Teško se pali kad je hladno

poruka: 4
|
čitano: 4.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Imam jako star kompjuter.

Kad ga palim kad je hladno, neće da se upali. Lampice na cd i dvd čitačima se brzo pale i gase, a iz kompjutera se čuje zvuk ck-ck-ck-ck...

Tako bude prvih 10-15 sekundi. Nakon toga, kako temperatura raste, to puckanje je sve sporije i onda se komjuter upali.

Zato sam ga prestao paliti kad je hladno. Prvo dobro zagrijem sobu, bar 3-4 sata i onda ga palim. Prenio sam ga sa poda na sto, jer je zrak gore topliji.

Ali javio se novi problem. Upalim ga, radi 10-20 minuta i onda se sam restarira. Poslije toga normalno radi. Mislim da se sam restartira, jer je u visini stola zrak značajno topliji, nego na podu.

Ima još jedan problem. Ljetos su temperature bile jako visoke, preko 40C i tada kompjuter samo zablokira. Nije moguće uraditi ništa.

Šta da radim? Kako da riješim ova 3 problema?

Evo kakav komjuter imam: 80GB hard disk, ram 512MB 2x256MB, Grafička radeon 9250, procesor intel celeron 1,66GHz, ASUS matična...

0 0 hvala 0
14 godina

probaj mu ćok dat {#}

ovo s blokanjem je pitanje termalne i čišćenja ukoliko to nisi dugo radio znači to što ti po ljetu blokira ..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Teško se pali kad je hladno

A i moj YUGO teško pali kad je hladno..

Jesi čistio kučište, mjenjao pastu?

I pogledaj si kondenzatore !

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 20:29 (TheMenstalist).
17 godina
Re: Teško se pali kad je hladno

Glavni sumnjivci: napajanje i matična ploča (preciznije - kondenzatori).

Provjeri kako izgledaju kondenzatori na ploči (ne smiju biti napuhnuti niti se smije vidjeti tragovi curenja elektrolita), ako su loši, možda ti ih netko spretan s lemilicom može zamijeniti (ako kupnja nove ploče i ostalog nije moguća).

Ako je ploča OK, onda je slična situacija u napajanju, najbolje probaj s drugim posuđenim.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice