da li mogu ocistiti procesor i hladnjak sa 70%-tnim alkoholom? znam da se aceton ne preporuca...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
papirnata maramica a sa alkoholom možeš...
Što to treba čistiti? Ja samo obrišem papirom, skinem koliko mogu - a možeš skoro sve skinuti. Sa čačkalicom izvadim pastu iz one rupice i na kraju sa malo alkohola 35% tek tako da ne sa vodom. Mislim da možeš i sa vodom (samo malo) te dobro osušiš.
Sada će još netko napisati tipa "Zewa WC papir je bolji od maramice, jeftiniji, mekaniji, ima ga više..."
Evo napisao sam
Trebas najobicnije maramice i medicinski alkohol.
Prvo obrisi s cistom maramicom, i onda na drugu kapni alkohola i obrisi do kraja.
evo, slozio sam... jedno pitanje: stavio sam si 64 bitne windowse i sve je bilo u redu dok nije odjednom pocelo zastekavati, i pjesma se pocela ponavljati (svjeza instalacija windowsa). pa me malo strah jer iz kompa puse hladan zrak (wtf?) a temp proca mi je 22 stupnja (po jezgri). bojim se da sam nesto krivo narihtao ili sta vec... wmp je 32 bitni, mozda je to razlog zasto je stekalo... ?
da li mogu ocistiti procesor i hladnjak sa 70%-tnim alkoholom? znam da se aceton ne preporuca...
ko kaže da nemožeš koristiti aceton? Bitno je da nije "aceton" za čišćenje nokata iz DM-a (jer sadrži nekakva mirisna uljna sra*a).
Možeš kupiti dec čistog acetona u apoteci za 15kn. Samo pazi na svoje nokte :)
Čisti alkohol je isto ok.
Izopropilni alkohol je najbolji od gore navedenih, također se može naći u apotekama.
Svi su oni jako dobra otapala i jako brzo ishlape.
wmp je 32 bitni, mozda je to razlog zasto je stekalo... ?
To nema veze. 32bitni programi rade jednako dobro na 64bitnim sustavima.
ko kaže da nemožeš koristiti aceton? Bitno je da nije "aceton" za čišćenje nokata iz DM-a (jer sadrži nekakva mirisna uljna sra*a).
Možeš kupiti dec čistog acetona u apoteci za 15kn. Samo pazi na svoje nokte :)
Čisti alkohol je isto ok.
Izopropilni alkohol je najbolji od gore navedenih, također se može naći u apotekama.
Svi su oni jako dobra otapala i jako brzo ishlape.
wmp je 32 bitni, mozda je to razlog zasto je stekalo... ?
To nema veze. 32bitni programi rade jednako dobro na 64bitnim sustavima.
Ja baš i ne bi izopropilni koristio. Dovoljan je i etilni (96% a ne kao što pokretač kaže 70%).
Izopropil ima tendenciju izbljeđivanja stvari (ponajprije sjajne plastike i plastike opčenito), a i mogao bi maknuti oznake koje su naštampane na procesoru. Imam jako puno iskustva s tim alkoholom.
nevjerojatno koliko mi je stekalo! stavio sam si 32 bitne windowse... i tu mi je outlook express zastekal i moral sam restartati komp.. naime, kupio sam dijelove za komp, preko oglasnika, maticna je nova (asus P5KPL-AM/PS), procesor je star oko godinu dana (E4600), radnu sam si posudio ( :) ), a napajanje je od 400W (CODEGENovo atx 2.03 300xx). hard mi je ostao stari. da li mozda zbog harda sporo? star je preko 5 godina i spojen je onim Parallel ATA kablom...
opet!! komp mi je brz dok otvaram foldere i surfam, ali dok instaliravam nesto (pes npr) ili extractam nesto spor je!! zna li netko u cemu bi bio problem?
Memorija: 1 GB DDR2 800 MHz
Skini prime95 i hd tune te fino testiraj komponente (kladim se da je ram memorija)
I pazi kad skidaš ili stavljaš pastu da ti ne pobjegne na pinove.
Ako se radi o onoj gumenoj tvorničkoj pasti, treba ostaviti PC upaljen da se ugrije, onda ga ugasiti, ištekati i skinitu cooler. Krupne ostatke paste možeš skiniti s osobnom ili sličnom plastičnom karticom, pa očistiti alkoholom.
nevjerojatno koliko mi je stekalo! stavio sam si 32 bitne windowse...
opet!! komp mi je brz dok otvaram foldere i surfam, ali dok instaliravam nesto (pes npr) ili extractam nesto spor je!! zna li netko u cemu bi bio problem?
Memorija: 1 GB DDR2 800 MHz
Koje točno windowse?
windows xp... prije sam igrao pes 2010 i 2 puta mi se smrzo komp! morao sam restartati. nevjerojatno! to se samo meni moze dogoditi... niti prvi komp nije radio kak spada, niti bude taj...
I pazi kad skidaš ili stavljaš pastu da ti ne pobjegne na pinove.
stavio sam jako malo paste. tanku liniju, i malo mi je pobjeglo van (jer dno hladnjaka je okruglo), ali taj dio koji je izasao van je 2-3 mm jos na procesoru...
nema problema onda, sve ce radit
Isuse i Bože koji offtopic. daj se držite teme