Evo sto se dogodilo , maxtor diamondmax plus 9 160gb ata i ladica Spire gigapod II radili su do danas super savrseno, a onda sam slucajno zakacio kabel od napajanja ladice i iscupao ga iz ladice dok je vrtio neki flim a sve je skupa srusilo se na pod iz horizontalne visine svega par cm, ustvari samo se prevurnulo . Sada hard disk ispusta zvukove kao novogodisnja jelka, tulip tuuliip i to samo dok se pokrece a led diode svijetle non stop jedno vrijeme pa onda ostane samo crvena koja signalizira power, ali kad prikljucim na com preko usb opet ispusta takve zvukove i opet obe ledice svijetle.
takve zvukove iz hard disca nisam nikad do sad cuo pa neznam je li problem u discu ili u ladici.
Ako je tko ikad cuo nesto slicno volio bi da mi da par savjeta jer mi se na tom hardu nalazi cijela kolekcija filmova koju sam skupio tijekom godina - smrc
Koliko sam nasao na netu tu je izgleda doslo do head crasha hdd-a pa mislim da je gotov, da li se u kucoj radinosti moze nesto spasiti podataka ili samo profesionalno.Isprobao sam ga umetnuti u dva druga racunala ali ga ne vide, a jedan se nece ni bootati kad ga spojim.ali su mi jako simapticni zvukovi kojie ispusta bas kao jelkica...znate kao ono jinge bell kada svira na lampicama i nesto grebe pa mislim da je to head crash

Mislim da im je to bila zadnja ili predzadnja serija diskova prije nego ih je Seagate kupio - diskovi su im se previse zagrijavali i dosta su se kvarili. Da - smece. Upravo sam se sjetio - ovaj tjedan sam morao izvaditi iz jednog poslovnog racunala 120 GB Maxtorov disk na kojem se pojavio 1 bad sektor (samo jedan, ali vrijedan!), a brzina citanja je pala na 5 MB/s! Na drugom racunalu je, doduse, brzina citanja bila normalna, ali svejedno - tu je bad sector i cinjenica da u drugom računalu više ne radi kako treba, a do pred koji mjesec je radio. Zamijenio sam ga drugim diskom koji - leti.