Pregrijavanje Grafičke

poruka: 36
|
čitano: 6.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke Nvidia Geforce 8800 GTX

Prije par mjeseci sam imao problema sa pregrijavanjem cijelog kompa, ali to sam riješio sa 2 dodatna ventilatora. Temperature svih komponenti su normalne ispod 40C u idle, jedino grafička je vječno previše topla, trenutno nakon temeljitog ispuhavanja od prašine, je na 58C u idle-u a u loadu je nisam provjeravao jer nemam vremena igrati igre trenutno! Po everestu, ova 2 venta koja sam dodao su na 100% i vrte na oko 2500, dok je ovaj prvi(piše fan1, ali neznam koji bi to bio?) na oko 1500, isto piše da je na 100% što mi nema logike!

Šta mi je činiti da smanjim tu temperaturu grafičke? Zašto je ona jedina tako topla a sve drugo je hladno i ventilatori rade svoj posao uredno!?!

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Pregrijavanje Grafičke Nvidia Geforce 8800 GTX
Bađo kaže...

Prije par mjeseci sam imao problema sa pregrijavanjem cijelog kompa, ali to sam riješio sa 2 dodatna ventilatora. Temperature svih komponenti su normalne ispod 40C u idle, jedino grafička je vječno previše topla, trenutno nakon temeljitog ispuhavanja od prašine, je na 58C u idle-u a u loadu je nisam provjeravao jer nemam vremena igrati igre trenutno! Po everestu, ova 2 venta koja sam dodao su na 100% i vrte na oko 2500, dok je ovaj prvi(piše fan1, ali neznam koji bi to bio?) na oko 1500, isto piše da je na 100% što mi nema logike!

Šta mi je činiti da smanjim tu temperaturu grafičke? Zašto je ona jedina tako topla a sve drugo je hladno i ventilatori rade svoj posao uredno!?!

Unaprijed hvala!

Uzmi termalnu pastu za procove skini staru pastu s grafe stavi novu sve vrati kako je bilo i onda provjeri temperature tako sam i ja! bile temperature oko 60 sad neće iznad 47

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
16 godina
neaktivan

Malo sam kopao po forumu i mislim da sam našao riješenje! Meni je u principu vent od grafe vrtio nonstop na 50%, to je valjda tako po defaultu. Skinuo sam si riva tuner i namjestio na 100% i sad se temperatura spustila na 50C u idle, je li to koliko toliko prihvatljivo, ili bi trebalo bit još niža temp?

17 godina
Bađo kaže...

Malo sam kopao po forumu i mislim da sam našao riješenje! Meni je u principu vent od grafe vrtio nonstop na 50%, to je valjda tako po defaultu. Skinuo sam si riva tuner i namjestio na 100% i sad se temperatura spustila na 50C u idle, je li to koliko toliko prihvatljivo, ili bi trebalo bit još niža temp?

Meni je na 8600gts u idleu(sada) 52C pa mislim da je to u redu.

Inače probaj namjestiti da ti se ventilator vrti na automatski, testiraj na nekoj igri pa vidi temperature. Ako staviš da se cijelo vrijeme vrti na 100%  postati će ti bučno.

17 godina
protjeran
Bađo kaže...

ovo če rješit buku a i hladi tvoju grafu na 45c sto posto

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.142

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

evo ja se nadam da su ovo sad normalne temperature i da če tako ostati! Vent od grafe je na 100% ali za divno čudo, ne čuje se komp ništa glasnije nego prije...:)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pregrijavanje Grafičke
Bađo kaže...

evo ja se nadam da su ovo sad normalne temperature i da če tako ostati! Vent od grafe je na 100% ali za divno čudo, ne čuje se komp ništa glasnije nego prije...:)))

Pa temperature su ti u normali samo i dalje mislim da ti nije dobro da ventilator radi na 100%

U Witcheru na full high postvakama temperatura mi je bila 60-ak stupnjeva a ventilator se vrtio na nekih 40%.

18 godina
RE: Pregrijavanje Grafičke
wyks kaže...

Pa temperature su ti u normali samo i dalje mislim da ti nije dobro da ventilator radi na 100%

U Witcheru na full high postvakama temperatura mi je bila 60-ak stupnjeva a ventilator se vrtio na nekih 40%.

ne možeš uspoređivat temperature različitih grafičkih kartica s različitim izvedenim hlađenjem

temperature su mu sada ok i nema veze što vrti 100%, ako mu to smeta neka regulira s riva tunerom

Treba li operirati i vaše računalo?
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

Ako je jedini problem kod venta na 100% buka, a nje trenutno nema ništa više nego obično, onda će i ostat na 100%, a ako ima još neki mogući problem ako je vent konstantno na 100% onda ću vidit za dalje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje Grafičke

nisam neki stručnjak, ali mislim da bi trebao za početak provjeriti da li ti oba raila napajanja isporučuju odgovarajuću razinu napona za grafičku...

sve mi se čini da ti jedan ima ispravnu razinu napona, a drugi šeta sa vrijednosti i unosi nestabilnost koja ima za uzrok povećenu struju koja zatim pregrijava grafičku.

kako ona zahtjeva snagu koju mora uzeti za svoj rad taj pad napona kompenzira donekle povećanjem struje i pregrijavanjem koje ti raste sa kvadratom struje.

ne vjerujem da ti ventilator ne povećava razinu buke u kompu, pa je moguće da ti je i kod toga prisutna neka nepravilnost koja ti daje takvo očitanje jel ipak je to kartica sa povećim ventilatorom i heatsinkom na njoj koja zauzima dva mjesta slota na matičnoj u kućištu.

ja bi na tvom mjestu prvo u radu provjerio napone napajanja na railovima ( sa i bez tereta ), a zatim je izvadio rasturio i pregledao sve perajice usmjerivača zraka i heatsink u kojem je stanju...

drugi korak, zamjenio pastu i provjerio dosjede na gpu...

treći korak popratio kompletni rad i razine napona koje daje napajanje...

Namigiva

šteta bi bilo da se tako neka grafulja preorjentira na proizvodnju dima umjesto da tjera pixele da svićkaju po ekranu i uveseljavaju vlasnikove oči i dušu Smijeh

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pregrijavanje Grafičke

Pitas ako ima jos sta, a lijepo ti je Mato Ivanovac savjetovao da promijenis pastu na GPU-u. Jesi to napravio? Sudeci po postovima nisi. Pa onda napravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

kakve su vam to temperature meni su sve u idle ispod 40 ili 37

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

GeForce 9600GT, je li ovo neki bug kod mene ili svaka radi ovako??? Ova slika je slikana kada računalo nije bilo ni pod kakvim opterećenjem. Kada pokrenem Bad Company 2 temperatura GPU-a se penje do 100°C, a jezgre CPU-a na 60-ak °C što izaziva rušenje sustava. Everest kaže da se ventilator GPU-a vrti na 100%. WTF?!?

Btw kako da u everestu dobijem broj RPM-ova za napajanje i grafičku kao što je na Bađinoj slici?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 16:47 (Cartman).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako da namjestim to s riva tunerom???

imam isti problem ali neznam kako da provjerim temp grafičke i namjestim to ??

može pomoć :)

15 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

Kada igram Just Cause 2 grafička mi je na 80°C jel to normalno? Grafu nisam clockao. Grafičku vidi pod "moj PC".

Peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje Grafičke
Tinča14 kaže...

Kada igram Just Cause 2 grafička mi je na 80°C jel to normalno? Grafu nisam clockao. Grafičku vidi pod "moj PC".

Najnormalnije, pa to je Fermi, tj. GF110 GPU, 98C je krajnja granica za njega {#}

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

Tijekom igranja Witchera 2, kompjuter mi se nakon nekih pola sata igre sam od sebe ugasi, ustanovio sam da je do graficke, tj. u FurMarku sam ju stavio pod burn in i nakon nekih 10min je dosla do 105°C i kompjuter se ugasio, u Afterburneru je fan speed na 100%. Posto kompjuter ne smijem otvarat zbog garancije koju imam jos negdje 18 mjeseci, ima li netko nekakav prijedlog sto da radim ili najbolje da ga na servis odnesem?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Vuja12 kaže...

Tijekom igranja Witchera 2, kompjuter mi se nakon nekih pola sata igre sam od sebe ugasi, ustanovio sam da je do graficke, tj. u FurMarku sam ju stavio pod burn in i nakon nekih 10min je dosla do 105°C i kompjuter se ugasio, u Afterburneru je fan speed na 100%. Posto kompjuter ne smijem otvarat zbog garancije koju imam jos negdje 18 mjeseci, ima li netko nekakav prijedlog sto da radim ili najbolje da ga na servis odnesem?

servis

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje Grafičke

s cim da ocistim staru pastu s proca jel mi neko moze reci{#}sry

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 21:37 (The Lyrical Miracle 24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerojatno ti se cooler nakrcao prašine (i malo je dovoljno da začepi listiće coolera da zrak ne može strujati i hladiti), pa daj ti to na servis, ako već sam ne smiješ čaćkati.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
14 godina
neaktivan
nevrijedi tupit ako se nekome neda...al jako jako je preporučljivo promjeniti pastu...mislim to svi govore i to je točno..

ak je ljudima to tak teško ja neznam, pogotovo na starijim karticama, ne ovaj slučaj novog računala pod garancijom ili slično...

primjer bratiću mi se x1950pro roštilja na +100 pa se pita zašto 20 puta dnevno pali komp nakon što mu se gasi...a ja već dobrih 5 mjeseci govorim da kupi pastu i promjeni...ok nemora

što se tiče ove 9600gt, moja radi u idleu 30stupnjeva, load 50, konfa je iz moj pc pa ak ta konfa nemože dušu izvadit toj grafi neznam šta može..ok nemože se uspoređivat možda ova je golden sample mada je to meni sve isto...vent joj radi non stop na 35 posto al nikad nikad se nije pojačao..kučište mi je šrot...a jedina stvar koja je pridonjela tome je promjena paste i fino čišćenje cijelog hladnjaka...investicija od 50kn mal bolja pasta još mi i ostalo :D i izbjegneš svu roštiljanu
samo krupno, ništa sitniš
17 godina
protjeran
Pregrijavanje Grafičke

meni  također grafička radi na nešto višim temperaturama nego što je normalno, međutim to je već 3. godina i ništa mi nije crklo dosad iako malo mi jeste čudno; ali evo sad sam pokrenuo Mafiu 2 novi DLC, i alt tabam se da provjerim temperaturu kad ono  ne 100, niti 110, nego  120C !!!!!!!       Sinoć mi je isključio komp nakon kratkog vremena u igri, ali evo sad radi i trpi, pa ono, da li da ga ostavim tako ili da malo ipak provjerim stanje prašine i sličnog ?

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moguće da ti ventilator neradi kako spada ili ti se odvojio cijeli hladnjak od procesora, tj otpao

I’m the juggernaut b*tch.
16 godina
moderator
l)oolvl kaže...

meni  također grafička radi na nešto višim temperaturama nego što je normalno, međutim to je već 3. godina i ništa mi nije crklo dosad iako malo mi jeste čudno; ali evo sad sam pokrenuo Mafiu 2 novi DLC, i alt tabam se da provjerim temperaturu kad ono  ne 100, niti 110, nego  120C !!!!!!!       Sinoć mi je isključio komp nakon kratkog vremena u igri, ali evo sad radi i trpi, pa ono, da li da ga ostavim tako ili da malo ipak provjerim stanje prašine i sličnog ?

očisti prašinu i promijeni pastu...

ili nemoj, neka samo tak radi dok crkne ako ti je teško odvojit tih 15 minuta vremena... {#}

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
17 godina
protjeran
Pregrijavanje Grafičke

zapravo radi on tako već neko vrijeme.........   samo nije baš nikad išlo do 120 nego se kretalo oko 100, i to još otkad je kupljen koliko mi se čini...    Idle oko 80, u igri oko 100.

a ništa malo ću morat provjeriti stanje prašine iako sam ga gledao prije 2-3 mjeseca bilo je sve kao novo izgledalo

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

kao što sam rekao promijeni termalnu pastu...

17 godina
protjeran
Pregrijavanje Grafičke

malo sam očistio i temperatura se izgleda spustila za oko 20ak stupnjeva.... što se tiče grafičke.    I sad mi u igrama radi na nešto manje od 100 stupnjeva što je izgleda zapravo normalno za tu grafičku (Ati4850) jer tako radi sasvim ok evo već 3. godinu.

Termalna pasta zapravo služi samo za procesor je li ?     Mislim, ne vidim kako bi to snizilo temperaturu grafičke, koja je onako obavijena plastikom i nema se tu što puno za napraviti osim očistiti prašina što sam upravo napravio.

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Termalna pasta služi da pupuni (micro) prostore gdje hladnjak ne dira čip kako bi čip imao što bolji kontakt na hladnjak. Obične paste gube (opada) svojstvo vođenja topline nakon sa čipa na hladnjak nakon cca. 2 godine, tada se treba promjeniti.

Nego imaš jako visoke temperature, da li ti kučište ima pravilno postavljene ventilatore?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 17:56 (Oly_E3).
17 godina
protjeran
Pregrijavanje Grafičke

sve je ispravno postavljeno, i kažem sve to dobro i radi već 3. godinu;  ispočetka su me brinule temperature koje se kreću  od  ~80C  za idle  do  ~100C za igre, ali dosad sam to već nekako prihvatio.  Vent na grafi se okreće max. 70-90% a prosječno 30-55%.

A to je samo grafička, ostale temperature (proc itd. su sasvim ok (40-60) )

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
l)oolvl kaže...

Termalna pasta zapravo služi samo za procesor je li ?     Mislim, ne vidim kako bi to snizilo temperaturu grafičke, koja je onako obavijena plastikom i nema se tu što puno za napraviti osim očistiti prašina što sam upravo napravio.

termalna pasta služi kako bi se toplina bolje prenijela sa procesora (CPU ili GPU) na hladnjak tako da bi itekako snizila temperaturu grafičke...

sve ti je objašnjeno, a ti samo i dalje lupaj po svome...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice