PC nije dobro slozen

poruka: 15
|
čitano: 3.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Pozdrav, naime prvi puta u zivotu sam slagao ozbiljniji komp, i kako mi se susjed donekle razumije u PC (vise u softver nego u hardware), dao sam njemu da ga slozi, no medjutim, s vremena na vrijeme se cuje kao da nesto "drobi" i cable managment je los, barem mi tako izgleda..

Zanima me ima li netko u okolici Osijeka da mu donesem komp da to napravi ili znate mozda neki servis ili shop u Osijeku koji se time bavi...normalno spreman sam platiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: PC nije dobro slozen
Rononi2 kaže...

Pozdrav, naime prvi puta u zivotu sam slagao ozbiljniji komp, i kako mi se susjed donekle razumije u PC (vise u softver nego u hardware), dao sam njemu da ga slozi, no medjutim, s vremena na vrijeme se cuje kao da nesto "drobi" i cable managment je los, barem mi tako izgleda..

Zanima me ima li netko u okolici Osijeka da mu donesem komp da to napravi ili znate mozda neki servis ili shop u Osijeku koji se time bavi...normalno spreman sam platiti

otvori komp i poslikaj unutrašnjost, pa postavi fotku ovdi, možda ti se može dati savjet pa da sam popraviš, da ne plaćaš bezveze servis ako je nešto jednostavno

10 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Neka offertissima/pevec ili slično (mislim da ima i konzum/interšpar/kaufland/bauhaus/građa ...) ...

Paketić vezica,nemoj uzeti najkraće,a ni najduže ...(160 mm će biti sasvim dovoljno)

Drobilica ti je kabel koji zapinje za ventilator, sve je super dok se ili ne namota oko venta ili strga pero venta (pretpostavka moja da je vent od procesora) ...

Tako da otvori stranicu,malo pogledaj kablove i vezicama (nemoraš stezati do kraja,ono polulabavo) poveži kabliće,i onda ih poveži za pleh kućišta da ne smetaju ničemu ...

Usput pogledaj i kabliće on samog ventilatora procesora,da su lijepo raspoređeni (nemoraju biti napeti) oko ventilatora/hladila i da ne smetaju ventilatoru

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2019 7:45 (nbdy32).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Procesor mi hladi NZXT Kraken x52, tako da nije oko procesora, ali moram pogledati dalje...hvala :))

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Baci sliku da vidimo kako je slozeno.

0 0 hvala 0
16 godina
Rononi2 kaže...

-gle, nisi sam slagao, nego si vjerojatno odabrao komponente (a složio je tvoj susjed..). Da bi nešto moglo biti uredno, npr kablovi, tad prilikom kupnje-izbora i to moraš znati/računati s tim, npr koje napajanje, koliko su dugački kablovi-žice i kako su upleteni.. jer o tome ovisi što možeš. Fizika na djelu. Dodaj tome kućište i ostale komponete.. i tad susjed ne mora biti uzrok loše organizacije ili neurednosti unutrašnosti. .. ali, da je samo to, tad bi vidio neku žicu koja dodiruje ventilator.. dok drobljenje kao opis zvuka prije da je nešto drugo, loš ventilator, dvd, hdd.. zapravo, što te spriječava da sam otvoriš-vidiš i složiš bolje? Zašto misliš da su drugi ljudi sposobniji? Logiku imaš, elementarno znajne slaganja lego kockica i sl.. pa ovisno što se može, probaj. Tek tad ćeš znati može li to netko bolje, jer ako je duljina npr kabla za napajanje 24 + eps 8pin .. s razmještajom komponenti u kućištu takva da kabel ne može biti urednije postavljen tad ili moraš drugo napajanje, ili drugo kućište ili dodatne produžne kablove.. fizika na djelu, ne neki 'majstor'... i tad ćeš znati trebaš li to dati nekom pravom ''majstoru'' i koliko bilo koji posao može vrijediti (jer često susjedi rade za ništa, prijateljski stisak ruke.. dok su profesionalnci oni koji to naplate, pri tome ne znači da su bolji-pametniji, samo naplate kao svaku školu..) :))

edit: neki trgovac-serviser može samo imati rutinu ako je složio više sličnih-identičnih računala. Ako je neko neuobičajeno kućište ili ograničenje duljine kablova, tad oni rade isto/jednako kao i svaki tko si sam slaže, tj smisliš što može i snađeš se. Naravno, zgodno je znati da postoje takvi kablovi (produžni) ali nema ih po svim trgovinama..

-ako je neka komponenta, npr ventilator uzrok buke, tad otvoriš i vidiš u radu točno od kud buka dolazi, tad znaš.. ovako nitko ništa (bez fotke) ne može znati i ti si kao korisnik onaj koji to prvi može i mora vidjeti pa i ako npr slikaš i uploadaš sliku, vidjet ćeš nešto, otkriti od kud ide zvuk (jer mi to ne možemo ćuti..) itd. a tad više nema razloga da to radi netko drugi, možeš sam. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2019 11:56 (ihush).
8 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Evo ga, poprilicno sam siguran da zvuk drobljenja dolazi oko radijatora od Krakena x52

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rononi2 kaže...

Evo ga, poprilicno sam siguran da zvuk drobljenja dolazi oko radijatora od Krakena x52

Cable management meni izgleda sasvim ok

Baci oko da možda kakva žica nije preblizu ventilatora

Iz samog radijatora ne bi treba dolaziti zvuk osim ako u njemu nema nekakvog smeća pa suška? Pumpa mu se nalazi na bloku koji je montiran na procesor

17 godina
PC nije dobro slozen

Pa s obzirom kako je SSD samo ostavljen da leži dolje na dnu kućišta, bojim se kako je sve ostalo složeno...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rononi2 kaže...

Procesor mi hladi NZXT Kraken x52, tako da nije oko procesora, ali moram pogledati dalje...hvala :))

Da ti se možda pumpa ne čuje?

Jel zvuk sličan kao dolje na videu ?

8 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Nije slican tome, stavio bih video, ali ne znam kako..

0 0 hvala 0
9 godina

Ištekaj te ventilatore sa kućišta (gornji i sa stražne strane) pa onda upali komp. Neće mu ništa biti ako ih isključiš. Pa onda vidi jeli ''drobi''.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2019 21:07 (Nadimak_forumaša).
10 godina
PC nije dobro slozen

Kad čuješ da krene drobit lijepo guraj prst u jedan po jedan ventilator (da ih zaustaviš/usporiš)... samo ne na pera već oko sredine... čut ćeš promjenu ako je do venta nekog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Otvorio sam PC kada je poceo taj zvuk i saznao sam da zvuk dolazi iz grafe,RTX 2070, ventilatori su se vrtjeli i zaustavio sam jedan ventilator grafe i zvuk je prestao...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
PC nije dobro slozen

Izvadi grafu,pregledaj sve oko tog ventilatora,da li ima nekih gluposti možda ...

Pogledaj da li se okreće normalno ili u elipsu (prstom par puta okreni) ...

Pregledaj ventilator,ako struže, na plastici bi trebalo biti vidljivih znakova (pretpostavka da samo jedno pero struže) ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice