danas sam u 2 sata ujutro reinstalirao windows 7 i sve se instaliravalo sve lijepo, poceo sam instaliravat neke stvari kao...Avast!, ccleaner, Rcon tool, xf, cod2, mozilla, Teamspeaker 3, onda je sve dobro radilo onda odjedamput počelo štekat jako..ondak trzalo mi je dok sam micao prozor lijevo desno, onda sam instalirao drivere za grafičku onda nisam mogao uć u call of duty 2 ucitavalo je 10 min i nis..onda sam ugasio komp, danas dok sam se digao upalio sam ga i crte su mi bile ovo se pojavilo slikao sam mobitelom SLIKA i vratio sam u safe modu komp unatrag pa sam maknuo drivere za grafu..i sad opet sve šteka neznam šta da napravim :S molim moze li mi netko pomoc??
Usporen Komp nakon reinstalacije windowsa
- poruka: 21
- |
- čitano: 5.208
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
danas sam u 2 sata ujutro reinstalirao windows 7 i sve se instaliravalo sve lijepo, poceo sam instaliravat neke stvari kao...Avast!, ccleaner, Rcon tool, xf, cod2, mozilla, Teamspeaker 3, onda je sve dobro radilo onda odjedamput počelo štekat jako..ondak trzalo mi je dok sam micao prozor lijevo desno, onda sam instalirao drivere za grafičku onda nisam mogao uć u call of duty 2 ucitavalo je 10 min i nis..onda sam ugasio komp, danas dok sam se digao upalio sam ga i crte su mi bile ovo se pojavilo slikao sam mobitelom SLIKA i vratio sam u safe modu komp unatrag pa sam maknuo drivere za grafu..i sad opet sve šteka neznam šta da napravim :S molim moze li mi netko pomoc??
ou shi... resetiraj bios- probaj u safe mode uci - ako neupali - ponowno windowsi - formatiraj sve prije toga - kad budes instalirao pokusaj nabavit neku drugu verziju wondowsa
evo sad cu probat resat bios..imao sam ultimate windows i sad sam stavio professional..
testiraj hdd sa hd tune jer mozda radi tog steka..a ove crte na ekranu mi upucuju na ram tako da odvrti i mem test da se uvjerimo da je hardware okej
Pozdrav, puno programa ustvari on može usporit. A Antivirus isto može usporit. Ako je napravljena novi windows onda je vjerovatno update za njega instaliraju u pozadini.
Ako je još spor, onda testiraj zdravlje HD tuneom bez quicka u error scanu. Ako javlja crvene kocke znači da treba kupiti novi hard disk.
vidi slike slike samo su zute kockice...prije sam imao punoo programa i savrseno je radilo no od jednog dana sam je pocelo...:SS
error scan tj bad sector ne taj test ... samo se nadaj da nemas ovakvo crvenilo ko na ovoj slici
jedan HDD sam pretrazio i sve je zeleno a ovaj glavni HDD ima za sad jednu crvenu..
jedan HDD sam pretrazio i sve je zeleno a ovaj glavni HDD ima za sad jednu crvenu..
Ako je jedan sve ok to njega ostavi, a drugi ak ima bad obavezno makni van. Jer ako spoje jedan ok a drugi nije jer u biti drugi hdd koči sustav. Makniga pa će onda bit brži. A Ako je prvi nema bad dali je na njega windows? Ako nema windows instaliraj ga i bit če sve OK.
1.cek 80 gb ti je zdrav na nejga staiv os 160 gb skini iz kompai ako imas na njemu neke podatke sacuvaj..taj hdd ti je osuden na propast s vremenom ce bit sve gore i gore jedino ako hoces probat hdd regeneratorom probat fixaat ali sumljam da ces uspit...
2. ne kuzim pitanje..ako imas na maticnoj ulaza da mozes spojit diskove onda moze..ali nemoj pokusat sa jedinim ide tj. cesljem spojit 2 hardiska nece ti to ici
onda cu pokusati staviti 2 IDE HDD a ova 2 SATA cu izvaditi..
onda cu pokusati staviti 2 IDE HDD a ova 2 SATA cu izvaditi..
stavi 80 gb sata windows na njega i tjt..ide diskovi nek budu pohrana..ako imas jedan ide u maticnu onda jedan hdd i citac ...
Napiši koju točno matičnu ploču imaš (proizvođać, model), kako spajaš CD/DVD čitač/snimač na matičnu (SATA ILI IDE), koliko utora za spajanje IDE uređaja imaš na matičnoj ploči?
sad imam samo 1 SATA HDD jer ona 2 nezeli ucitati..no opet štekao kao i sta je i prije!! reinstalirao sam windowse
sad imam samo 1 SATA HDD jer ona 2 nezeli ucitati..no opet štekao kao i sta je i prije!! reinstalirao sam windowse
Hajde da sad ne ponavljamo cjelo gradivo, ukratko: na onaj disk(HD) gdje NEMA niti jedne crvene u HDtuneu instaliraj windowse. On mora biti primaran, a ostale diskove za prvu ruku ostavi spojene zbog kopiranja podataka koji ti trebaju i spašavanja svega sa onog diska koji ima bad sektor. Nadalje, u BIOS-u podesi redosljed boot-up tako da ti zdravi disk bude prvi.
onaj HDD di mi je crvena točkica ja sam ga izvadio i sad samo onaj zdravi di je sve zeleno radi..budem sutra ukljucio onda 2 IDE HDD-a pa da vidim kj ce biti..
onaj HDD di mi je crvena točkica ja sam ga izvadio i sad samo onaj zdravi di je sve zeleno radi..budem sutra ukljucio onda 2 IDE HDD-a pa da vidim kj ce biti..
Pa jel imaš kakvih podataka na tome nezdravom disku? Ak ti trebaju, ostavi ga prikljućenog da si povadiš s njega sve i tek onda baciš. A kad instaliraš windowse, spoji SAMO jedan disk na koji misliš instalirat pa tek naknadno kad sve bude gotovo, spoji ostale diskove.
ma nemam nis na HDD-u..u kompu su mi oba 2 IDE HDD-a da ih prikopcam na struju ?
ma nemam nis na HDD-u..u kompu su mi oba 2 IDE HDD-a da ih prikopcam na struju ?
hm, kako misliš "na struju"? Ako su bili iskljućeni, onda je trebalo i odspojit ATA/ATAPI kablove, a ne samo napojni priključak! Ajde fino sad odspoji sve diskove ( i naponski, i podatkovno) osim onog na koji ćeš instalirat windowse. A kad i ako si već instalirao, onda spoji natrag ostale diskove(sve koje imaš) pa onda vidi razliku. Isto tako možeš pogledati, odnosno izmjeriti brzinu pojedinih diskova i eventualno isključit najsporijeg,ako ti ne treba.