Dakle, komp pod "moj pc", počelo jučer sa random smrzavanjem prilikom nezahtjevnog korištenja računala (surfanje, youtube..). Nakon dva-tri restarta se pogoršalo na način da bi sustav zapeo pri loadanju samih windowsa - one točkice bi se vrtile u krug unedogled i morao bi "na silu" gasiti/restartirati, poslije toga još gore - nekad bi počelo loadati winse a nekad bi mi bios izbacio poruku da nema bootabilnog medija.
Nakon nekog vremena sam nekako uspio loadati u safe mode i odraditi chkdsk, sfc / scannow i dism i iako mi nije našlo nikakve greške činilo se da je problem riješen jer je poslije toga nekih sat vremena računalo radilo normalno dok nisam pokrenuo diablo, nakon 10ak minuta igranja sustav se opet zamrznuo.
Tu sam popizdio i odlučio formatirati ssd i nanovo instalirati windowse, i naravno i tu su se pojavili problemi. Prvi pokušaj instalacije je došao gotovo do samog kraja, ali onda opet smrzavanje. Iduća dva pokušaja instalacije nisu uopće više vidjela moj ssd, iako ga bios cijelo vrijeme uredno vidi, tu sam se već pomirio da je ssd krepao i ostavio sam se toga do danas.
I sada dolazimo do čudnog dijela ove priče, danas imam slobodan dan i vrag mi ne da mira, rastavim komp i izvadim i vratim ssd, malo ispušem prašinu, pokrenem instalaciju i sve prođe bez problema. I evo sada tipkam s istog kompa, upaljen je od jutros i čini se da problema više nema. Skinuo sam valjda sve što sam pronašao za provjeru healtha - crystaldisk, hd tune, sentinel, samsung magician, minitool partition itd i svi mi prikazuju excellent health i nula bad sectora i sad mi više ništa nije jasno.
Očito je da problem nije bio u windowsima ali sad očito (valjda) nije problem ni u ssd-u.
Ima netko sličnih iskustava? Da se pripremim da bi mi ipak ssd mogao krepati uskoro?