Ekran bljeska, mijenja rezoluciju

poruka: 4
|
čitano: 1.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
offline
Ekran bljeska, mijenja rezoluciju

Pozdrav, evo danas mi računalo počelo "gasiti sliku". Spojen je na tv preko hdmi kabela. Slika se ugasi pa upali, bljeska, mijenja rezoluciju, pa se pojavi snijeg, pa malo dugine boje po ekranu.

Cijelo to vrijeme windowsi rade, ali je nemoguće išta raditi zbog promjena na ekranu. Kad prebacim na gledanje tv, sve je normalno.

Pretpostavljam da je grafička problem, ali bolje da pitam ovdje

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Ekran bljeska, mijenja rezoluciju

Probaj u drugi HDMI utor na računalu i TV-u pa vidi jel pomoglo. Ili s drugim kablom. Ako se ponavlja onda je do grafičke 

5 godina
offline
Re: Ekran bljeska, mijenja rezoluciju

Evo posudio drugi hdmi od susjeda, sada sve radi. Do njega je bilo.

Hvala ☺️

13 godina
offline
Ekran bljeska, mijenja rezoluciju

-to je klasični 'kvar' tj zaštita, macrovizija-hdcp .. tj kako razlikovati kvar koji može biti jednak, npr dugine boje.. pa kvar će biti nešto od tog, ne sve istovremeno i ne ciklički pa povremeno ok.. kvar je kvar, dok je ovo umjetni kvar-smetnja zbog zaštite .. hdcp.

 

edit, + .. pošto je u ptianju tv, može biti i dužina kabla, starenje-kontakti, pad signala.. zato se u pravilu koriste kraći kablovi, 1-2m, duže samo kad mora (jednako hdmi-usb, isto pravilo).. tad uzrok nije sam hdcp nego pad signala, gubitak.. koji vremenom-starenjem može doći na tu 'granicu' tj ispod mada je do danas radilo.. to je tako, sve stari i gubi svojstva u odnosu na novo, oksidacija kontakta i pad efikasnosti elektronike uz otpor s povećanom temperaturom.. možda bi novi ili kvalitetniji kabel radio, možda da su hladniji dani, itd. Taj problem starenja se dešava u svemu, u ovom lancu može biti vga-kabel-ekran.. pa uzrok može biti i vga, provjeriti hlađenje, počistiti prašinu tj to može malo produžiti životni vijek dok ovo mogu biti početni simptomi itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2022 9:45 (ihush).
 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice