Software za obradu videa

poruka: 38
|
čitano: 3.490
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Software za obradu videa

Pozdrav ...

moze li mi netko preporucit kvalitetan program za obradu videa ... dakle capture, edit, convert/produce ( .mov, DVD > divx, xvid ... itd) i da koristi visejezgrene procesore, po mogucnosti i CUDA-u, a da to nije cyberlink power director 8 ultra .... dakle nesto sa odlicnom izlaznom kvalitetom slike

hvala

Stisni thumb down ako te čini sretnijim ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 20:51 (juice21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Software za obradu videa

itko ???  nevjerojatno je to da kad se treba svađat i prepucavat onda svi pisu .... :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Software za obradu videa

sony vegas,avid media composer,after effects..

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Software za obradu videa

ovakvih tema ima već na pretek - ja ti preporučam adobe premiere cs4/cs5, ako ti je prekompiciran onda premiere elements , ako ti se on ne sviđa onda probaj corel video studio pro x3. najblju kvalitetu pruža naravno premire, i podršku za cudu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 0:29 (robisierra92).
17 godina
neaktivan
swampcore kaže...

sony vegas,avid media composer,after effects..

Po milioniti put. After effects NIJE PROGRAM ZA OBRADU VIDEA!!!!

Robi, covjek je spomenuo DVD to divx,xvid? Izgleda da ipak ne trazi programe tog kalibra ;)

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 7:18 (logic).
16 godina
neaktivan
After effects je za rađenje efekata koliko sam upoznat.preporučam premjer.
16 godina
crowap kaže...

I st ad aje covjek laik i nezna sta je premjer? Mogao si mu samo reci Adobe Premier...Preporucavam ti Sony Vegas 7.0,koristim ga vec 2 godine i odlican mi je! Samo imam problema sa renderiranjem videa jer mi uvijek onak kockasto ispadne jer nemrem 16:9 mjer nego 4:3..morao bi novi monitor piknut.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
15 godina
Software za obradu videa

hvala svima na pomoci ... odluka je pala na adobe premier !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
crowap kaže...

I st ad aje covjek laik i nezna sta je premjer? Mogao si mu samo reci Adobe Premier...Preporucavam ti Sony Vegas 7.0,koristim ga vec 2 godine i odlican mi je! Samo imam problema sa renderiranjem videa jer mi uvijek onak kockasto ispadne jer nemrem 16:9 mjer nego 4:3..morao bi novi monitor piknut.

Pa u cemu je onda odlican ako ti rezultat rada ne valja. Koja korist od montaze ako konacni video nije dobar.

Negdje fulas ti. Nije to do programa.

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Preporucavam ti Sony Vegas 7.0,koristim ga vec 2 godine i odlican mi je! Samo imam problema sa renderiranjem videa jer mi uvijek onak kockasto ispadne jer nemrem 16:9 mjer nego 4:3..morao bi novi monitor piknut

sigurno da je loša izlazna snimka ako pokušavaš 4:3 (720x576 ii slično) razvući na 16:9 ili što god već - drži se izvornih formata snimke. pitanje je opet i kakva je snimka koju obrađuješ, kakve kvalitete..

@logic - http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/software-video-obradu-pitanjaodgovori/61933.aspx nisam vidio tvoj TU za ovu temu Namigiva

17 godina
neaktivan

Kad si pokupio moje savjete pa se sad pravis pametan ;)

Hehehhee

Salim se. Nisam vidio temu. Nisam ni bio na forumu do sada ;)

AKo ti zatreba pomoc tamo rado cu se ukljuciti.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Kad si pokupio moje savjete pa se sad pravis pametan ;)

Hehehhee

Salim se. Nisam vidio temu. Nisam ni bio na forumu do sada ;)

AKo ti zatreba pomoc tamo rado cu se ukljuciti.

he hehe Belji se

general zed te je možda nešto bio pitao o otvaranju takve teme ili?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

sigurno da je loša izlazna snimka ako pokušavaš 4:3 (720x576 ii slično) razvući na 16:9 ili što god već - drži se izvornih formata snimke. pitanje je opet i kakva je snimka koju obrađuješ, kakve kvalitete..

720 x 576 može biti 4:3 ili 16:9. Nema veze s brojem px već omjerom osnovnog px. Za razliku od hd materijala gdje je square pixel, pa broj određuje omjer.

17 godina
neaktivan

Poenta je da on video koji je 4:3 u originalu razvlaci na 16:9 ili obratno.

16 godina
logic kaže...
Fake_Alert kaže...
crowap kaže...

Pa u cemu je onda odlican ako ti rezultat rada ne valja. Koja korist od montaze ako konacni video nije dobar.

Negdje fulas ti. Nije to do programa.

robisierra92 kaže...
Fake_Alert kaže...

Preporucavam ti Sony Vegas 7.0,koristim ga vec 2 godine i odlican mi je! Samo imam problema sa renderiranjem videa jer mi uvijek onak kockasto ispadne jer nemrem 16:9 mjer nego 4:3..morao bi novi monitor piknut

@logic - http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/software-video-obradu-pitanjaodgovori/61933.aspx nisam vidio tvoj TU za ovu temu Namigiva

Ma nije sigurno,ja sam renderirao u kakti HD (pise u opcijama Sony-a) 1280x720 i uvijek kockasto ispadne i nejde slika od ruba do ruba neg je kockasta.

17 godina
neaktivan

Kakav ti je originalni video? Koje su postavke projekta?

16 godina
logic kaže...

1280x1024,a podstavke su takve kakve sam ti rekao, 1280x720(preporuceno za 720p),a aspect ratio stavim na 4:3(isto opet) i ako stavim 16:9(jos gore).Vise neznam kako da namjestim da mi prek cijelog you tube "ekrana" ide video a ne da je kocka.

16 godina
neaktivan

Možeš jedino odrezati dio videa po vertikali, pa da bude preko cijelog 'youtube ekrana'. U protivnom ćeš dobiti smanjeni video po vertikali, tj. na 720 px vertikale, horizontala će biti 900 px. I sa strane crno. U slučaju da je video 4:3 / square px.

Ako je video 16:9 / 1.42 omjer px, tada ti je to taman omjer za 1280x720 square px.

16 godina
bed kaže...

Možeš jedino odrezati dio videa po vertikali, pa da bude preko cijelog 'youtube ekrana'. U protivnom ćeš dobiti smanjeni video po vertikali, tj. na 720 px vertikale, horizontala će biti 900 px. I sa strane crno. U slučaju da je video 4:3 / square px.

Ako je video 16:9 / 1.42 omjer px, tada ti je to taman omjer za 1280x720 square px.

Ma nis drugo mi ne ostaje dok ne nabavim 22".

xfire:hole3store ||
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
logic kaže...

1280x1024,a podstavke su takve kakve sam ti rekao, 1280x720(preporuceno za 720p),a aspect ratio stavim na 4:3(isto opet) i ako stavim 16:9(jos gore).Vise neznam kako da namjestim da mi prek cijelog you tube "ekrana" ide video a ne da je kocka.

Originalni video ti je 1280x1024? To je neki screen capture?

16 godina
logic kaže...
Fake_Alert kaže...
logic kaže...

Originalni video ti je 1280x1024? To je neki screen capture?

Ne,sa frapsom koristim full capture i 30 fpsa,a igram na svojoj nativnoj rezi 1280x1024,zasto pitas?

xfire:hole3store ||
17 godina
neaktivan

Onako. Ne znam da ijedna kamera snima u toj rezoluciji pa zato pitam.

16 godina
logic kaže...

Ne kamera,program,mislim,ako namjestis na frapsu "full-size" onda ce ti snimat punu rezu a ako namjestis "half-size" onda pola od te reze kojom igras.

16 godina
neaktivan

i u kojoj rezoluciji je onda taj tvoj format s kojime radiš u vegasu, 1280x720? dakle naguraš ili navučeš 1280x1024 u taj 1280x720 ili što? i onda se čudiš da ti je slika usrana.

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
logic kaže...

Ne kamera,program,mislim,ako namjestis na frapsu "full-size" onda ce ti snimat punu rezu a ako namjestis "half-size" onda pola od te reze kojom igras.

Koliko je half size u odnosu na full size? Sta se dijeli na pola?

16 godina
neaktivan

reza 1280x1024 se dijeli na pola, dakle 640x512, to tek ne liči na ništa Namigiva

17 godina
neaktivan

i to nije pola kao sto naziv sugerise vec cetvrtina ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

i to nije pola kao sto naziv sugerise vec cetvrtina ;)

fraps snima na max rezoluciji onoj koja ti je reza monitora, npr 1920x1080, on tako snima, da mu staviš pola rezolucije, koja bi ona bila veličina tog videa?

17 godina
neaktivan

Jel to neko nagradno pitanje? 960x540. Koja je poenta ovog pitanja?

16 godina
neaktivan

nije nagradno pitanje. ako je pola od 1920x1080 - 960x540, kako onda 640x512 nije pola od 1280x1024? ili sam glup ili ne kužim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 21:21 (robisierra92).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice