HDD Smrzavanje

poruka: 14
|
čitano: 4.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Smrzavanje Ekrana HDD??

Ovako :

Prilikom igranja ili opcenito surfanja ili bilo kojeg rada na racunalu znaju mi se desavat smrzavanja ekrana.

Crvena led lampica konstanto svijetli..i kao da ne moze da ocita hdd i neki proces.

Nakon restarta tesko ili nikako ne ocitava HDD dok se god ne skroz ugasi protok struje iz uticnice.

Zna se smrzavati nakon toga na boot ekranu.

Ovo se desava random..ne uvjek..nekad i duze vrijeme radi ispravno..dosta puta sam system dizao ispocetka misleci da nije u tome problem.

Defragmentiram redovno disk...Virusa nema..Ociscen je redovno s CCleaner om.

Ovaj problem vec duze vrijeme vucem..jer je random..nekad i po koji mjesec dana i duze mi se do ne dogodi..a mozda i duze..a nekad se dogodi po par puta dnevno.

Molio bih ako netko je imao slican problem ili zna soluciju kako provjeriti ili otkloniti u cemu je problem ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD Smrzavanje

Skini HD tune, pokreni error scan full, pogledaj i health tab, postaj slike na forum.

Valentin

5 0 hvala 1
16 godina
Re: Smrzavanje Ekrana HDD??
-koristi HDD utils proizvođača za diagnosticiranje. Sve potrbono je na Hirensu ili skini i napravi bootmedij. Nakon toga ćeš znati dali je disk ispravan (može biti bilo što drugo, kontrole, kabel, pregrijavanje, driver, virus..) i ponekad provjeri SMART status (opcija u BIOSu).
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Re: HDD Smrzavanje
Valentin17 kaže...

Skini HD tune, pokreni error scan full, pogledaj i health tab, postaj slike na forum.

Napravio sam test s main hdd om. Jedino mi se nije full ocitao Health na njemu.Dok na sporednom je.

--Ovdje sam naveo napajanje koje imam...vise manje lijevo napajanje..staro je nekih 9mj pa da slucajno ono ne radi problem--

__Mjenjao sam sve sata kablove...iskovcavao DVD da kojim slucajom ne dobiva mi disk punu struju koliku treba i slicno..i uvjek su se desavala smrzavanja.

Graficka je stara 4mj tako da ni ona ne bih trebala biti problem...procesor mi radi bottleneck u dosta igara i vec mu je 4-5 godina..i u full usage u je skoro u vecini igara.

Nije OC an..jer je vec pri kraju po mojoj racunici.Maticna i rami su u redu__Moja prepostavka da je kvar u hdd u ili cpu__

EVC-ML500W EVC-ML500W
14 godina
HDD Smrzavanje

Ajmo ovako, taj disk koji sada imaš kao glavni, izvadi van iz računala, uzmi drugi disk (ako nemaš svoj, probaj posudit), spoji ga na računalo, na njega instaliraj friške windowse, ako imaš neku ludu instalaciju evo linkovi za orginal Win 7, skini, snimi na maloj brzini (4x) i instaliraj.

Svakako nadogradio BIOS i drivere, osim ako već nemaš najnovije, onda ništa.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Instaliraj samo najosnovnije za probu, nemoj stavljati ni antivirus, tako da možemo eliminirati i greške u sofweru.

Možeš stavit na forum i event log (Aplications, System) da pogledamo da li ima tamo kakvih grešaka.

Ovo mi je sumnjivo kako neće očitati health tab ovog prvog diska.

Valentin

1 0 hvala 1
12 godina
HDD Smrzavanje

Evo na standardnom sustavu imam hrpu errora u event log u system, application i security listi.

--Istalirat cu svjeze orginalni sustav bez puno aplikacija na njemu na drugom formatiranom disku pa cu ponovo uslikati event log--

--Updated BIOS a sam napravio..takodjer i update drivera redovno radim--

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 13:56 (L1nNk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD Smrzavanje

Ajde ti sebi fino skini orginal Win 7 (linkovi u postu gore), snimi na maloj brzini (4x) na DVD i instaliraj ponovo na drugi disk, imaš grešaka pun k.., između ostaloga na prvoj slici pokazuje i greške diska (zaokuženo na slici).

Ovaj disk koji je sada glavni izvadi iz računala, neka bude samo ovaj drugi na koji snimaš OS.

POGLEDAJ POGLEDAJ
Valentin

1 0 hvala 1
12 godina
HDD Smrzavanje

Svjeza instalacija sustava iz prethodnog linka !!

Istaliran na IDE stari hdd !!Jedino sto je dosta glasan stari hdd prilikom rada.

Samo istaliran osnovni driver za GPU.

Nisam nasao niti jedan error za disk...osim ovih par error pod app.

--Sta bih treba napraviti s starim disk om ?? Probati i na njega staviti svjezu instalaciju systema pa vidjeti dali postoje i dalje prisutne greske, ili ostaviti na ovome system

za trenutnu uporabu??--

Ovaj problem smrzavanja me mucio jos i na XP u, Visti i na Win7..sve na ovom disku. Otkad sam uzeo PC imao sam problem hdd a tad ne toliko primjetan ali s vremenom se cesce desavalo. Tako da mislim da je u njemu najveci problem i da je najbolje ga ostaviti za neku storage upotrebu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD Smrzavanje

Ovako napravi, ovaj disk koji si izvadio van iz računala i koji je izgleda stvarao probleme više nemoj koristit (ni za storage), nemoj ga bacit, ali ga spremi na stranu, za sada ostavi ovako kako je, snimi si normalno sve drivere, update i programe. Normalno koristi računalo par dana, vidi da li se smrzavanje ponavlja ili ne, pravi i event log, ako se više ne bude ponavljalo znači da je problem bio u disku.

Ako se pokaže da je problem bio u disku onda si svakako uzmi novi HDD, ja ti preporučam WD Cavier Black SATA III 3.5" (ako i nemaš SATA III matičnu, radit će bez problema na SATA brzini koju ima matična), disk ima 5 godina garancije i jako je pouzdan. Sada koji kapacitet ćeš uzimat će ovisiti o tome koliko novaca misliš izdvojit, ali probaj gledat da uzmeš ili 500GB ili čak 1TB (još bolje ako možeš).

Kad kupiš novi disk ova dva koja imaš možeš slobodno bacit (prvi je možda riknuo, a drugi ima prastaro IDE sučelje i spor je), ugradi novi koji si kupio, na njega stavi windowse i programe, i to je to.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 17:00 (Valentin17).

1 0 hvala 1
14 godina
HDD Smrzavanje

Znači opet problemi, izbacio ti je plavi ekran.

Napravi ovo, trebaš otvorit log koji će nam reći što je uzrokovalo plavi ekran.

Slijedi video.

Prema ovim uputama (video i opis) ćeš imat BSOD log u text fileu, kad to napraviš kopiraj taj text na forum.

Ako zapneš pitaj.

Ništa drugo nemoj mijenjati dok ne vidimo što uzrokuje BSOD, možda je problem u RAM memoriji ili nekom driveru ili programu, najčešće je problem memorija.

EDIT: Ako imaš više keksova RAMa isprobaj jedan po jedan, ako imaš samo jedan probaj posudit od nekoga RAM, samo pazi jel DDR ili DDR2 ili DDR3, malo mijenjaj slotove, vidi jel problem ostaje.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 19:08 (Valentin17).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HDD Smrzavanje

pomoc oko ovoga isto mi se smrzava

pomoc oko ovoga isto mi se smrzava pomoc oko ovoga isto mi se smrzava

0 0 hvala 0
14 godina
HDD Smrzavanje

Probaj zamjenit DATA kabel, ako to ne pomogne onda ti vjeovatno odlazi elektronika, trebaš novi HDD, tu nema popravka. Možeš ga probat priključit na drugi utor u matičnoj ploči.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD Smrzavanje

Htio sam vam se javiti i ispričati svoju priču u vezi ove teme. Meni se događa ista stvar, samo na laptopu - znači ona lampica za hard počne konstantno svijetliti, resource manager pokazuje da je disk pod stopostotnim opterećenjem, iako se ništa značajno ne radi na njemu.

Testirao sam sa programom HD Tune i našlo je nekoliko bad sectora pa sam odlučio zamijeniti disk. Nabavio sam novi i friško stavio win7 na njega, naravno prije svega ga formatirao. Neko vrijeme je radilo ok, ali onda se opet počeo pojavljivati isti problem!

Tražio sam po internetu ljude sa sličnim problemom, i koliko vidim, većina je uspila rješiti to zamjenom harda, ali ne svi - kod jednog dijela ljudi ni zamjena harda nije pomogla :/ Tako da... tražimo rješenje i dalje.

Ne znam jel pomaže ikome ovaj post, al nema veze :) 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HDD Smrzavanje

meni se to desavalo i sada sam polegao kuciste na pod i sada radi normalno.. ( to nije rijesenje ali trenuton mi je pomogloo dok ne nabavim  novi hDD)sada dokle ce to raditi  nezz 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice