zanima me kolka je maksimalna sigurna load temperetura memorije na grafickoj za gddr5?
kod mene je 73c load max i sad neznam dali je to puno za memu??
zanima me kolka je maksimalna sigurna load temperetura memorije na grafickoj za gddr5?
kod mene je 73c load max i sad neznam dali je to puno za memu??
Cim imas seriju HD4800 to je normalno. Normalno ti je sve do 90 onak dok ju mucis.
Nebi se stel mesati, kak se to veli...Al kaj ti radis da ti je takav load :) ?
Kod mene je 60°C i to nakon dva sata Far Cry-a 2, a graficka je clockana na 800/1100....Mislim da cak i znam tvoj problem...Kak si si narigto postavke za vrtnju venta na grafickoj ? Ak ti je na defaultu onda nije ni cudno da ti se tak grije memorija graficke...Ja svoj vent drzim na 50% vrtnje...Probaj si to porihtat malo sa Riva Tunerom ( http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.20-download-163.html ) ili to mozes odma i u Catalyst driverima...Ides pod ATI Overdrive i tamo si nastelas vrtnju venta i moze clockat graficku...Al ja ti ipak preporucam Riva Tuner....
Evo, pa ti sad vidi onda kaj je....Nadam se da bude ti ovo pomoglo...
Pozz
evo fakat neznam kaj je ali kad je vent na 40% dobim oko 80-85c za memu(ne za gpu) danas sam i rastavio hladnjak i stavio novu pastu(zalman zm-stg1) i temp i dalje iste evo jos sam da kazem da je sad vent na 30% a temp mem 53c!!!!!
mozda zato sto je 1gb neznam stvarno
Jbt led :-( .Pa kak je to moguce, to nema nikakve logike :-( .Cek, imam jos jednu ideju, tj. par njih...Koji program koristis za gledanje temp memorije? Jle GPU-Z ili neki drugi? I ako je GPU-Z jel imas najnoviju verziju tog programa...Zadnje je 0.28 pa si probaj to isto skinut ( http://www.techpowerup.com/downloads/1207/TechPowerUp_GPU-Z_v0.2.8.html ) .Jos jedna ideja je da moze bit da ti je cak i senzor za memoriju otiso...Iako ja to ni sam ne vjerujem, al ono...Moze bit....
Ja imam recim problem kod pokazivanja takta proca od graficke....Malo je 800Mhz ,a malo je 500Mhz....To je valjda neki bug ili pitaj Boga kaj....Svom srecom pa mi sve normalno radi....
Velim, probaj jos taj program, pa ak ti ni to nece pomoc onda ti preostaje opcija da ides u servis pa da tam vide ili da probas od nekog frenda nabavit tu grafu sa 1GB memorije pa da vidis kak ce se njegova ponasat....Jbg ,moras ic dio po dio i sve eliminirat