Hm... Klonirao sam disk. Oba SATA su. Hoću taj drugi imat u slucaju da ovaj prvi se pokvari i da samo ga ubacim unutra i sve je ok. Klonirao sam ga s DriveImage XML. Uradio je dobro kloniranje, no kad sam htio bootati s novog diska, nije htjelo. Izbaci, disk error, invalid disk, please replace. Kako da kopiram boot? U rootu c, ono, boot.sys i slicne datoteke su se prekopirale. Izgleda mi sve identično. Jumperi su identični, vadio sam i bateriju s matične. Šta još da uradim?!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hm... Klonirao sam disk. Oba SATA su. Hoću taj drugi imat u slucaju da ovaj prvi se pokvari i da samo ga ubacim unutra i sve je ok. Klonirao sam ga s DriveImage XML. Uradio je dobro kloniranje, no kad sam htio bootati s novog diska, nije htjelo. Izbaci, disk error, invalid disk, please replace. Kako da kopiram boot? U rootu c, ono, boot.sys i slicne datoteke su se prekopirale. Izgleda mi sve identično. Jumperi su izvađeni, vadio sam i bateriju s matične. Šta još da uradim?!
Itko?!
Probaj to napraviti s programom Acronis True Image, trebalo bi raditi 99%.
Izbaci, disk error, invalid disk, please replace.
U slučaju da su ti istovremeno oba HDD-a u računalu sa istim postavkama jumpera onda ti se neće bootat drugi HDD osim ako u BIOS-u ne postaviš boot sekvencu na njega, a i tada je upitno na nekim pločama (najbolje je jumpere postaviti u opciju cable select - CS)
Ma znam, nisam bootao uopće s oba diska, vratio bi kablo s ovog prvog na novi i probao bootat. Nije htjelo.
Pitanje je da li si radio kopiju diska ili samo kopiju particije,zvuci slicno ali ipak nije isto.
Cak i ako imas samo jednu particiju jer se u prvom slucaju kopiraju i boot postavke diska.
U originalnom postu se spominje da su diskovi SATA a onda se dalje navode jumperi? Za samo kloniranje je nevazno kakvi su diskovi ali je opet dobro znati o cemu se radi...
Preporučam da kopiju diska ili particije radiš sa Acronis True Image, najbolji program za backup i slične stvari.