Mogu li staviti Ram ili NE?

poruka: 10
|
čitano: 3.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Evo imam maticnu plocu:Asus P5KPL-VM i na njoj trenutno 2 gb rama. Tako sam dobio uz kompjuter kada sam ga tek kupio. pa me zanima dali mogu staviti na tu maticnu jos 1 gb rama.,na jednoj plocici. ako me razumijete? dali mogu staviti 1 gb ram DDR2 memorije. jer frend mi ima slican komp i on nije mogao nego 2 puta po 2 gb.

zna netko

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
*Overclock speed
**Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List)
***When installing total memory of 4GB capacity or more, WindowsR 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mogu li staviti Ram ili NE?
autorov komentar
Kublach kaže...

*Overclock speed
***When installing total memory of 4GB capacity or more, WindowsR 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

to znaci da mogu staviti jos jednu gigu rama ddr2 ili=)?
17 godina

Max 4 GB

Znači ako sad imaš dvije možeš staviti još dvije (ili jednu, ili pola xD)

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

izgleda da mozes ali bolje bi bilo da stavis 2 x 2GB

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
divines kaže...
Kublach kaže...

*Overclock speed

to znaci da mogu staviti jos jednu gigu rama ddr2 ili=)?
 Pa naravno da možeš, kakvo je to uopće pitanje. Jedino ako želiš dual chanell stavi još 2GB (i to najbolje identičnu pločicu kakvu imaš). Ali raditi će i ovako bez problema... Ja imam u kompu 4 pločice, svaka je drugačija (drugi proizvođači i kapaciteti i frekvencije) i sve radi bez ikakvih problema...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
protjeran

uglavnom stavi iste modele nemoj da budu razlićiti jer ako je jedna slabija a druga  novija stim i brza radiće ti po onoj lošijoj

znaci stare baci  i stavi obedvi iste tako da dual mod ima svrhe

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E JA TI MOGU DATI POUZDANU INFORMACIJU, JER IMAM ISTU PLOĆU I NEDAVNO SAM SE NA NJOJ NASUKAO SA RAMOM...NAIME IMAO SAM DVIJE PLOĆICE PO JEDAN GIGABAJT TAKE MS na 800Mhz,.... u dva dualna utora,..... bile su dvostrane kartice,.... kada sam kupio još jednu nije htio uopće upaliti sa njom a potpuno indentićna sa dvije već postojeće,..kada sam malo proćaćkao vidio sam da ove matićne moraju imati sve jednostrane module da bi radile u više od dva utora za ram,..stoga sam sva sreća uspio zamjeniti dvije kartice po Gigu za jednu od dvije GIGE i postaviti u dva utora tri gige,...1x2gigabajta...Da znaš da na ovoj matičnoj 4 Gige neće očitati 32-bitni XP,... već moraš nabaciti 64-Bita,....

Bog i Hrvati Matična Asus P5KPL FSB1333, Procesor Intel Pentium D631 overklokovan na 3800Mhz Cache 2MB, HDD WDAAKS 320Gb 300-SATA 2, Grafička GeForce 8500GT 512MB DX10, Ram Take MS 3Gb na 800Mhz, Sam sklopio za malu lovu a zadovoljava sve moje potrebe...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
vipter kaže...

E JA TI MOGU DATI POUZDANU INFORMACIJU, JER IMAM ISTU PLOĆU I NEDAVNO SAM SE NA NJOJ NASUKAO SA RAMOM...NAIME IMAO SAM DVIJE PLOĆICE PO JEDAN GIGABAJT TAKE MS na 800Mhz,.... u dva dualna utora,..... bile su dvostrane kartice,.... kada sam kupio još jednu nije htio uopće upaliti sa njom a potpuno indentićna sa dvije već postojeće,..kada sam malo proćaćkao vidio sam da ove matićne moraju imati sve jednostrane module da bi radile u više od dva utora za ram,..stoga sam sva sreća uspio zamjeniti dvije kartice po Gigu za jednu od dvije GIGE i postaviti u dva utora tri gige,...1x2gigabajta...Da znaš da na ovoj matičnoj 4 Gige neće očitati 32-bitni XP,... već moraš nabaciti 64-Bita,....

pa ćita 3,66gb to je sasvim dovoljno za sve aplikacije na 32bita Xp stavi lipo 4 po gigu imas dual mod i to ti je to
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina

Čita 3,25 a ne 3,66.

nego s obzirom da matična ima 2 dima, a ti kontam imaš 2x1Gb, da bi dodao više rama ako žečiš postići maksimalne performanse onda prodaj ove dvije pločice pa umjesto 2x1gb stavi 2x2gb.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice