Problemi s grafičkom

poruka: 4
|
čitano: 1.254
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Problemi s grafičkom
pitanje

Pozdrav svima,

 

Imam već duže vrijeme konfiguraciju baziranu na nforce 4 ploči, Athlon procesorom i dosad ATI karticom sa X600Pro čipom.

Kako se ne igram baš 3D stvari to je funkcioniralo ok. Problemi su bili da se ponekad nakon paljenja stroja i bootanja Windowsa nisu aktivirali driveri za grafičku pa je rezolucija bila 640x480 u 16 boja. To bi se rješilo sa gašenjem i paljenjem kompa. Relativno nedavno sam započeo igrati Civ4 beyond the sword koja je u osnovi 3D igra. Ta je pak kod zahtjevnijih mapa vrlo spora. Po 10 sekundi zamrznutog kompa između turnova. U tim trenucima znao se dogoditi BSOD, doduše to nije bilo vidljivo jer bi prikaz otišao u neku čudnu rezoluciju gdje bi se vidio samo plavi ekran bez teksta.

Problem sam svalio na lošu grafičku pa sam sad kupio neku na bazi HD 3600 čipa. Ista stvar se događa i sa tom karticom. Naravno stavio sam zadnji BIOS, drivere za matičnu i grafičku.

Otvorio sam ticket kod ATI-a jer sam napokon vidio BSOD detalje, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA u ati2cqag.dll modulu. Generički odgovor je bio bla bla bla sa jedinim korisnim primjedbama da se treba testirati RAM i provjeriti da li je napajanje dovoljno. RAM je prošao test ok. Za napajanje nemam pojma. Ima li tko iskustva da li 430W dovoljno i da li slabo napajanje može izazvati takve probleme ?

Hvala

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Problemi s grafičkom

problem moze bit u RAM-u, procesoru, grafici ili disku. posto nije RAM i nije grafika, moze bit procesor ili disk. probaj napravit Chkdsk.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
16 godina
neaktivan
offline
Problemi s grafičkom

Koliko znam error PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA moze biti zbog RAM,kao i Bad Sector-a na HD,ali nekad mi se pojavljivala cak zbog konflikta Software-a.Vec si spomenuo ati2cqag.dll,vjerovatno je software-ski konflikt izmedju tog file i nekog drugog.Pokusaj se sjetiti sta si zadnje instalirao prije nego se to pocelo desavati,i tako bi trebao znati sta ti uzrokuje problem.Sumnjam isto i na RAM...Smijeh

Extreme_Tech
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Problemi s grafičkom

Sigurno ti je RAM probaj posuditi od nekoga RAM pa stavi i vidi da li radi normalno pa ćeš znati na čemu si

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice