Problem sa uzasno sporim laptopom!

poruka: 30
|
čitano: 15.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Ovako ekipo imam problema sa frendovim laptopom!

Zamolio me kolega da mu sredim laptop jel je bio spor i da imam sta vidjet spor i pun prasine!

Ja sam ljepo otvorio laptop ispuhao ga cijelog ocistio i stavio novi windows 7 posto je ovaj bio koma! Bila je jedna particija i nije bio regan! Ja sam fino formatirao HDD i napravio particije ali i dalje je laptop uzasno spor pa trebalo mi je 4 sata da se windows instalira!

Nekako sam uspio ali i dalje je spor 6 minuta dize windows!

Sporo je i bootao dvd kod instalacije windowsa!

Jednostavno mi nije jasno sta se desava!

Jedino je moguce da je prdnuo HDD!

Sta se desava?

Radi se hp-u 6830s

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa uzasno sporim laptopom!
keki kaže...

Ovako ekipo imam problema sa frendovim laptopom!

Zamolio me kolega da mu sredim laptop jel je bio spor i da imam sta vidjet spor i pun prasine!

Ja sam ljepo otvorio laptop ispuhao ga cijelog ocistio i stavio novi windows 7 posto je ovaj bio koma! Bila je jedna particija i nije bio regan! Ja sam fino formatirao HDD i napravio particije ali i dalje je laptop uzasno spor pa trebalo mi je 4 sata da se windows instalira!

Nekako sam uspio ali i dalje je spor 6 minuta dize windows!

Sporo je i bootao dvd kod instalacije windowsa!

Jednostavno mi nije jasno sta se desava!

Jedino je moguce da je prdnuo HDD!

Sta se desava?

Radi se hp-u 6830s

Na nekom drugom kompu skini Hirens Boot CD, sprži ga na CD i bootaj taj laptop sa njim, kod odabira odaberi MiniXP pa vidi jel se on pokreće normalno, ako se pokrene normalno pronađi HD tune i pokreni ga, pogledaj health tab, skeniraj disk za bad sectore za HD tune, možeš i pokrenut i dijagnostiku memorije MEMTEST86+ pa vidi.

Valentin
13 godina

e vidis dobra ideja imam ja Hirens Boot cd bas me zanima kak ce radit hvala na savijetu!

Kresimir
17 godina

- ovo zvuči kao Hitna PC Služba... (prašina i instalacija OSa kao rješenje za sve probleme.)

- ako ne znaš kako diagnosticirati, popraviti.. -zašto si uopće krenuo s tim poslom?

- ako je hobi ili stjecanje iskustava, ok. Testiraj HDD, RAM, provjeri temperature i sve kontakte koje možeš. Pokreni neki LiveCD (linux, miniPE..) kao i Hirens, pa ćeš tako znati dali je kvar ili problem postavke-soft. Kreni od BIOSa, provjeri i podesi. Najviše šansi za uzrok ima HDD, ako njegov diag (s hirensa) prijavi problem ili SMART.... ponekad pomaže format, ponekad samo novi disk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 18:41 (ihush).
13 godina

ma kakva hitna pc sluzba ehehehehhe njima covijek moze jedino dati pc na cuvanje a ne na popravak naprave samo reinstall windowsa!

Ma probao sam ja vec i linux ali opet ista prica! Inace ja linux dosta dugo kroistim! Sad cu jos provijerit radnu memoriju sa herinsom a da ti kazem ovo mi je hobi ne radim ja nista profesionalno sa tim!

Kazem provijerit cu jos sa drugim hdd-om i testirat sa henrisom radnu memoriju! A temp je ok sve u granicama normale i ispod toga!

I da ti kazem ja sam vec formatirao disk sa partition tools wizard ali i njega je dosta duze formatirao nego inace na drugim racunalima!

Kresimir
13 godina

Evo nije ni hdd ni radna memorija!

Pa u cem je onda problem? Da nije mozda problem u citacu? (dvd ladica)

Makar mi sa henrisa uredno boota i uredno radi mini xp!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
keki kaže...

Evo nije ni hdd ni radna memorija!

Pa u cem je onda problem? Da nije mozda problem u citacu? (dvd ladica)

Makar mi sa henrisa uredno boota i uredno radi mini xp!

Onda skini 7 odavde i snimi ga, moralo bi radit:

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Valentin
16 godina
neaktivan

Dali si siguran da si sve testiro? Ja mislim da si na brzinu zaključio.

Prvo skini Speecy ili Hwmonitor, onda otvori to. Važno je da vidi kakve su temperature. Obavezno ovdje postat sliku!

Drugo, testiraj sa HD Tune kad to instaliraš i otvori i pogledaj kod Heath i postaj sliku i kod scan error bez kvačice Quick i neka sporo skenira i kad završiš sa skeniranjem i ovdje postaj sliku!

Kocke, žuto ili Zeleno su OK, a Crvena kocka upučuje bad sector. Bad sectori se javlja kod sporost, smrzavanje i neuspješnost instaliranja windowsa. 

Rješenje: Novi hard disk.

Treće, testiraj Memtest. ako ima 2 keksa, tada jednu van, sa jednim keks mora testira skroz do 100 pass-a. Ako nema errore, memorija je ispravna.  Tada vadiš memoriju koji si testiro i tada staviš drugu memoriju i ponovno skeniraš. Ako nema errore tada memorija ispravna.

Četvrto, Ako sve uredno testirano i nema greške tada zadnju soluciju da staviš drugi hard disk i vidjet šta se događa. 

Peto, Moguće da dvd nerade dobro ili uloška baterija u laptopu može uzrokovovat sporost.

E sada sve istestiraj i javi nam rezultate i naravno postaj sliku nakon izvršenih rezultata testiranje.

Nenad
15 godina
Nello kaže...

Dali si siguran da si sve testiro? Ja mislim da si na brzinu zaključio.

Prvo skini Speecy ili Hwmonitor, onda otvori to. Važno je da vidi kakve su temperature. Obavezno ovdje postat sliku!

Drugo, testiraj sa HD Tune kad to instaliraš i otvori i pogledaj kod Heath i postaj sliku i kod scan error bez kvačice Quick i neka sporo skenira i kad završiš sa skeniranjem i ovdje postaj sliku!

Kocke, žuto ili Zeleno su OK, a Crvena kocka upučuje bad sector. Bad sectori se javlja kod sporost, smrzavanje i neuspješnost instaliranja windowsa. 

Rješenje: Novi hard disk.

Treće, testiraj Memtest. ako ima 2 keksa, tada jednu van, sa jednim keks mora testira skroz do 100 pass-a. Ako nema errore, memorija je ispravna.  Tada vadiš memoriju koji si testiro i tada staviš drugu memoriju i ponovno skeniraš. Ako nema errore tada memorija ispravna.

Četvrto, Ako sve uredno testirano i nema greške tada zadnju soluciju da staviš drugi hard disk i vidjet šta se događa. 

Peto, Moguće da dvd nerade dobro ili uloška baterija u laptopu može uzrokovovat sporost.

E sada sve istestiraj i javi nam rezultate i naravno postaj sliku nakon izvršenih rezultata testiranje.

Potpisujem, sve piše.

Valentin
13 godina

temp sam mijerio sa speccy i bilo je ok sve!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sve sam ja to nocas napravio i novi hard stavio i nove rame sve je to ok opet je prica bila ista!

Stavio sam taj hdd u svoj lap i tstirao i bilo je sve ok!

sad jos ostaje samo ovo Peto, Moguće da dvd nerade dobro ili uloška baterija u laptopu može uzrokovovat sporost.

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 18:41 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj samo ustekat u struju bez da je u laptopu baterija i vidi jel onda spor.....i nevanja koristit bateriju dok je laptop ukljucen u struju jer baterija bezveze trosi energiju a ne koristi je!

Gaming 4ever.
13 godina

pa on je stalno bez baterije! i opet je spor! jos mi jedino ostaje dvd citac!

Kresimir
13 godina

evo rijesio sam problem nebi vjerovali sta je bio problem! 

Problem je bio u "smart-pin" punjaču, koji kad "ode" procesor opterecuje na 100%. Probano s ispravnim punjačem i radi super!!

NEVJEROJATNO!!!! 

Kresimir
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
keki kaže...

evo rijesio sam problem nebi vjerovali sta je bio problem! 

Problem je bio u "smart-pin" punjaču, koji kad "ode" procesor opterecuje na 100%. Probano s ispravnim punjačem i radi super!!

NEVJEROJATNO!!!! 

Drago mi je da si riješio, a pogotovo da si riješenje objavio ovdje, tako ako neko bude imao sličan problem da si zna pogledat.

Valentin
15 godina

Koji su razlozi da se tako opterecuje procesor tj. zasto se uopce i tako dize?

Znam da sam isti problem imao na kompu prije. instalirao wireless sa antenom i procesor je uvijek skako do max. rijesio sam problem obnavljanjem servisnog paketa posto je taj tren bio na sp1 kad sam instalirao do zadnjeg onda radio ko po loju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu , i ja da kazem, kao prvo , laptop je Packard Bell Easynote mz-35 , star jedno 5-6 godina, processor intel celeron m 420 1,6ghz , gpu je ati radeon xpress series 128mb (ne znam koji ddr) , 1,5gb ram-a .. kad sam dobio laptop kao na poklon na njemu je bio windows vista,obrisao sam ga i instalirao windows 7 ulitmate, 32-bit , i isao je nevjerovatno brzo,nikad mu nije trebalo vise od 40 sekundi da se digne , sad mu treba oko 2 minuta , znaci,pocevsi od sporog bootanja , onda znaci sav u globalu je spor ,nemoguce je raditi vise stvari odjednom,video na youtube trza , trzaju i pjesme na windows media playeru kad pustim ,dok surfam,koristim google chrome,al svejedno,sve usporeno ide..jednostavno sav je usporen, do sad nije bilo nikakvih crashova itd., i pitam se od cega bi moglo biti , windowsi su novi da napomenem opet , jel moguce da je jednostavno ostario hardware i da mu nema lijeka ili

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 22:14 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slićan problem sam nekidan imao na jednom računalu. Isto stariji hardver (P4, 1gb rama).

Nakraju je problem bio hard disk. Imao je prilično bed sektora ali u radu nije pokazivao nikakve greške osim usporenosti. Stavio drugi i promjena više nego očita.

Isključio bi problem s memorijom jer bi tu najprije dobio BSOD ali možeš i nju testirati. Također provjeri i temperature.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Slićan problem sam nekidan imao na jednom računalu. Isto stariji hardver (P4, 1gb rama).

Nakraju je problem bio hard disk. Imao je prilično bed sektora ali u radu nije pokazivao nikakve greške osim usporenosti. Stavio drugi i promjena više nego očita.

Isključio bi problem s memorijom jer bi tu najprije dobio BSOD ali možeš i nju testirati. Također provjeri i temperature.

Hard disk sam prije nekoliko skenirao sa hdtune,full scan, nije bilo bad sectora,ne znam da li bi jos nesto mogao skenirat sto se tice hdd-a

temperatura hdd je oko 40 C , ako uzmem u obzir da je rijetko kad na prozracnoj podlozi mislim da je to ok , 

processor trenutno dok surfam je 58 C c,tj. core 0 , a imam i temp1 60 C ne znam sta je to 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 23:17 (Deep).
17 godina
neaktivan
Deep kaže...
Hard disk sam prije nekoliko skenirao sa hdtune,full scan, nije bilo bad sectora,ne znam da li bi jos nesto mogao skenirat sto se tice hdd-a

Pošto kažeš da ti je prije sve radilo kako treba a sad si i nanovo instalirao Windows provjeri malo temperature i odvrti memtest za svaki slučaj.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Deep kaže...

Pošto kažeš da ti je prije sve radilo kako treba a sad si i nanovo instalirao Windows provjeri malo temperature i odvrti memtest za svaki slučaj.

temperature sam ti napisao,a memtest sam maloprije bio pokrenuo ,došlo do 12% ali sam morao prekinuti ,pa cu sutra cijeli da odvrti 

17 godina
neaktivan
Deep kaže...
temperature sam ti napisao,a memtest sam maloprije bio pokrenuo ,došlo do 12% ali sam morao prekinuti ,pa cu sutra cijeli da odvrti 

Sorry nisam odmah vidio. Pusti sutra memtest bar jedno 2-3 ciklusa. Ako imaš dvije pločice rama izvadi jednu pa nakon što istestiraš izvadi je i testiraj drugu.

13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Deep kaže...

Sorry nisam odmah vidio. Pusti sutra memtest bar jedno 2-3 ciklusa. Ako imaš dvije pločice rama izvadi jednu pa nakon što istestiraš izvadi je i testiraj drugu.

Mislim da imaju 2, ali ne znam kako doci do njih ,moram naći manual za otvaranje ovog laptopa pa cu probati

15 godina

Po meni taj laptop je preslab za Win 7 (XP bi radio odlično), prije je sve bilo manje zahtijevno i vjerojatno je zato radilo brzo.

Danas je sve postalo zahtijevnije (flash pogotovo) i zato ti sada zapinje.

Probaj ako možeš nabavit keks od 1GB RAM, sada vjerojatno ima 1GB + 512MB, ovaj od 512 izvadiš i ugradiš od 1GB, onda bi to moralo ići glađe.

Svakako počisti OS sa Ccleanerom i defragmentiraj disk sa Auslogic disk defrag.

U start upiši MSCONFIG, kad se otvori prozor, potraži gdje piše STARTUP, pogasi sve nepotrebno da se ne pokreće sa sustavom.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Po meni taj laptop je preslab za Win 7 (XP bi radio odlično), prije je sve bilo manje zahtijevno i vjerojatno je zato radilo brzo.

Danas je sve postalo zahtijevnije (flash pogotovo) i zato ti sada zapinje.

Probaj ako možeš nabavit keks od 1GB RAM, sada vjerojatno ima 1GB + 512MB, ovaj od 512 izvadiš i ugradiš od 1GB, onda bi to moralo ići glađe.

Svakako počisti OS sa Ccleanerom i defragmentiraj disk sa Auslogic disk defrag.

U start upiši MSCONFIG, kad se otvori prozor, potraži gdje piše STARTUP, pogasi sve nepotrebno da se ne pokreće sa sustavom.

PA da,prije 2-3 godine bile su stvari manje zahtjevne i lakse je islo ,dobro kažeš , ma čist je što se toga tiče redovno čistim , i defragmentirao sam ga prije 2 dana sa defragglerom , u startup imam samo antivirus i još 1ili2 stvari koje su bitne,ostalo je iskljuceno

15 godina

Na ovaj stroj si snimi XP, moralo bi sve ići glatko, jer XP bude uzimao manju procesorske snage i RAMa, tako da će programi to moći iskoristiti za sebe.

A za nekakvih 3000 kn možeš kupit stroj sa dvojezgrenim procesorom, 4GB RAMa, vanjskom Nvidia Geforce 710m 1GB grafičkom i 500GB diskom, na ovako nečemu možeš i igre zaigrat, samo ne ono na ultra postavama, nego recimo na medium, a da ne govorimo kako bi se preporodio kod gledanja youtube-a i sl.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Na ovaj stroj si snimi XP, moralo bi sve ići glatko, jer XP bude uzimao manju procesorske snage i RAMa, tako da će programi to moći iskoristiti za sebe.

A za nekakvih 3000 kn možeš kupit stroj sa dvojezgrenim procesorom, 4GB RAMa, vanjskom Nvidia Geforce 710m 1GB grafičkom i 500GB diskom, na ovako nečemu možeš i igre zaigrat, samo ne ono na ultra postavama, nego recimo na medium, a da ne govorimo kako bi se preporodio kod gledanja youtube-a i sl.

Ma imam ja pc za igranje,nije nesto ali tek toliko da mogu, pogledaj pod moj pc, ovaj laptop koristim kad mi je brat na pc-u,samo za surfanje ,a najvjerovatniej cu  xp staviti na laptop mislio sam to i ranije ali eto

13 godina
neaktivan

Evo instalirao windows xp ,ide ko avion sad :D . hvala svima na preporukama

Edit: boot do desktopa 40 sekundi ,a stavio sam neki patch da mi izgleda ko win7 boot logo i login , ne znam jel to utjece ista,ali eto , znaci 40 sekundi do desktop i plus 15 dok dodje sebi , minut u vrh glave,a prije ispod 2 nije islo , i sto se tice gledanja videa na youtube,ni hd ne trza ,mozda malo ako otvorim novi tab,ali prije preko 360p nisam mogao ni zamisliti :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 20:30 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Racunar mi koci

Kada ukljucim laptop normalno radi 5 do 10 min i odjednom ukoci i ne reaguje na nista vise? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Racunar mi koci
Zvezdas kaže...

Kada ukljucim laptop normalno radi 5 do 10 min i odjednom ukoci i ne reaguje na nista vise? 

provjeri temperature i probaj skenirati nekim antimalware-om, možda si pokupio kakvu štetočinu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice