Radeon HD4870 X2 problem sa 3 monitora

poruka: 2
|
čitano: 887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Radeon HD4870 X2 problem sa 3 monitora
pitanje

Ovako. Imao sam do neki dan u kompu 8800 GT od nvidije i sve je bilo super. Imam tri monitora. 1. je CRT Samsung 957MB koji je zajedno sa LCD Samsungom 2032BW spojen preko VGA splitera na DVI 1. Treći monitor je isto CRT Samsung 957MB. LCD mi služi samo za igranje rfactor-a. Dakle palim ga samo kad idem igrati igru. Ostala dva mi služe za sve ostalo. Prvi je primar, drugi je extended. Kad sam palio igru koju sam vozio na 1680x1050 rezi onda se na prvom CRT monitoru slika malo stisla i bila na 60Hz, što me nije smetalo pošto na njemu ni ne igram, a na drugom CRT monitoru se malo desktop pomakao u lijevo pošto se na primarnom monitoru promjenila rezolucija. I sve je to meni odgovaralo tako.

Nažalost, sa novom karticom 4870 X2 i Catalyst 8.10 isto kao i sa origigi CD-om nikako ne mogu dobiti da mi na LCD-u bude ispravna slika. Ili sam dobio suženu ili je dobijem u panning modu (vidi se samo dio slike pa se mišem pomiće lijevo-desno-gore-dolje). Evo dva dana sam izgubio mjenjajući razno-razne drivere, programe za rad s više monitora ali ništa ne pomaže. Žalosno je da za toliko para koliko dođe ovo đubre od kartice čovjek mora još ko zna koliko dana bit praktički bez funkcionalnog kompa.

Ima li tko kakvu pametnu ovdje pa da sredim to čudo.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Radeon HD4870 X2 problem sa 3 monitora
autorov komentar

Evo nakon dva dana petljanja našao sam bar nešto. Do sad nisam ni to uspio. Kad prebacim rezu na monitorima, s kojima igram igru, na 1680x1050 prije nego uđem u igru onda mi se konačno na LCD-u prikaže fina full screen slika, a na CRT-u skupljena pošto nije widescreen (kako je i bilo). E sad da mi je još natjerat driver da dok nisam u igri imam 1280x1024 na tim monitorima i onda kad uđem u igru sam promjeni na veću rezu, to bi bio san snova.

Uglavnom do ovoga što sad imam sam dobio tako što sam u ATI CCC za LCD i CRT monitor uključio opciju: Monitor Properties 0/Adjustments/ i stavio kvaku kod Composite sync.

Možda kome olakša život, pošto sam ja već izvan sebe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice