molim pomoć oko usb portova!niti na jednom usb-u mi ne prepoznaje stick,fotić niti mobitel dok recimo miš uredno radi na bilo kojem.znači problem je oko prepoznavanja vanjskog diska ,memorije itd.ideje!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imao sam i ja isti problem! Ugasi kompjuter i sve sta hoces utakni u usb i onda ga upali i trebalo bi radit!
Koji OS?
Ako je vista ima resenja
XP SP2!
Udzi u BIOS i namesti na USB Legacy Support On
Može to i ovako završit (repair windowsa):
http://forum.bug.hr/forum/topic/cudan-problem-cannon-a550/3428.aspx?sort=asc&view=flat
Ukoliko koristis prednji USB utor moze ti biti do napajanja... nije rijetko da prednji USB utori imaju slabija napajanja od zadnjih...
ne radi niti na jednom portu,ni naprijed ni iza!bit će nova instalacija windowsa!
zašto reinstalacija windowsa? pa pobogu, kaj je to uvijek jedino rješenje? nego, možda bi ti trebalo probat slijedeće: ugasi komp, ak imaš prekidač na napajanju i njega na off, iščupaj kabel od struje iz kompa i pričekaj par minuta (ak ne proradi, onda malo dulje, recimo 10ak min). nakon toga sve pospajaj i upali komp; mislim da će ti to riješit problem. miš ti najvjerojatnije šljaka jer mu ne smeta smanjenje bandwidth-a na usb-u (ako je posrijedi problem na koji sumnjam).
ne radi niti na jednom portu,ni naprijed ni iza!bit će nova instalacija windowsa!
Znaš zašto nova instalacija?
Zato jer obično na kraju ispadne kako si potrošio 3 dana, svaki dan po 2 sata i nikako da sve proradi kako spada.
Sad izračunaj koliko ti treba za backup mailova, dokumenata, adresa i što ja znam već (ako već nemaš) + nova instalacija.
Zatim driveri i programi. Maksimalno 2 dana, ako si ti se ne da sjedit za kompom u komadu više od 2-3 sata.
Samo što je sad sve "novo".
Jedan savjet - kad instaliraš windowse, sve drivere i osnovne programe koji ti trebaju napravi image particije,
idući puta ćeš imat 50% manje posla.
Pozdrav
evo ovako,
ja hitno trebam pomoć oko usb-a ako mi ko neko može pomoć..
jučer ja stavim usb i meni javi crv na autorun-u..i ja to izbrišem i provjerim i nema virusa/crva i idem ja sad formatirat disc i sve 5, i odem na ono sigurnosno uklanjanje i sve štima i stavim ja opet nakon sat-dva taj isti usb i on ga meni ne registrira i ništa-mrtav, ko da ga nema i ne svijetli lampica na njemu i nema ga na sig. uklanjanju i onda mi windows(imam xp, ako to ima ikakve veze) javlja da ga ne može prepoznat
pa eto jel imo ko možda slučajno kakvih iskustava da pomogne tuki ako se g. usb može spasit da se spasi jerbo btw taj usb nije moj?
hvala unaprijed
evo ovako,
ja hitno trebam pomoć oko usb-a ako mi ko neko može pomoć..
jučer ja stavim usb i meni javi crv na autorun-u..i ja to izbrišem i provjerim i nema virusa/crva i idem ja sad formatirat disc i sve 5, i odem na ono sigurnosno uklanjanje i sve štima i stavim ja opet nakon sat-dva taj isti usb i on ga meni ne registrira i ništa-mrtav, ko da ga nema i ne svijetli lampica na njemu i nema ga na sig. uklanjanju i onda mi windows(imam xp, ako to ima ikakve veze) javlja da ga ne može prepoznat
pa eto jel imo ko možda slučajno kakvih iskustava da pomogne tuki ako se g. usb može spasit da se spasi jerbo btw taj usb nije moj?
hvala unaprijed
USB nije sjeb** nego jos ima crva unutra. Najbolji nacin je (i najbrzi) pokretanje nekakve live Linux distre (Ubuntu recimo) sa CD-a i tamo reformatiraj disk.
Ja sam imao isto iskustvo sa tim virusom (zaboravio koji) USB isto tako tud...ustekavas i nista. Tragao sam (sa live CD-om) po njega i njegov *.inf je bio posvuda u svim folderima na svim particijama. (sretna okolnost je sto nije bio moj PC) Proveri jos jednom sve particije sa nekim drugim antivirusom (makni stari) instaliraj Kaspersky ili Nortona (2009) i pusti da uradi full system scan.
Prije toga iskljuci System Restore (i tamo je skriven) . Ponovi postupak ali sada skeniraj u Safe Mode (F8) dobro je da instaliras i MBAM
Hej mates to je jednostavno rijesenje.. jednostavno odes u control panel na regional and language options ides na zadnju opciju ADVANCED i tu promjenisam samo na engleski jezik (US) restartuj komp i ubaci usb i to je to :) zivjeli !!!!