Problem instalacije programa zbog administratora

poruka: 15
|
čitano: 14.101
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Operativni sistem windows 7, cackao nesto, ali ne znam sta, i sad ne mogu nista da instalisem jer me sprecava administrator. Kad hocu u CMD-u da uradim sfc/scannow, javi mi, doslovice:

You must be an administrator running a console session in order to use the sfc utility.

Opet se administrator isprecio ovom postupku.Jedan krivi potez, i napravi se problem.Sta ciniti.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem instalacije programa zbog administrato

Čačkao si i isčačkao sljedeće - promjenio si tip svog accounta iz administratorskog u standardni.

Ako si jedini user na PC-u ,ne znam kak ti je to uopće uspjelo ,ali sad više nema veze.

Rješenje : Napravi novi account s administratorskim pravima

logiraj se u njega i promjeni svoj account u administratorski.

Sad se logiraj natrag i vidi jel sve u redu. Ako je sada sve u redu s tvojim acc-om ,možeš izbrisati taj novi account.

I ubuduće ne čačkaj po sistemu ako nisi siguran da znaš kaj radiš!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 0:33 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Tacno tako, ali nikako ne mogu iz standardnog da predjem u administratorski. Pokusao sam ja to odmah, ali nece da ga prihvati.

16 godina

Ako ništa drugo ne radi ,probaj aktivirati ''pravog'' Administratora u Local Users and Groups.

U Run ukucaj lusrmgr.msc (ili c/p odavde) ,idi na Administrator ,desni klik - Properties i makni kvačicu s Account is disabled.

OK i logiraj se u njega i onda tu probaj promjeniti svoj account iz standardnog u administratorski!!

Probaj jel radi i ako je sve u redu ponovno disableaj Administratora.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

Ni ovo nece sto si naveo.Kad ukinem kvacicu na account disabled dobijem poruku

The following error occurred while attempting to save properties for user Administrator:

Access is denied.

Znaci da je zbog greske pristup je odbijen.Kako ispraviti gresku.

16 godina
odjavljen

Pokušaj prilikom boota držat F8 i ući u safe mode. Mislim da, ako nema nijednog accounta s admin privilegijama, safe mode privremeno omogući administratorski account iz kojeg možeš svoj korisnički dignuti u administratorski ili trajno omogućiti administratorski. Nisam 100% siguran, ali vrijedi probati.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo sad cu probati i to, pa da vidim da li ce uspjeti.

16 godina

Run (Start -> Accessorise) -> upiši cmd i pokreni ga tipkama SHIFT+CTRL+ENTER (ne samo enterom, već obavezno tom kombinacijom).

Ako piše u gornjem lijevom kutku: Administrator:...

Onda upiši "net user administrator /active:yes"

Trebalo bi ti se ispisati poruka da je akcija uspješno provedena.

Ako ne piše Administrator:...

C (ili koja je već win sys particija) -> Windows -> System32 -> CMS -> desni klik -> Run as administrator.

upiši "net user..."

Potvrda bi trebala biti ispisana.

Ako se pojavi System error 5 -> onda znači da nisi otvorio CMD pod admin privilegijama.

EDIT: Ovo radi ako je built-in admin onesposobljen. Ako ideš nekome komp hakovati, onda će te Winsi lagano odhebati...

"You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility." - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 17:59 (Bukva).
14 godina
neaktivan

Sve pokusao po upustvu, opet ista stvar.Fazon je sto ja imam dva Guest Accounta. Jedan je on, drugi of. Ako i drugi iskljucim, a ukljucim u sejf modu neki administrator account, tad ne dobivam windows sa postavljenom deskop slikom i svim instalisanim programima.Otvori mi skroz novi kao da sam tek instalisao operativni sistem.Ako je i on iskljucen, tad se windows i ne otvori. Ovaj postupak od nika Bukva daje mi ovo

Administrator Guest

The command completed successfully.

C:\Windows\System32>net user administrator/active:yes

The syntax of this command is:

NET USER

[username [password | *] [options]] [/DOMAIN]

username {password | *} /ADD [options] [/DOMAIN]

username [/DELETE] [/DOMAIN]

username [/TIMES:{times | ALL}]

Meni bi trebalo da promjenim ovo guest u administrator i da bude kao sto je prije pisalo administrator administrator. Ovaj prvi naziv mogu da mijenjam, ali drugi nikako.

16 godina
odjavljen

Kad uđeš u taj u safe mode-u, otiđi u control panel, u postavke korisničkih računa, odaberi onaj koji inaće koristiš i promijeni mu tip u administratorski.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina

Meni se isti problem poceo javljati kad sam instalirao novi comodo internet security suite. Prema tome ako kojim slucajem koristis comoda uninstaliraj ga i problem rijesen.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve sam pokusao, mislim ulazak u safe mode, postavka korisnickog racuna, pokusaj promjene tipa u administratorski,sve bez uspjeha.

Sto se tice Comoda, nisam ga instalirao, a nisam ni pravio nikakvu instalaciju prije ovog sto mi se desilo.Ja sam zbog GADGETA, posto je izgubio ikone na desktopu, nesto cackao da to popravim i negdje sam bio ukinuo neku kvacicu, a s tim navjerovatnije administrator account.

16 godina
Dandi43 kaže...

C:\Windows\System32>net user administrator/active:yes

Ovdje ti fali razmak

net user administrator /active:yes

Znači - administrator RAZMAK /active:yes 

"You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility." - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan

Prvo sam probao sa razmakom i nije uspjelo, a onda sam drugi put stavio bez razmaka i isti rezultat.

16 godina

Reinstaliraj Winows i stvar rijesena...

Softwer

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice