A disk read error

poruka: 7
|
čitano: 2.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
A disk read error

svaki dan mi se javlja ta poruka neznan više što ču.. upalim komp nešto gledam na netu ili igram igricu ili slušam muziku i odjednom kompjuter se restarta i pojavi mi se poruka A disk read error press ctrl + alt + del to restart i nemogu onda u windows, odnia sam ga par puta u doćan di sam ga kupia oni bi samo reinstalirali windows i rekli da je sve u redu ali to ne pomaže.. I onda sam odlučia da kupim novi HDD i sve je bilo dobro par dana i onda opet ista stvar.

Sad neznan u čemu je problem ? Planiram kupiti matičnu i memoriju.. ako to ne pomogne onda stvarno.. jeli postoj neki način da mi kompjuter testira svaku komponentu i pogleda ima li kakva greška na njima ?

Moj komojuter je

matična - MBO BIOSTAR, s.775, TP43D2-A7, Intel P43, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 ZVUK, DDR 2, 1Gbsps, ATX 2

procesor - Intel Core (TM) 2 Duo E73002.66 GHz, 3MB Cache, LGA 775, BUS 1066 MHz, Wolfdale, Box

Grafička - VGA PCI-E BFG, 9800 GT OC, GeForce 9800 GT, 512 MB, Dual DVI, HDTV

Napajanje - 500w ATX 2, FORTRON , BlueStorm II, ATX 2

Memorija - RAM, 1X1 GB, DDR 2, HP2-6400, 800 MHz, MUSHKIN High Performance

Optički pogon - DVD Pisač, sony -nec

HDD- Western Digital 320 GB 7.200 o/min 16 mb cache

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A disk read error

Skini HDtune i skeniraj disk da nemas bad sektora. Meni se to desavalo na Seagateovom hardu dok jedan dan jednostvano nije otisao u vjecna lovista.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 13:08 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: A disk read error

Probaj promijeniti utor na matičnoj i kabl.

Možeš probati na drugom compu pojedine komponente (kod frenda npr). Posudiš mu disk i vidiš kako se kod njega ponaša.

Za svaki slučaj, napravi backup važnih podataka.

17 godina
neaktivan

Do HDD-a nije (prije sam mislia da je) jer sam stari zamjenia za novi, a HDTune sam instalira i pokazuje mi da je sve u redu s HDD-om.

Trenutno kompjuter još neradi sada sam na laptopu kod frenda i pišem ovu poruku. Sutra će mi doći serviser pogledati kompjuter pa ču vidit što on kaže.

Glupo mi je sada dati 100 € npr za novu matičnu a da mi opet kompjuter crkne.. Razmišljam da kupim sve novo ili možda mac.

Ali ugl vidit ću što če sutra reči serviser.

(moj kompjuter prijeti otkazom a star je svega 7 mjeseci ;( tužno)

16 godina
neaktivan
A disk read error

Mozda te zeza sata kabel. Probaj ga promjenit.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a probat ću..

15 godina

Jel mi hard rikavela??

I jel ide to pod garanciju??

1
Nova poruka
E-mail: