Prilikom vadjenja i ciscenja procesora, i nakon ponovnog stavljanja nema slike na monitoru. Procesor nije ostecen, provjereno, ventilator radi, sta bi moglo da bude?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prilikom vadjenja i ciscenja procesora, i nakon ponovnog stavljanja nema slike na monitoru. Procesor nije ostecen, provjereno, ventilator radi, sta bi moglo da bude?
Ako ventilator radi ne znaci da i procesor radi.
Ako si vadio i još nešto drugo iz kompa,možda ti koja komponenta nije "sjela" na mjesto ili je na kojem kontaktu prašine pa nema dobre komunikacije
nemogu ti preporučiti ništa osim da još nekoliko puta sve provjeriš, ponajprije grafičku, pa sve ostalo. Naravno, ako si dirao još nešto.
PS. usput, koji je proc?
ja mislim da je graf jedino ak mislis da nemre dat sliku a vent su cijelo vrijeme na 100% onda je mbo(tak je bilo i kod mene)
btw koji si k.. išao čistit procesor???
procesor je amd sempron 2800+. ni jedan drugi dio nisam dirao osim njega. nisam uopste dirao procesor vec ga izvadio zajedno sa coolerom i ocistio samo cooler
jer ti lampce od hdd i ona kaj javlja da je upaljen stalno svijetle? a ona na maticnoj jer svijetli? jer si probo sa drugom grafickom?
heh ja sam imo vise slucajeva kada su ljudi vadili procesor i stavi ga natrag i nista.Naime vadili su ga veoma neoprezno i savinuli hjoj sada se nemogu sjetit kak se ti "pipci" zovu pa cu napisat pipci pogledaj da nisi koji savinuo i na silu naguro procesor u socket,a ako je koji puko zalim mjenjaj procesor
Sapphire Hd3870 Toxic 512mb ddr4|
2 x 1gb kingmax 800mhz dc|
gigabyte GA-MA770-ds3|
hdd wd 320gb|
psu xilence 500w
uh bad luck,,,,i ja sam bio u situaciji gdje je bilo dosta prasine na hladnjaku procesora, pa sam htjeo izvaditi proc al posto nisam imao znanja skinuo sam maticnu i ventilator sa hladnjaka i sve fino ocistio,,,odsad koristi usisivac za te stvari dosta je lakse.... moguce je da si savio "pinove" (mislim da se tako zovu) na procesoru
pinovi nisu savijeni, stavljao sam i drugu graficku,pokusao sve kombinacije ali nista
Probaj iskljucit napajanje sa ploce i pricekat neko vrijeme, recimo stare 440bx ploce su imale prenaponsku zastitu, tako da si morao izvadit proc i memoriju upalit tako komp pa vratit.
Meni se desio neki dan slican problem vadio sam iz kucista plocu (proc i sve ostalo je bilo na njoj) ubacio drugu, pa vratio staru i nije htjela upalit dok nisam spojio drugo napajanje, pa vratio staro napajanje.
Ali inace ako ti se ventilatori pale, a ne daje sliku i ne pali se disk onda ti je do procesora.
Ili probaj restartat bios mozda pomogne.
Sapphire Hd3870 Toxic 512mb ddr4|
2 x 1gb kingmax 800mhz dc|
gigabyte GA-MA770-ds3|
hdd wd 320gb|
psu xilence 500w
odnio sam do majstora i sve je sredjeno, kaze da je bio blokiran bios