Problem instalacije windowsa 7

poruka: 13
|
čitano: 1.562
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Iman problem pri instalaciji windowsa 7 naime ovo mi nije prvi put da si stavljam windowse tako da sam vec naučen što se tiče toga ali do sada se nikad nisam našao u ovoj situaciji pa bi bilo lijepo ako možete pomoć. instalirao sam rufus i preko njega sam na usb instalirao windows 7, a prije toga sam u cmd-u za svaki slucaj očistio i usb iako to i sam rufus napravi. Problem dolazi kada uđem u bios i kad mi otvori instalaciju ne dopusta mi da očistim particije prije same instalacije jer mi piše da device is not found ( slika ce biti ispod teksta). pokusao sam cak i sa vise usbova i na razlicitim portovima ali i dalje dolazi do iste stvari. Dali mozda ima neko rjesenje? 

Hvala!!! :)

fićo

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ili ti fale usb 3.0 drajveri ili pokusavas instalaciju na nvme disk...ako je potonje, mozes rucno ubaciti nvme drajvere na instalacijski stick, ali to rijesenje ne radi za svaki nvme disk, vec samo za neke samsunge...ako je do usb 3.0 drajvera, onda napravi posebni iso sa usb 3.0 drajverima sa recimo asrockovim alatom win7usb patcher

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 23:27 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem instalacije windowsa 7

Isti problem sam imao i ja kada sam išao instalirat Windowse. Boot menu mi je pokazivao USB dva puta, na jednoj opciji je pisalo samo ime medija, a na drugoj ime + UEFI. Svaki puta kada bi odabrao UEFI za boot, pokazivala bi mi se poruka koja se pokazuje tebi. Kada sam odabrao prvu opciju, uredno su se pokazali svi diskovi i mogao sam nastaviti s instalacijom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 23:41 (Marko :D).
16 godina

bez drivera (za sata kontroler-disk) i odgovarajućeg bootmoda (ovisno o postavkama BIOSa i stanja medija..) neće ići.. ostalo pogledaj u temama, rufus, mctool, itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
neaktivan
Znaci zelis reci da windows 7 moram prilagodit tom usb portu, ako sam dobro razumia. Moj laptop jedino ima 2.0 port i na njemu vrtim win 8
fićo
8 godina
protjeran

a to je neki stari laptop? Onda ti je vjerojatno disk crko...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
poxc1cle kaže...
Znaci zelis reci da windows 7 moram prilagodit tom usb portu, ako sam dobro razumia. Moj laptop jedino ima 2.0 port i na njemu vrtim win 8

- u svakoj kombinaciji mora biti kompatiblno (sve sa svime..) i ispravno (npr moguće da je disk crko..).

OK, usb je 2.0, jesi li napravio install medij korištenjem MSovih alata, ili neki drugi-stari? radi li taj usb na drugom računalu.. možeš li ikako privjeriti bilo što, hdd, usb-stik itd.. jer bilo što može biti neispravno. Naravno, mora biti i odgovarajuće podešeno. Staro-novo, razlike su u postavkama-mogućnostima BIOSa + kvarovi.

7 godina
neaktivan
A nije toliko star kupljen je prije godinu dana hp deskjet 250
fićo
8 godina
protjeran

to mi zvuci ko printer, a ne kompjuter :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 23:46 (Gorstak79).
Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Sve san napravia priko rufusa, da usb radi i na drugim racunalima. Sto se tice kvara hard diska u to sumnjam jer ja sasvim uredno radim na laptopu bez ikakvih gresaka. Jedino sto mogu napravit je da pokusam instalirat usb drivere pa ponovno pokusat jer sa osmice idem na sedmicu
fićo
7 godina
neaktivan
:'D laptop je sasvim ok obavlja sve funkcije koje su mi najpotrebnije a to je zbog faksa i za to mi jedino i sluzi
fićo
16 godina

nije problem uopće USB.. nego disk, kvar ili nekompatibilan mod (podesiti BIOS ili napraviti pravi novi install .. MBR/GPT.. uefi-legacy)..

nije mi jasno, koliko puta moram ponoviti isto, rufus je samo alat (kojeg treba znati koristiti, razumjeti opcije) .. mctools, sve nextati i radi ako je računalo ispravno. Novi, kreirani install/ISO ima oba moda i može (ono što stariji instal nema pa ne može) bootati i vidjeti GPT-UEFI disk. Stari MBR install ne može koristiti disk u GPT modu, nedostupan (jednako kao da nema driver).

Drugi mogući uzrok (osim kvara), driver, skinuti (raspakirati ako je zip..) i snimiti na npr usb, kad dođe do tog dijela ponudi se odabir drivera.. ali ova poruka je drugačija.

+btw, umjesto ordera za boot, koristiti QBM/CMS/expressboot tipke (F9.. ili esc/F10..) za izbor boot medija i boot-moda, vidljiva su oba ako je tako kreiran medij.

7 godina
neaktivan
Okej razmotrit cu sve solucije pa javim kako je proslo
fićo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice