naime, imao sam vistu home premium koja je očitavala 4,00 GB RAM-a na laptopu ali sam nju srusio i instalirao vistu home premium na engleskom koja sada očitava 3070 MB RAM-a. Problem je u tome gdje je 1 GB RAM-a i moze li se to nekako napraviti da mi ponovno očitava 4,00 GB RAM-a. Windowsi su 32-bitni....
Problem s RAM memorijom
- poruka: 11
- |
- čitano: 3.731
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da treba stavit service pack 1,čitao sam da u njemu riješen problem s memorijom za vistu.
problem je što su win 32 bitni
ali i prošla vista je bila 32-bitna samo sto je imala sp1...
tvoj problem je taj da 64 bitni windowsi očitavaju 4gb RAM-a a 32 bitnii 3gb RAM-a, ako imas sp1 vistu ovo bi ti trebalo pomoc da 32 bita prepoznaju svih 4GB Rama ovako start-run-cmd-i sad upises u cmd "BCDEdit /set pae ForceEnable" zatim stisnes enter i to bi bilo to!
ali i prošla vista je bila 32-bitna samo sto je imala sp1...
naime, imao sam vistu home premium koja je očitavala 4,00 GB RAM-a na laptopu ali sam nju srusio i instalirao vistu home premium na engleskom koja sada očitava 3070 MB RAM-a. Problem je u tome gdje je 1 GB RAM-a i moze li se to nekako napraviti da mi ponovno očitava 4,00 GB RAM-a. Windowsi su 32-bitni....
Ovak, ja imam problem s igricama tj. nekada mi zaštekaju pa se odmrznu al to mi se nekada zna dogoditi kada ne radim niš na kompu, kad ostane na destkopu. Da nije možda zbog malo RAM-a??
AMD Athlon 64x2 Dual Core proccesor 5400+ 2.80GHz 2GB RAM-a 32-bit WIN7Ultimate Nvidia GeForce 9500GT
plizzzzzz.......tnx
Ovak, ja imam problem s igricama tj. nekada mi zaštekaju pa se odmrznu al to mi se nekada zna dogoditi kada ne radim niš na kompu, kad ostane na destkopu. Da nije možda zbog malo RAM-a??
AMD Athlon 64x2 Dual Core proccesor 5400+ 2.80GHz 2GB RAM-a 32-bit WIN7Ultimate Nvidia GeForce 9500GT
plizzzzzz.......tnx
koje igrice? ako su neke novije, ne zastekaju samo zbog rama..
plizzzzzz.......tnx
nije do rama sigurno jer za 32 bit windows ti treba 1 gb...
probaj drivere za chipset instalirat
plizzzzzz.......tnx
koje igrice? ako su neke novije, ne zastekaju samo zbog rama..
ma sve zašteka i več sam ga očistio i sve ali nezz