Evo imam jedan problem za koji se nadam da će mi netko pomoći.Nedavno sam kupio novo računalo AMD Athlon 64,5400+,2 gb RAM,HDD 250 gb (neznam da li trebam navesti punu specifikaciju...),uglavnom,sve radi normalno osim jedne sitnice,naime,kad idem restartati komp on se lijepo ugasi,znači kad stisnem gumb restart on se ugasi....HELP!!!SOS!Unaprijed zahvaljujem na pomoći!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
krivo si spojio žice sa matičnom
Nisi napisao dal je to restart iz Windowsa ili na kućištu tipka... Ako je ona na kućištu a misim da je onda su krivo spojene žice na matičnoj. Pogledaj u papirima od matične gdje je koji konektor i koje boje je žica za što to ti piše na žici i prespoji žice na pravo mjesto.
Kompjuter se ugasi i kada stisnem restart tipku na kućištu ali također kada ga želim restartati iz windowsa...što bi mogao biti problem??? da nisu možda driveri na matičnoj,možda ih trebam updejtati!? Negdje na netu sam čitao da bi problem moglo biti napajanje ali meni se nikada komp nije sam ugasio....
Čudno, ako je iz windowsa na tipkicu koja je na tipkovnici onda kontam da si nešto sprčkao power managmentu u control panelu. Potraži tamo opciju what do power buttons do (vista). Vjerovatno je nešt slično i na xpu.
Ako je baš kad klikneš start - turn off - restart, onda kontam da su windowsi u banani.
Provjeri postavke biosa, možda tamo imaš tako nešto za narihtat.
Probaj flashat BIOS
Da nisi slučajno zamijenio tipke? Probaj ugasiti preko command prompt-a, pokreni ga i upiši "shutdown -s" (bez navodnika)