Avast modul se buni - vjerojatno krekirana igra?!
BSOD - što, zašto i kako
- poruka: 3.547
- |
- čitano: 1.205.517
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi dal je tko od vas imo ovaj problem prilikom instalacije gta 4? http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/gta-4-bsod/154232.aspx
Ja sam instaliro onaj blue screen view i nekuzim sa trebam sad s tim.Dode mi ovo
Sve kaj počne s asw je avast.Prvo imaš li skinutu igru ili neki program čuo sam da su za sad neki imali problem sa sandbox i bsod al kakti je to riješeno u verziji 7.Ako nemaš verziju 7 skini ju pa probaj s njom.
Ako ništa ne pomogne deinstaliraj avast,bootaj u safe mode i pokreni avast removal tool http://www.avast.com/uninstall-utility.Jedini zaheb jest što moraš znati koja je verzija kad deinstaliravaš.Kad ga deinstaliraš problem bi se trebao riješiti.Imaj na umu da avast moraš obavezno naknadno maknuti removal toolom jer to je mali štakor koji se posvuda zavuče.
Probat cu to al i prije sam imo avast i nikad nije bilo problema.
Čuj asw.sys je avast tako da probaj.
I prije ali mozda su ga ovi iz Avasta nadogradili i zeznuli stvar
Nisi prvi sa BSOD-ovima u kojima sudjeluje Avast
I prije ali mozda su ga ovi iz Avasta nadogradili i zeznuli stvar
Nisi prvi sa BSOD-ovima u kojima sudjeluje Avast
Kak ti "tvrde" da su ispravili u verziji 7 jer svi znamo koliko je bugovita bila šestica bez obzira na silne reviewe.Ali koliko sam skužio s njihovih foruma je da se najćešće događa blue screen kad onaj sandbox otkrije nekakve piratirane verzije.
Ali dobro kažeš nije prvi.
Pozdrav ljudi
Tek sam nedavno spojio svoj laptop na internet kod kuće (preko kabela) dok sam u ostalim situacijama koristio wireless (na faxu i sl.). Imam instaliran Windows 7.
I svaki put kad bi pokrenio utorrent, nakon 10-ak min urednog skidanja bi mi se pojavio blue screen te bi se laptop restartirao. Laptop je inače prije toga normalno radio.
Tražio sam po googleu rješenja i najčešće su ljudi govorili o mcafee-u i avastu. Mislim da sam slučajno pokupio ovaj mcafee jer nisam otkačio kvačicu za njegovo instalaciju prilikom instalacije Adobe readera. Taj mcafee sam odmah bio izbrisao i nedavno sam skinio program koji bi ga trebao deinstalirati ali svaki put kad bi mi pisalo da rebootam pc da se instalacija završi pisalo bi mi da program nije instaliran dobro.
Zadnje što sam probao i nije dalo neke rezultate je skeniranje laptopa sa Malwarebyteom i probnom verzijom Kasperskog (oba nisu ništa našla).
Zna li netko možda u čemu je riječ i što bi trebao napravit.
Zahvaljujem za svaku korisnu informaciju.
Pozdrav ljudi
Pokusaj zatrati tragovre sa ovim programom
Pozdrav ljudi
Pokusaj zatrati tragovre sa ovim programom
Uspio je odraditi do kraja posao bez da se žalio da nije dobro instaliran
Skinio sam Who crashed i kaže mi da su mi network driveri krivi i još nešto.
Drivere sam updateo i sad neće ni desetak min da skida nego nakon 2 već se ruši :(
Koliko bi pomogla reinstalacija windowsa jer nemam baš nešto puno stvari za kojima bi žalio kad bi to napravio ?
Drivere sam updateo i sad neće ni desetak min da skida nego nakon 2 već se ruši :(
Koliko bi pomogla reinstalacija windowsa jer nemam baš nešto puno stvari za kojima bi žalio kad bi to napravio ?
Još šta?! Windows 7? U Device Manageru ,deinstaliraj kompletno network drivere i restartaj PC ,te pusti sistem da nađe i sam instalira drivere.
Reinstalacija sistema zbog drivera je gubljenje vremena.
Ako ne znaš sam ''pročitat'' BSOD (.dmp file iz foldera C:\Windows\Minidump) ,uploadaj file na neki fileshare i postaj link ovdje.
Još šta?! Windows 7? U Device Manageru ,deinstaliraj kompletno network drivere i restartaj PC ,te pusti sistem da nađe i sam instalira drivere.
Reinstalacija sistema zbog drivera je gubljenje vremena.
Ako ne znaš sam ''pročitat'' BSOD (.dmp file iz foldera C:\Windows\Minidump) ,uploadaj file na neki fileshare i postaj link ovdje.
Evo samo conclusion od who crashed. mogu dodati cjelokupnu crash dump analizu .
Neću nikakve analize ,hoću sami dump file!! Dobro ,nije ni bitno ,sve ti piše: Realtek driveri za mrežu - znači napravi kak sam napisal u prethodnom postu - U Device Manageru ,deinstalairaj mrežnu karticu i restartaj PC.
System će sam naći i instalirati odgovarajući driver i ,bolji od toga ti i ne treba!!
A ovo drugo - Pcd65x2.sys ,evo ti kratak opis sa jedno desetak specijaliziranih siteova:
Product name: Unknown
Description: pcd65x2.sys
Manufacturer: Unknown
Kratko i jasno. Možda je čak i virus. Pronađi i miči to sa PC-a!
Neću nikakve analize ,hoću sami dump file!! Dobro ,nije ni bitno ,sve ti piše: Realtek driveri za mrežu - znači napravi kak sam napisal u prethodnom postu - U Device Manageru ,deinstalairaj mrežnu karticu i restartaj PC.
System će sam naći i instalirati odgovarajući driver i ,bolji od toga ti i ne treba!!
A ovo drugo - Pcd65x2.sys ,evo ti kratak opis sa jedno desetak specijaliziranih siteova:
Product name: Unknown
Description: pcd65x2.sys
Manufacturer: Unknown
Kratko i jasno. Možda je čak i virus. Pronađi i miči to sa PC-a!
Izgleda da je virus.Malwarebyte mi ga nije našao a sad čekam da spybot S&D završi.
Neka preporuka za uklanjanje toga ?
EDIT: Ni spybot ništa nije našao
Izgleda da je virus.Malwarebyte mi ga nije našao a sad čekam da spybot S&D završi.
To je neki rootkit. Pokreni PC u Safe Modeu i onda pokreni MBAM.
To je neki rootkit. Pokreni PC u Safe Modeu i onda pokreni MBAM.
Jesam. I opet nije ništa našao. To nešto ozbiljno ?
Ako zbog njega dolazi do BSOD-a ,očito je. Ništa ,skini neki Linux LiveCD (recimo ,Ubuntu) ,bootaj PC s njega i probaj naći file.
Takva govna su obično u System32 folderu. Kad i ako ga nađeš ,obriši ručno.
Jesam. I opet nije ništa našao. To nešto ozbiljno ?
Čujem da sa taj program voli maskirati kao driver i kao sistemski servis.To je definitivno rootkit i trebao bi se nalaziti u regedit/Hkey_Current User/Software/Microsoft/Windows/Current version/Run tamo potraži nalazi li se pcd65x2.sys i izbriši ga.Također bootaj u safe mode i probaj naći service u Windows/system 32.
evo i na navom kompu mi se događa ista stvar. instalirao sam istu win 7 dok mi je na starom kompu (XP) sve normalno radilo. help pls
dobio uz laptop.imam originalni ključ za home premium 32 bitnu. kako da najbolje odaberem za novi komp jel mi 32 bitna dobra ili 64 ? po čemu to gledam ?
dobio uz laptop.imam originalni ključ za home premium 32 bitnu. kako da najbolje odaberem za novi komp jel mi 32 bitna dobra ili 64 ? po čemu to gledam ?
Po količini RAM memorije. Ako imaš više od 3 GB onda stavi 64 bit, ako manje onda 32 bit.
32-bitna verzija prepoznaje samo do 3.25Gb radne memorije, a 64-bitna ako se ne varam sve do 128Gb-a.
pretpostavljam i professional je bolji. ispričavam se na offtopicu,javim se kad reinstaliram
32-bitna verzija prepoznaje samo do 3.25Gb radne memorije, a 64-bitna ako se ne varam sve do 128Gb-a.
U pravu si ne varaš se 32 bit podržava do 3.5 max a 64 bit do 128.Samo 64 bit ne bi niti stavio da mi plate previše je nerazrađena samo pomisli odvrtiti 16 bit iliti DOS program u 64 bit i ne bu išlo.Također ne znam kakva je sada situacija ali znam da u ranim početcima nije bilo baš neke podržanosti drivera i programa.Po meni 64 bit samo za profi rad tipa maya.
Ide mi na jetra nepodržanost starijih programa u 64 bit http://voices.yahoo.com/windows-7-64-bit-software-compatibility-issues-4125395.html?cat=15.
Samo 64 bit ne bi niti stavio da mi plate previše je nerazrađena samo pomisli odvrtiti 16 bit iliti DOS program u 64 bit i ne bu išlo.
Izvini ,ali o čemu ti baljezgaš?! Windows 7 64 bita nije razrađen?!
Koji to programi?! Flash?Izvini ,ali o čemu ti baljezgaš?! Windows 7 64 bita nije razrađen?! Koji to programi?! Flash?
Probaj pokrenuti 16 bit preko njega pa ćemo vidjeti što će biti.
Ništa ,jel mi ne treba i neću ga uopće pokretat! Koji to 16 bitni program u današnje vrijeme trebaš?!
I sve ovo sad je debeli !!
Ništa ,jel mi ne treba i neću ga uopće pokretat! Koji to 16 bitni program u današnje vrijeme trebaš?!
Stari moj pa ne znaš kaj propuštaš kaj nikad nisi odvrtio Life and Death ili Xcom ili Shuttle(najteža simulacija svijeta).Nisu samo dos programi ima dosta toka drugog kaj neće na 64 bit.Pročitaj malo ovo http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64#Operating_modes
Imaš pravo je nećemo više.
Stari moj pa ne znaš kaj propuštaš kaj nikad nisi odvrtio Life and Death ili Xcom ili Shuttle
XP mode?!
DOSBox?