Otklanjanje virusa-HELP!

poruka: 21
|
čitano: 5.799
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Otklanjanje virusa-HELP!
pitanje

Ovo je moj problem

kada upalim WMplayer i surfam na netu komp mi se zamrzne >plava slika>restartira se

kada sam isa instalirati AVG antivirus 8.0 100 puta mi je prijavljivalo neki cudni error...

Kada sam ga instalira i pokusa pokreniti opet mi se zamra zomp....

Kada se je upalija ponovno...AVG-a nije nigdi bilo.....:S

s tm da ne govorim dok sam ga inst. da su mi nastale na desetke ikona nekih setupa n desktopu.....

ja sam prilicno siguran da je virus u pitanju....kako ga skinuti....imao sam norton,mislio sam da je zbog njega pa sam ga uinst. i  pokusa inst. AVG....:S

HELP!!

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Otklanjanje virusa-HELP!

ESET online scanner skeniraj preko neta comp. od virusa

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Otklanjanje virusa-HELP!
prihvaćeno rješenje

ovo ti je dosta brzinsko objašnjenje kako pokušat ubit viruse na računalu. Ne mogu 100% garantirati uspjeh (ovisi o tvrdokornosti zaraze), ali uglavnom pomaže.

Skini slijedeće alate s neta (postoji još gro drugih, ali probaj s ovim za prvu ruku):

- malwarebytes ( http://www.malwarebytes.org )

- windows malicious software removal tool ( http://www.microsoft.com/security/malwareremove/default.mspx )

Isključi virtualnu memoriju, (Start > Run upiši "SYSDM.CPL" bez navodnika, klikni OK, odaberi Tab Advanced, pod opcijom Performance klikni Settings, odaberi u novom prozoru tab Advanced, pod Virtual memory klikni Change, u novom prozoru klikni na No paging file, te zatim set, zatvori s OK sve prozore, kad te pita restart, nemoj restartat).

Isključivanje virtualne memorije je obvezno, jer se pomoću nje virusi vraćaju i nakon restarta računala.

Instaliraj Spybot i Malwarebytes, updejtaj, odskeniraj, skeniraj s MSRT, skeniraj s stingerom...

restartaj, pokreni u safe modu računalo (tipka F8 nakon  POST ekrana), odskeniraj još jednom (sigurnosti radi).

restarataj normalno, vrati Virtualnu memoriju...

Ehm, ovo ti je u kratko opisan (na brzinu) proces kak skinut virus, ak ikako imaš nekog tko se bolje kuži u kante, prepusti njemu...

Ima još trikova, alata za analizu računala, javi ako treba...

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Otklanjanje virusa-HELP!

mislim da zadnji Combofix rjesava taj tvoj problem... Meni je pomogao u raznim situacijama od obicnih virusa do zeznutih rootkitova i ocisti sve... Cak i onaj virus bezzazleni koji ti sakrije sve wordove dokumente i ne da ti da vidis skrivene fajlove ni sistemske datoteke... A jednostavan je za korisitit.. Disejblas antivirus ako ga imas i pokrenes ovaj... on odvrti svoje, restartuje ti komp, odvrti jos nesto i to je to...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
Otklanjanje virusa-HELP!

Hoce li ovi programi biti međusobno kompatinilni tj. nece usporavati komp. Malwarbytes, Avira , Spybot i Stinger

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics - Even if you win you´re still retarded. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 19:59 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Otklanjanje virusa-HELP!
Point-X kaže...

Hoce li ovi programi biti međusobno kompatinilni tj. nece usporavati komp. Malwarbytes, Avira , Spybot i Stinger

Gle, stinger je stand-alone virus scanner koji se koristi u slučaju da ti je računalo zaraženo virusom i potrebno ti je pokušati ga jednokratno počistiti, Avira je standardni antivirusni program, malwarebytes i spybot su programi za čišćenje (spybot ima i rezidentnu zaštitu) od raznog malvera (spy, ad programa pa čak i rootkitova).

Ne bi trebao imati značajnijih usporenja računala ako koristiš aviru, spybot i malwarebytes...

Avira kao antivirusni program ima klasičnu zaštitu (rezidentna zaštita, provjera mailova...)

Malwarebytes u besplatnoj vertiji nema rezidentni dio (inaće rezidentno je ono što se pokreće s računalom i provjerava rad procesa...)

spybot ima rezidentnu zaštitu (Tea timer - štiti registry od promjena i IE štit - štiti internet explorer od raznog smeća), i apsolutno preporučam njegovo korištenje (čak niti nije pretjerano napadan sa informacijama o promjenama u registriju)

Tako da slobodno koristi tu kombinaciju.

Nešto sasvim drugo i APSOLUTNO NEPREPORUČLJIVO je imati instalirano više od jednog antivirusnog programa na računalu (primjer Avira, Avast, NOD32...) e - to ti može ubit računalo, međusobno se ti av programi mogu počet tuć (jer je svaki zadužen za isto, proaktivnu zaštitu itd) i to nikad nemoj raditi...

Nadam se da sam ti ovim dao odgovor...
I find your lack of faith disturbing!
13 godina
neaktivan

Dali mi može netko preporučiti program za skeniranje i brisanje virusa, i malo objasnit kako da to napravim najbolje?

Imam antivirus avast i neznam se s njime koristiti.

Imam x64 win7.

13 godina
neaktivan
jesi li ISTA od gornjih postova procitao??
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

Jesam ali ništa nemogu razumjet, zato sam pito da mi preporučite program i malo objasnite kako se s njime radi.

15 godina
neaktivan
wooden653 kaže...

Jesam ali ništa nemogu razumjet, zato sam pito da mi preporučite program i malo objasnite kako se s njime radi.

Uz avasta možeš imati:

mbam povremeno s njim skenirati, dakle skineš ga (free verziju) instaliras, uradis update pa quick scan.

isto tako imaš i hitman pro, sličan kao i mbam. 

13 godina
neaktivan

Aha, hvala.Dali s tim programom mogu i brisati viruse ako se mogu obrisat.

15 godina
neaktivan
wooden653 kaže...

Dali s tim programom mogu i brisati viruse ako se mogu obrisat.

Možeš.

13 godina
neaktivan

Ahaam u probat cu, jos jednom hvala na pomoci.

13 godina
neaktivan

Možeš li mi objasniti ako nije problem kako se na mbam skeniraju i brišu virusi??Na avastu sa skenirao 8 virusa.

13 godina
neaktivan
Otklanjanje virusa-HELP!

pa napravis quick scan

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wooden653 kaže...

Možeš li mi objasniti ako nije problem kako se na mbam skeniraju i brišu virusi??

Pa nakon što ga instaliras pokreneš ga uradis update;

pokreneš quick scan (slika 1) nek skenira ako nađe nešto javit će ti i onda izbrišeš.

(slika 2) ono što nađe izbrišeš.

13 godina
neaktivan

Nema ništa pod onom gore opcijom Scanner, al kad odem na opciju Logs, izbaci mi:

C:/ProgramData/Malwarebytes Anti-Malware/Logs/protection-log-2011-12-27.txt i tako više njih.

Ako ih uklonim viruse na Malwarebytes dali će biti uklonjeni i na Avastu?

15 godina
neaktivan
wooden653 kaže...

Nema ništa pod onom gore opcijom Scanner, al kad odem na opciju Logs, izbaci mi:

C:/ProgramData/Malwarebytes Anti-Malware/Logs/protection-log-2011-12-27.txt i tako više njih.

Ako ih uklonim viruse na Malwarebytes dali će biti uklonjeni i na Avastu?

To ti piše kad je skenirano i šta je našo.

i ako nema ništa nakon skeniranja, nemaš razloga za brigu, i da kad ukloniš sa mbam-om brišeš sa računala,

tak da bit će uklonjeni i na avastu.. {#}

13 godina
neaktivan

Hvala,trudiš se objasnit i sve najbolje, evo jedne pohvale {#}.Znači to mogu slobodno obrisat. {#}

15 godina
neaktivan
wooden653 kaže...

Hvala,trudiš se objasnit i sve najbolje, evo jedne pohvale {#}.Znači to mogu slobodno obrisat. {#}

Np zato smo tu da pomažemo.. ;)

da možeš obrisati slobodno..

13 godina
neaktivan

{#} Tako je.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice