A disk read error occurred

poruka: 12
|
čitano: 5.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
A disk read error occurred.Press CTRL+ALT+DEL.

Evo imam jedan problem koji neznam kako rijesiti,znam da ima ovakvih tema,ali molim moderatore da je ne zatvore sve dok ne rijesim ovaj problem!!   Evo reinstaliro sam Windowse 7,i nakon instalacije AV-a (avasta 5.0 free),moramo sam restartat Windowse i to sam i napravio,dok se palilo dosla mi je ova slika dolje,i windowsi se vise nisu mogle ucitati!!!! I to je to!!  Neznam sta cu napravit,ljudi pomozite,evo konfiguracija al mislim da ona nije vazna. btw. neznam jesam li trebao stavit u softwarske ili hardwarske pobleme!!      

HDD:WD caviar green 1TB

CPU:Intel Core 2 quad Q8200 2.4 GHz

MB:Asus P5QL/EPU

Ram:Kingston 2x2 === 4GB 1066 MHz

Grafa:Nvidia GeForce GTS 250 1GB

Napajanje:500 W (neznam koji) 

Windowsi: Na jednoj particiji:Win 7 Ultimate X32, a na drugoj:Win XP Pro X64!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: A disk read error occurred.Press CTRL+ALT+DEL.

Skini Hiren's Boot CD, bootaj s njega i provjeri disk nekim od alata šta češ nać na njemu !

Do not pilati
15 godina
neaktivan
IronManX2 kaže...

Evo imam jedan problem koji neznam kako rijesiti,znam da ima ovakvih tema,ali molim moderatore da je ne zatvore sve dok ne rijesim ovaj problem!!   Evo reinstaliro sam Windowse 7,i nakon instalacije AV-a (avasta 5.0 free),moramo sam restartat Windowse i to sam i napravio,dok se palilo dosla mi je ova slika dolje,i windowsi se vise nisu mogle ucitati!!!! I to je to!!  Neznam sta cu napravit,ljudi pomozite,evo konfiguracija al mislim da ona nije vazna. btw. neznam jesam li trebao stavit u softwarske ili hardwarske pobleme!!      

Jel ti to samo na sedmici ili isti problem imas i sa xp-om?

15 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio njegov problem, a i sam sam imao isti (u mojem slucaju je taj problem uzrokovao ATA kabel, i postavke jumpera), njemu disk uopce ne cita OS niti bi ponudio odabir kojeg Windowsa zeli bootati.
Provjeri kabel, probaj dignuti neki LiveCD Linuxa ili Hiren's boot CD koji ti je groza preporučio i javi rezultate.

www.dreamteh.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 3:40 (DreamTeh).
15 godina
neaktivan
DreamTeh kaže...

Koliko sam shvatio njegov problem, a i sam sam imao isti (u mojem slucaju je taj problem uzrokovao ATA kabel, i postavke jumpera), njemu disk uopce ne cita OS niti bi ponudio odabir kojeg Windowsa zeli bootati.
Provjeri kabel, probaj dignuti neki LiveCD Linuxa ili Hiren's boot CD koji ti je groza preporučio i javi rezultate.

Kabele sam odmah provjerio,ali nista.Imam 2-3 linux-a,ali sve je dobro do kad treba odabrati na koji nacin instalirati na particije,i to neznam,ja sve pritisnem ali nece nista uvik govori da trebam nesto ::: /boot  ::: i ta sranja,ako ima ko online tutorijal,neka mi da!!! Ljudi imam jako vazne podatke,ako ih je ikako moguce vratit.......molim vas pomoziteee!!! 

Hvala moderatorima sto mi nisu zakljucali temu!!!!  HELP MEEEE!!!

my computer is in my blood
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
IronManX2 kaže...

Jel ti to samo na sedmici ili isti problem imas i sa xp-om?

Ma nemogu opce,boot-at windowse !!!

15 godina
neaktivan
jbg,nemogu ga sprzit jer mi na laptopu neradi opticki pogon,moam poc do rodaka,koji zivi malo dalje! ali napravit cu ja to !! sve jedno hvala!!
15 godina
neaktivan

Onda je mozda hard disk bye-bye.. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: A disk read error occurred
mario1990 kaže...

Onda je mozda hard disk bye-bye.. {#}

Nevirujen,nov je,tek 3-4 miseca,dobro bar jos imam garanciju!!     

17 godina

Evo ja imam isti problem, kod instalacije Win 7, a neznam zašto ga ne očitava, prvih par puta jest, al onda nakon jednog restarta ništa.

BUG je IT biblija! --- LoL username: UnimatriX (EU)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: A disk read error occurred
Unimatrix 007 kaže...

Evo ja imam isti problem, kod instalacije Win 7, a neznam zašto ga ne očitava, prvih par puta jest, al onda nakon jednog restarta ništa.

Ne ocitava ti cd/dvd? 

mozda je ostecen.

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
17 godina
Re: A disk read error occurred
mario1990 kaže...
Unimatrix 007 kaže...

Ne ocitava ti cd/dvd?

mozda je ostecen.

Ne, očitava on cd/dvd, ali ne očitava hard od sinoć, javlja mi se ista ona poruka za restart, kad instalacija Win krene i pita me kamo želim instalirati, ne očitava nijedan hard disk, tj. particiju.

EDIT: Riješio sam problem

BUG je IT biblija! --- LoL username: UnimatriX (EU)
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 9:46 (Unimatrix 007).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice