. Sve što nije predefinirano mora se verojatno ručno raditi u nekom drugom alatu, tako da, ako želiš dobit nešto malo više, opet moraš znati neke osnove (a glavna reklama ovog proizvoda jest da ne moraš znati nikakve osnove).

Znači: za jednostavne html stranice - Da. Sve ostalo Ne.

Imaj na umu da pod ovim nisam uzeu u obzir CMS-e kao Joomla!, zapravo ono što sam ja shvatio pod  alate za generiranje www aplikacija jesu isključivo  wysiwyg editori.

Eto to mi treba..takve informacije.... ma zapravo, radi se o tome da je to bio prijedlog profesora.. ali s obzirom da vec jako duko nismo komunicirali, uvjeren sam da je on vec na to i zaboravio..

Kako sam pri kraju s radom, sve mi se cini da cu ovaj dio izostaviti.. nemam iskustva da pisem o tim stvarima iz prve ruke, a na netu jednostavno ne vjeruem da cu iskopat dovoljno pravih informacija... jedino nisam siguran da li ovi alati za automatsko generiranje web aplikacija utjecu na SEO - ako je to slucaj, onda bih imao o cemu pisati.. tu bih se onda vise raspisao o SEO nego o samim manama/nedostacima takvog pristupa :)

Svejedno svima   hvala na odgovorima :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice