Laptop i novi windowsi

poruka: 10
|
čitano: 1.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Laptop i novi windowsi

Kolega mi je dao laptop da mu sredim windowse, instalirao win 7 i office, nakon nekog vremena govori laptop se nece ugasiti, ode u shut down i ekran se ugasi ali on i dalje radi. upalis ga probas ponovo opet isto, instaliram hdd tune kad ono jako puno bad sectora i samo zamrzne, izvadim hdd ubacim u komp i ponovo proskeniram dodje do pola isto stane, sve crveno, ubacim svoj stari hdd u laptop na kojem su bili win samo je trebalo da se "prilagodi" novom hardwareu ali je proradio i gasio se normalno...

e sad ja mu kazem nek kupi ssd bit ce mu bolje, laptop je lenovo z570, ubacim ssd instaliram windowse ali opet problem ne zeli dignuti windowse do kraja samo blokira, a sa mojim hardom radio ok bez problema. sad ponovo idem instalirati windowse da vidim oce sad proraditi ili ce opet blokirati,

jel mogu jos nesto istestirati da vidim di bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Laptop i novi windowsi
dennocro kaže...

Odradi čistu instalaciju, teško da će instalacija sa nekoga drugoga računala raditi, pogotovo jer se radi o win 7,

a ne win 10, sada ti je najbolje kad sve snimaš ponovno, staviti zadnju verziju 10 Pro, kupiš licencu na Ebayu

za par dolara i nemaš problema.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
Valentin17 kaže...
dennocro kaže...

Odradi čistu instalaciju, teško da će instalacija sa nekoga drugoga računala raditi, pogotovo jer se radi o win 7,

a ne win 10, sada ti je najbolje kad sve snimaš ponovno, staviti zadnju verziju 10 Pro, kupiš licencu na Ebayu

za par dolara i nemaš problema.

ma to sam i isao, friska instalacija na novi SSD win 10 al jednostavno zablokira sad pokusavam ponovo instalirati, i pise trenutno getting ready i vrti krug, a prije toge je bio zablokirao, ne znam iz kojeg razloga, sebi sam sasvim normalno instalirao i radi bez greske.

14 godina
dennocro kaže...

al jednostavno zablokira sad pokusavam ponovo instalirati, i pise trenutno getting ready i vrti krug, a prije toge je bio zablokirao

Probaj malo pričekati, nije svako računalo isto, pogotovo ako je starije, pusti ga i do sat vremena.

ps. pošto se radi o laptopu, pazi da je hlađenje čisto i da termalna pasta nije osušena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2019 11:35 (Valentin17).
12 godina

pustio bi ja njega da on ne zamrzne, al kad zamrzne nevj. da ce se odmrznuti i nastaviti?

14 godina
dennocro kaže...

pustio bi ja njega da on ne zamrzne, al kad zamrzne nevj. da ce se odmrznuti i nastaviti?

Ništa nije nemoguće, svakako provjeri da se ne pregrijava.

A možeš probati i instalaciju Win 7, možda laptop nije kompatibilan sa 10.

16 godina

lap stariji od 5-- 7-8 god? za očekivati je problem barem s diskom a često pregrijavanje-mbo.. i upravo se na disku prvo primjeti problem (disk je možda ispravan, logičke-fizičke greške zbog pregrijavanja.. npr brisanje svega-particije i clean..).

-prije toga sve ostao po redu, bios-update+postavke (odgovarajuće, ovisno o željenom osu.. a w7 je na samrti i w10 je logičniji izbor.. +key w7..) ili barem za test bootati neki linux npr mint (eliminira se soft problem npr disk i brže se tad zna kvar ili soft..).

-otvoriti i počistiti prašinu-otvore za zrak, provjeriti ventilatore itd. Ako je pregrijavanje bilo uzrok, čišćenje možda pomogne ali moguće da su posljedice trajne tj kvar-lem-kontakti.. i da će sve biti nestabilno cpu-ram-vga.. to čišćenje treba raditi kao redovito servisiranje da se to prevenira, sad je možda kasno, jednako kao hdd..

-ako nema nešto za spašavanje na starom disku pobrisati ga i probati.. kupnja ssda je ok ali može biti beskorisno ako lap nije ispravan. Za live boot (koa i install-boot win) ne treba hdd-ssd.. boota se i vidi, dok je za jače kvarove dovoljno biti u biosu i primijetiti probleme ili npr pokrenuti memtest86 (kojeg ima većina live medija..).

-ako je uzrok pregrijavanje, tad nije dobro samo kupiti novi disk, jer neće dugo.. + sve se kvari i ne mora biti jedna stvar uzrok problema, može ih biti više.

-neki rade 5g, neki 10.. recimo da je ovo statistički prosjek za kvar koji ako je na mbo nije ispaltivo popravljati, dok redovito održavanje možda pomogne a može biti isto ili loša sreća/serija/komad..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2019 11:57 (ihush).
12 godina

pregrijavanje nije jer  je hladan,i kad sam probao sa drugim hardom kad se upalio nije se niti reseirao niti smrznuo, radio je ok.

ici cu redom pa cemo vidit.

12 godina
ihush kaže...

lap stariji od 5-- 7-8 god? za očekivati je problem barem s diskom a često pregrijavanje-mbo.. i upravo se na disku prvo primjeti problem (disk je možda ispravan, logičke-fizičke greške zbog pregrijavanja.. npr brisanje svega-particije i clean..).

-prije toga sve ostao po redu, bios-update+postavke (odgovarajuće, ovisno o željenom osu.. a w7 je na samrti i w10 je logičniji izbor.. +key w7..) ili barem za test bootati neki linux npr mint (eliminira se soft problem npr disk i brže se tad zna kvar ili soft..).

-otvoriti i počistiti prašinu-otvore za zrak, provjeriti ventilatore itd. Ako je pregrijavanje bilo uzrok, čišćenje možda pomogne ali moguće da su posljedice trajne tj kvar-lem-kontakti.. i da će sve biti nestabilno cpu-ram-vga.. to čišćenje treba raditi kao redovito servisiranje da se to prevenira, sad je možda kasno, jednako kao hdd..

-ako nema nešto za spašavanje na starom disku pobrisati ga i probati.. kupnja ssda je ok ali može biti beskorisno ako lap nije ispravan. Za live boot (koa i install-boot win) ne treba hdd-ssd.. boota se i vidi, dok je za jače kvarove dovoljno biti u biosu i primijetiti probleme ili npr pokrenuti memtest86 (kojeg ima većina live medija..).

-ako je uzrok pregrijavanje, tad nije dobro samo kupiti novi disk, jer neće dugo.. + sve se kvari i ne mora biti jedna stvar uzrok problema, može ih biti više.

-neki rade 5g, neki 10.. recimo da je ovo statistički prosjek za kvar koji ako je na mbo nije ispaltivo popravljati, dok redovito održavanje možda pomogne a može biti isto ili loša sreća/serija/komad..

evo dignuo win 7, skinuo se update isao u reset i na shutting down zaglavio i tu stoji, sad cu ga bas puistiti po sata da vidim oce se pomaknuti sta. a stari random hdd na kojem su bili vec win se gasio normalno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2019 12:44 (dennocro).
16 godina

-što znači 'dignuo win7' .. i kakav update-reset? .. sam update može biti problem, npr ako nije w7sp1 itd. za neke updateove je važan redosljed + namjerno otežavanje od strane MSa + updatemanager 3.x.. + mora biti sve updateano, npr sp1+ie11. Clean w7 nije 'dovoljan' i već to može biti problem (kojeg stvara MS).

-ako si išao na clean.. obrisao stari (možda (ne)ispravan)disk? sve particije .. ili što si napravio, jesi li bar obavio par minuta memtesta? .. tako se ne radi kad postoji problem, nema preskakanja nego po redu provjera. Prvo bios, postavke, .. i svakako je preporučljiv w10 jer w7 je skoro mrtav, ne zato jer je loš.. nego MS.

+ za vrijeme installa ovisno o brzini i usb kontroleru ako instaliraš s usba na nekim računalima tako stoji.. recimo pola sata, na novijima-bržima prođe u par minuta .. ili ako si mijenjao bootorder ili ako je usb napravljen na drugi način ili jel origigi ili yogurt itd.. sve to može biti povezano s ovim rebootom koji stoji. Jedino kad ideš redom sa 100% provjerenim tad nešto više znaš (i ne znači da ako ti je do sad w7installer radio da radi i dalje na svim računalima.. npr slipstreman install je takav, radi na jednom ne na drugom..).

ili npr ako je neispravna vga i updatea se driver.. tad će problem biti upravo kad se driver aktivira-smrzne, dok do tad radi u vga-kompatibilnom modu tj većina funkcija nije uključena i ne primjeti se kvar (jer ne moraju kvarovi biti isti, radi-ne radi.. ovi između su najveći problem) .. to ne znači da je vga krivac-kvar nego kao primjer, može biti + update.. a da bi računalo radilo, sve mora biti 100% ispravno, podešeno, hw+sw, sve.

edit: najkonkretnije, kao test kojim dovoljno brzo potvrdiš ili otkriješ HW kvar je boot live linuxa npr mint/ubuntu.. (obično je tamo i memtest... odvrti ga malo..) ili skineš w10 i napraviš, tad znamo da nije uzrok sam soft-modificiran-update-yogurt-killswitch ili loš loader-crack.. ili skineš w7 s msove str i napraviš install ali za to trebaš key. .. sve je na ms-downloadu dostupno ili distrowatch..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2019 13:11 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice