Problem sa grafickom

poruka: 4
|
čitano: 2.676
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa grafickom

Eh ovako niti sam ne znam da li sam temu postavio na dobro mjesto jer ne znam da li se radi o hardwerskom ili softwerskom problemu.

Naime u racunar mi je upao virus leena koji mi ga je totalno unistio (na racunaru mi je bio windows xp sa naknadnim istaliranim sp3).... antivirus nisam imao instalran jer su mi svi antivirusi izvadili zivce..kasnije sam instalirao kaspersky ali on mi nije nista nalazio..a virus mi je bio na compu i poigrao mi zivce..npr umjesto start na start buttonu pisalo je leena, onda kad god koji prozor otvorim pise umjesto naziva tog programa leena, kad hocu nesto da instaliram, umjesto ok, next, finish i dalje pise leena, pa onda npr kad otvorim notepad odmah mi ispise leena, ako nesto u notepedu i pise izbrise to i napise leena... bilo je jos problema ali da ne pisem vise, ali sve je bilo gotovo kad bih htio da pokrenem nesto samo bi bi izbacilo file dont found i to je bilo kraj morao sam formatirati comp...

Sem XP-a imao sam u dualbotu i linux ubuntu 8.04 (koji mi je ok radio), prilikom formatirana izbrisao sam i jedno i drugo i digao sam xp sa integrisanim sp3...sve je ok ali imam problema sa video klipovima i igrama, naime comp se sav zamrzne, a inace sve dobro radi u windowsu. Graficka je nvidia fx 5200, prvo sam mislio da je do drivera koje sam instalirao sa najnovijeg buga, ali onda sam instalirao stare drivere i to bas za geforce (inace sa starog buga 146 :D) i opet isto... cd sa driverom za graficku sam izgubio, ali driver je isti ko i sa ovog starog buga..

Onda sam naknadno instalirao ubuntu i kad sam instalirao drivere za graficku ne mogu nista na njemu,  da pokrenem meni pojavi se razmeljana slika i nista ne mogu na njemu (bez instaranih drivere dobro radi)...

Nakon svega ovog sam posumnjao da mi je otisla graficka kartica..jer od ranije znam drugima se to desavalo kad im ode graficka u windowsu se ok,a li cim udju u igre problemi, ali eto kod mene jos ovo sa linuxom (mada moze biti da je sasvim nesto drugo u pitanju)....ali sve bi to bilo uredu da mi nije problem napravio taj virus zbog kojeg sam formatirao i onda me graficka zeza (nesto mi sumnjivo)... Windows mi radi ok, na njega mi je instaliran avast i nije nasao nikakve viruse... i sad ono sto mene zanima kako mogu tacno znati sta mi je sad problem..znaci klipvi i igre su mi problem, sve ostalo je ok..kako mogu znati jeli mi graficka problem, imali neki program za to preko kojeg mogu saznati jel mi graficka pokvarena..za bilo kakvu pomoc unaprijed sam zahvalan..nije i problem uzeti novu graficku,ali ne bi da je uzmem djabe,a moze biti da je i neki drugi problem... ispisao sam mnogo teksta ali takav mi je problem, za svu pomoc unaprijed hvala

P.S. sto se tice linuxa, nadam se da je nesto drugo u pitanju da spada u neke linux probleme, mozda je tu neki problem sa driverom kojeg prije nisam imao..ali to cu vec da postavim u probleme sa linuxom sad mi je prioritet xp..a moze biti da je i hardware problem pa sa zamjenom graficke rijesim i problemo sa windowsom i linuxom

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2008 23:20 (Alen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa grafickom

Ja imam isti takav problem pa sam dao svoju grafičku( Gainward 8800 1 gb) na popravak i bila je sasvim normalna,pa sam sad odneso cijeli komp na popravak pa ti kažem kaj je bilo iako mislim da je kod mene stvar u napajanju zato kaj je preslabo 400W

17 godina
neaktivan
RE: Problem sa grafickom
alan_sk8 kaže...

Ja imam isti takav problem pa sam dao svoju grafičku( Gainward 8800 1 gb) na popravak i bila je sasvim normalna,pa sam sad odneso cijeli komp na popravak pa ti kažem kaj je bilo iako mislim da je kod mene stvar u napajanju zato kaj je preslabo 400W

Pa normalno da je 400w preslabo za 8800cip(nije bitno koji) jos pogotovo ako je no-name napajanje.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Problem sa grafickom

problem je rijeseno sto se tice softverske strane novi os je dignut (novi xp i novi ubuntu, ciji sam cd skoro dobio preko poste :D) i sve je ociseno od virusa..a sto se tice hardverske strane....otisla je graficka i napojna..dobro sam prosao pa nije pregorio agp utor na maticnoj to je to.... moze lock :D

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice