dali neko zna jel moguce nadograđivat laptop kao kućno računalo, dali je moguće staviti jaču grafičku ili procesor (zamjeniti za staru lošiju) ili ubaciti još rama...hvala!
Laptop nadogradnja
- poruka: 13
- |
- čitano: 3.899
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Proc, Ram i hard možeš mijenjat. Sve ostalo teško.
Ram je veoma lako za nadograditi, ako je grafička integrirana nije moguća nadogradnja.
kolko sam svatio, procesor ram i hdd se moze mijenjat a graficka samo ako nije integrirana, a jesu li ti djelovi kao ram, hdd i ostalo jel ih lako nac u prodaji kao djelove za stolni pc
HDD, može bilo koji od 2,5", samo pazi utore, SATA ili PATA.
Ram je SO-DIMM verzija ima ih u svakoj trgovini, pazi na DDR verzije i brzine, neka budu isti kao i one koje već imaš.
Procesor i samostalne grafičke ćeš teško naći, skupi su i sigurno ćeš morati platiti nekome stručnome za ugradnju.
HDD, može bilo koji od 2,5", samo pazi utore, SATA ili PATA.
Ram je SO-DIMM verzija ima ih u svakoj trgovini, pazi na DDR verzije i brzine, neka budu isti kao i one koje već imaš.
Procesor i samostalne grafičke ćeš teško naći, skupi su i sigurno ćeš morati platiti nekome stručnome za ugradnju.
koliko bi dosla odprilike grafa za laptop od 512mb npr. ddr3
Malo sam guglao i vidim da se svi slažu u dvije stvari.
Prvo da je gotovo nemoguće zamijeniti grafičku jer samo posebni modeli laptopa to mogu i da je skroz neisplativo.
Imas opciju eksterne grafike, no najjače što možeš dobiti je Ati 5670, što je dovoljno za medium-high postavke na nekoj nižim rezolucijama (ispod HD)
znaci laptop nikako za igre, pa da to je vise "poslovni stroj"
Pa da, postoje modeli s kojima možeš igrati i jače naslove, ali užasno su skupi, uglavnom preko 1000€.
Ako razmišljaš o kupnji, pogledaj da li ti laptop stvarno treba, ako se namjeravaš igrati daleko bolje rješenje je Desktop.
Inače laptopi nisu preporučljivi za igranje jer se zbog skučenog prostora komponente jače griju, te je ventilacija užasna, zbog čega, laički rečeno, kraće traju.
Ako već nemaš izbora jer ti laptop treba npr. za faks, gledaj uzeti što bolju grafiku i procesor, jer lako ćeš kupiti više rama i eksterni hard.
znaci nije uvijek kako oni nude vec mos birat sta zelis jace od djelova, i koju mi marku preporucas, meni se cine dobre hp, asus
aha ok sad mi je jasno, a sto se tice igranja nisam ni mislio na igrice nekih jakih naslova, vec one kao cod 2, nfs carbon....te i ne opterecuju pc bas puno
Što bi svi odjedanput te laptope nadograđivali.