HDD problem

poruka: 7
|
čitano: 2.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HDD problem

Dakle komp mi je dosta star (nekih 8 godina) ali od kad sam ga kupio mjenjao sam dosta hardwera.
Nakon neke dvije godine kupio sam drugi hard disk od 320 gb (prvi je bio manji) i jos 1 gb rama (na pocetku sam imo 1) i to mi je trajalo neke dvije godine (2 HDD-a u kompu)

Nakon te dvije godine prvo je krepo jedan hard disk a nedugo nakon toga i drugi ( al uzmite u obzir da je radio 24/7)

Susjed mi je dao svoj polovni koji je trajao jos nekih 5 godina.

Nedugo nakon sto su mi ova 2 hard diska krepala krepala mi je i graficka.Kupio sam novi (GT8500).

Ona je trajala 4.5 godine i onda je takoder krepala. sad sam nedavno kupio (GTS450).

Nedugo nakon nove graficke krepo mi je i ovaj polovni hard disk za kojeg nisam mislio da ce toliko trajati.

Kupio sam novi WDC od 500 gb. Taj novi nije ni tjedan dana trajao, pojavili se bad sectori a nakon 2 dana i skorz je krepo.
Oso sam natrag u hg spot garancija ovo ono dali mi novi.

Ovaj novi mi je sad mjesec dana trajo i evo danas mi opet bad sectori.
test sam pokrenio nakon sto mi se komp zamrzo na loading screenu u igri.

Moje pitanje je kolika je mogucnost da su mi dali dva neispravna hdda ( u sto sumnjam). Vjerojatno je neka druga komponenta kriva za kvarenje hdda. Vase misljenje i dali mi se uopce isplati opet novi hdd stavljat u ovaj komp

AMD Athlon 64 Processor 3000+ 1.8 ghz

2GB ram
GTS450 2GB DDR5

Maticna: ABIT KN8 (motherboard - ATX - Socket 939 - nForce4

Napajanje: 460W

Health status Health status
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD problem

Na pojavu sektora na HDD ne može utjecati druga komponenta, vrati i toga koji se sada pokvario natrag, moja preporuka je da ih zamoliš za nadoplatu i uzmeš WD BLACK istoga kapaciteta.

EDIT: Daj reci samo o kojem se napajanju radi?

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 16:28 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
14 godina
HDD problem

Napajanje je ok, traži novi disk, ako imaš para i ako ti dopuste nadoplati i uzmi si WD BLACK.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: HDD problem
Valentin17 kaže...

Napajanje je ok, traži novi disk, ako imaš para i ako ti dopuste nadoplati i uzmi si WD BLACK.

Kad te tako dobro ide, možeš pogoditi koliko prstiju ja sad pokazujem?

Loše napajanje može uzrokovati kvarove ostalih komponenti (bad sectore na disku, curenje kondezatora na matičnoj ili grafičkoj i sl.). Kondezatori u napajanju stare i pada im kapacitet. Napajanje koje je staro 8 godina i kod boljih brandova već može imati povećanu razinu šuma, ovisno o uvjetima u kojima je radilo (prašina, temperatura...), a (almost) no name napajanje pogotovo.

S obzirom da je disk pod garancijom, ja bih ga vratio bez da spominjem išta o iz povijesti bolesti ostatka konfiguracije, a napajanje bih promijenio ukoliko je staro 8 godina, a nije neki top brand (čak bih i onda razmislio, ovisno o financijskim mogućnostima).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
HDD problem

... (nastavak)

-starost računala je dovoljan razlog za sve probleme. Moguće da je i HGšrot pun škartirane robe, ali nisi toliki baksuz.

-nForce je inače problematičan chipset, vjerojatno je MBO i napajanje uzrok nestabilnosti i (najvažnije) ulazak u igru.. naravno, najopterećeniji dio kad ako je nešto slabašno mora puknuti. HDD je možda ispravan, bad sectori u takvom slučaju mogu biti logički (format i nema beda..). Ako imaš stari PATA HDD možda bi to bilo bolje rješenje za nForce (chipset) ili provjera kablova, kao i provjera temperature chipseta. (prst sistem je primejreniji od HWmonitora, ako je vruće - znat ćeš).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HDD problem

Sry nisam napiso ali napajanje nije 8 godina staro, mjenjo sam ga jer mi je staro bili preglasno , ovo je oko 4 godine staro

edit: hdd je sata

edit2: nikakvi problemi sa temperaturom

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 19:58 (tzuiii).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice