Nakon čišćenja komp ne radi!

poruka: 15
|
čitano: 4.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
nakon ciscenja komp ne radi
Dakle cistio sam komp od prasine, kompresorom na bengi :-). To sam vec sto puta radio i uvijek pazim da ne drzim pistolj preblizu da nesta ne odvalim vec tek toliko da se ne j***m sa usisavacem. Dodem doma, skinem grafu i proc, temeljito ocistim, skinem napajanje i njega ocistim. Spojim sve (oznacio sam si kablove da nes krivo ne spojim) ukopcam u steuju, sve se upali, komp svijeti, hdd radi svi ventilatori se okrecu ali monitor ne ocitava nnista vec je u standby-u! Skidam sve, provjeravam i skuzim da sam jednu nozicu procesora spigao. Izravnam ga serafcigerom i vracam na mjesto, skidam grafu tamo sve u redu al cudo i dalje ne radi! Probao sam sve i prebacivat monitor na integralnu grafu na maticnoj ali i dalje nema zivota. Buduci da je ekran nov, mislim si da je problem u ekranu i posudjujem od frenda drugi ekran i nista! Neznam vise sta da radim, frend koji se kuzi u kompove i koji ga je slagao je slobodan tek za vikend a meni treba komp jer moram ucit. Njemu sam sve rekao i pitao jel ima veze sta se spigala nozica od proca ali kaze da bi se svejedno nesta trebalo pokazivat na ekranu i kaze da provjerim tranzistore, sta sam napravio ali svi su citavi... Jer imq netko kakvu ideju sta bi moglo biti?!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: nakon ciscenja komp ne radi
FuzzyBrain kaže...
...Skidam sve, provjeravam i skuzim da sam jednu nozicu procesora spigao. Izravnam ga serafcigerom i vracam na mjesto, skidam grafu tamo sve u redu al cudo i dalje ne radi! ...

lol ^^

Posudi od frenda memoriju pa probaj jer se zna dogadjat da se osteti zbog statickog elektriciteta. Odspoji jos jednom sve kablove i natrag spoji pazljivo da iskljucis to kao izvor problema.

17 godina
neaktivan
Nakon ciscenja kom ne radi!

Ček malo, ti uzmeš komp na benzinsku, i kompresorom za pumpanje guma pušeš komp??!??!?!?

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

mislim ja isto s kompresorom ali sa barem 1 metra daljine i onako na pola ne ful ali na poslu.

origin. TrueLiarHR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako ti ne daje ništa na monitoru i ne daje ti zvučni signal probaj izštekat memoriju i grafu i onda ih vratit pazeći da dobro upadnu u utore

lol
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato ja čisttim s kistom, je pain in the ass ali barem ništa ne skuri.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

cistim komp vec 2 godine s kompresorom doma i nikad nis s enije desilo ali zasto si vadio procesor iz socketa ??? moguce kako ti je bila kriva nozica da je napravila i ona kratki spoj i oslo

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Hvala na savjetima, bum probal sad kad doma dodem. Sumnjam da sam nest odvalio jer sam s metra udaljenosti propuhavao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E idete bez veze raskapat i onda se čudite problemima, čemu vadit van komponente, uzme se kompresor i ispuše lagano bez raskapanja, skine se većina prašine, ako nešto malo i ostane to ne smeta ničemu. Ja radim tako na stolnom kompu već 9 godina pa radi bez problema i zagrijavanja. Od to malo prašine ako se nakupi neće se previše zagrijavat, glavno da su rebra hladnjaka processora čista, ali to se da ispuhat bez raskapanja.

Valentin

2 0 hvala 0
14 godina
LOL! Evo proradio... Uglavnom odspojio sam zicu od napajanja sa harda i tek sam sada skuzio, hvala na savjetima...:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nakon ciscenja kom ne radi!
LordShgi kaže...

Ček malo, ti uzmeš komp na benzinsku, i kompresorom za pumpanje guma pušeš komp??!??!?!?

Zakon{#}

$inke
14 godina
FuzzyBrain kaže...
Dakle cistio sam komp od prasine, kompresorom na bengi :-). To sam vec sto puta radio i uvijek pazim da ne drzim pistolj preblizu da nesta ne odvalim vec tek toliko da se ne j***m sa usisavacem. Dodem doma, skinem grafu i proc, temeljito ocistim, skinem napajanje i njega ocistim. Spojim sve (oznacio sam si kablove da nes krivo ne spojim) ukopcam u steuju, sve se upali, komp svijeti, hdd radi svi ventilatori se okrecu ali monitor ne ocitava nnista vec je u standby-u! Skidam sve, provjeravam i skuzim da sam jednu nozicu procesora spigao. Izravnam ga serafcigerom i vracam na mjesto, skidam grafu tamo sve u redu al cudo i dalje ne radi! Probao sam sve i prebacivat monitor na integralnu grafu na maticnoj ali i dalje nema zivota. Buduci da je ekran nov, mislim si da je problem u ekranu i posudjujem od frenda drugi ekran i nista! Neznam vise sta da radim, frend koji se kuzi u kompove i koji ga je slagao je slobodan tek za vikend a meni treba komp jer moram ucit. Njemu sam sve rekao i pitao jel ima veze sta se spigala nozica od proca ali kaze da bi se svejedno nesta trebalo pokazivat na ekranu i kaze da provjerim tranzistore, sta sam napravio ali svi su citavi... Jer imq netko kakvu ideju sta bi moglo biti?!!

Ovo je jedna od najjačih gluposti koje sam čuo što ljudi rade sa kompovima {#}.

16 godina
neaktivan

Pa meni su neki ljudi savjetovali na ovom forumu, ako nemam kompresor da odvezem komp do benzinske i da s tim kompresorom čistim{#}

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...
FuzzyBrain kaže...

Ovo je jedna od najjačih gluposti koje sam čuo što ljudi rade sa kompovima {#}.

Ne vidim u cemu je problem? Osobno to radim vec par godina i ovo je prvi put da sam napravio neku glupost koja na kraju nema nikakve veze sa nacinom ciscenja (iako sam mislio da je to razlog). Neda mi se kupovat komprimirani zrak u spreju jer se odma potrosi a usisavac nije toliko jak i nemoze bas sve pokupit. Ovak odfuram komp na bengu i sa jedno metar, metar i pol ga isupsem i sve ok. Gotovo za jednu minutu dok bi se sa usisavacem j***o sat vremena, Osim toga i ja sam vidio da su neki forumasi govorili da je najbolje da se ode na bengu i tamo ocisti.

14 godina
neaktivan

Hahaha, i ja se slatko nasmijah ovome, ali kad malo bolje razmisliš, nije to uopće bedasti način čišćenja! {#}

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice