Isplativost kupnje polovnog hardvera?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovisi koju komponentu uzimaš i poznaješ li prethodnog vlasnika
Ma mislia san preko oglasa kupit grafu i mbo ! Ali neznam koliko je to sigurno
Mah ne znam koliko ti je to pametno :S:S:S.... a i da li se isplati... da li mislis kupovati nesto low rated ili high?? ako se ne varam hoces MB i GPU?
Ma kupia bih oboje do 2.000 kn ! ali ako bih kupovao novo sta mogu kupit za tu lovu
Dosad nisam ima problema s kupovinom/prodajom, jedino vjerojatno nebi disk kupova rabljen (osim mozda da ga sam testiram, ali ni to nije sigurno), a dosad ddr, mbo, wireless router, wireless pcmcia...
Ma znan ali mi neki kazu da je to Kupovanje mačka u vriči!?
A slusaj, isto ka i rabljeni auto, samo sto s autom jos vise igras lutriju nego s ovim. Ipak, za rabljene stvari nikad nisam dava neke velike cifre - do 200kn, i opet bi dobia cak i garanciju za njih (iz ducana). Za 2kkn bi se dalo uzet i novu mb i grafiku, samo sve ovisi koliko si zagriza za tu brzinu. Uglavnom, ako ces toliko love i davat za rabljenu stvar, ocekuj da dobijes garanciju iz ducana koja jos uvijek vridi (znaci nikakve aukcije, nego ovjeren racun i garanciju za pojedinu komponentu), inace trazi dalje ili kupuj novo.
P.S. Sta ti je s ovim avatarom???
ma ovi vrazji x-ic sta stoji iznad pocetnik, alergican sam na njega, podsjeca me na losu internet vezu...
ma neman sliku pa zato je tu!
Nego daj mi prijedlog za mbo i grafu do 2.000 kn, ali novo!
Ma za igranje !
Ma sta se tice pc komponenti tu sam Beeeeeee jer san dosad samo prasia po konzolama! pa mi dajte koji savjet?
Za prijedlog je najbolje da ti daju ljudi koji su vise u gejmerskoj sceni... freecell, minesweeper i sudoko rade i na p200 sa s3virge grafikom
Za 2tkn ja poslozin citavi komp sa 320gb diska, 2gb ddr2, dvd-rw, dual core procom, i.... mini/mikro-atx plocom sa svime integriranim, tako da ti stvarno nisam meritoran da se petljan u ploce i grafiku od toliko love... puno su mi drazi tihi kompovi iznimno male potrosnje...
pricaj sta triban minjat i sta mislis o ovome
PROC Core2Duo E 4300
Mbo asrock
Grafa ati x 1050 512 mb
Hdd Seagate 300 gb
Dvd rw pioneer
Case Thermaltake Armor Super Tower
napajanje Thermaltake toughpower 850 w
pricaj sta triban minjat i sta mislis o ovome
Case Thermaltake Armor Super Tower
napajanje Thermaltake toughpower 850 w
Pa nema tu velike mudrosti. Hardver ili radi ili ne radi. Hardver (osim diska i optičkih pogona) nema mehaničkih dijelova, pa se ne može pokvariti. Ako radi onog trenutka kada ga kupiš, radi i dalje. Dakle, svakako je isplativo jer dobiješ apsolutno valjanu komponentu za mizerne novce.
Jedino što nebi trebao kupovati su diskovi i optički pogoni. Oni imaju mehaničke dijelove koji se kvare i tu nikada ne znaš.
Ok hvala van lipa na savjetu!!
Isplativost kupnje polovnog hardvera?